Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky s odřenýma ušima. Očekával jsem seriál nepostrádající nádech tajemna, napínavý, originální, s patřičnou atmosférou. Tajemno se zde sice vyskytuje, ale atmosféra je "vydýchaná", napínavé je to jako guma od starých tepláků a originální jen do určité míry (ale faktem je, že v žánru tajemných a mysteriózních příběhuů se nedá stále přicházet s něčím novým, neboť vše "strašidelné" již bylo někým objeveno). Navíc zpracování hodně zavání amatérismem. Nicméně za odvahu pustit se do podobného projektu mají tvůrci mé uznání. To je však asi to největší pozitivum. A popravdě řečeno, diváky odvaha tvůrců zase tak moc nezajímá... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Byl by to dobrý seriál, nebýt Strážce duší a vidin Zuzany Norisové. Není potřeba všechno polopaticky vysvětlovat a na všechno přijít, v tom je kouzlo, tajemno, záhada. To se tady nepovedlo, zajímavé zápletky, tajemné události i předměty, záhady, jsou ubity jejich rozuzlením či koncem bez pointy. Vaculík toho moc neukázal, dialogy jsou někdy úděsné, každopádně lepší hodnocení sráží amatérské herecké "výkony" vedlejších postav. I tak trochu lepší než další "díla" té doby. ()

Reklama

Zemi11 odpad!

všechny recenze uživatele

No tak tuhle láhůdku teď hltám. Náramě se bavím. Třeba dnes jsem si říkal, proč mu ta manželka podala jinou roušku, která ještě ke všemu chladí. Bohužel to byla pointa, jěž mi měla zůstat utajena až do závěrečných minut, ve kterých bylo odhaleno, že mu manželka podala jinou roušku, která ještě ke všemu chladila. Buď jsem geniální, ... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že se budu u tuzemského seriálu bát. Strážce duší mi potvrdil, že u to je možné. Bohužel, některé díly jsou dost nezajímavé, hlavně ta druhá série, ale zbytek seriálu byl pořádně napínavý a tajemný. jeden z nejlepších českých seriálů, opravdu byl moc dobrý. Vždycky jsem si přál větší počet dílů. Nejvíc se mi líbil David Suchařípa jako strážce, i když ho moc extra nemusím. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Bizarní záležitost, dána na milost a nemilost fušerům nejhrubšího kalibru. Chudou výpravu a amatérskou vizáž člověk už jaksi od tuzemské televizní tvorby čeká, ale aby ani herci nebyli schopni aspoň průměrně zahrát, scénárista vymyslet trochu věrohodný dialog nebo režisér předvést něco mírně nad úroveň home videa, to už je hodně hořké kafe. Zuzka Norisová je fakt pěkná holka, co to ale předvádí? Kde studovala herectví? Většinu scének hraje, jako když Joey z Přátel "čichá smrad" a to má na starosti jednu z hlavních postav. Tak takto opravdu ne vážení přátelé. 10% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Běsům, kteří se dle této epizody vyskytují například na ostrově Jáva, se v indonéské mytologii říká jenglot. (Nick321)
  • Zastřelený upír spadl z mostu do řeky, jednalo se o barokní most v Náměši nad Oslavou. Na tomto mostě jsou jen sochy světců, socha démona na něm není. (LaCasita)
  • Jacques Bernard de Molay byl skutečně poslední velmistr řádu Templářů, který byl 18. března 1314 upálen v Paříži na hranici. (ArthasKarfa)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama