Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Perfektně napsané, perfektně zrežírované, perfektně zahrané... Zbytečně dlouhé. Mít Poseidon nějakou hodinu a půl, tak by to byla nervy drásající akční podívaná, ale takhle je to bohužel roztaženo do příliš velké stopáže a tím se film kouskuje a ztrácí mnoho ze svého napětí. Celou dobu jsem si představoval to filmové studio vytvořené jako převrácená loď. To muselo být něco, takovou věc postavit. 85% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Podmienkou pozerateľnosti tohto katastrofického filmu je, aby ste bez pochybností uverili, že takúto loď je možné prevrátiť a že požiare v nej nezabránia putovaniu pasažierov za záchranou. Ak sa táto viera dostavila, potom je možné sledovať napínavý dej a neochvejne veriť v happy end. A keď zmienená viera chýba, potom sa filmu dajú inertné tri hviezdičky a spomienka na Sklenené peklo. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +herecké výkony, depresivní atmosféra, propracované charaktery postav –film je již opravdu staršího data/// Jediné v čem tenhle film nevyniká oproti novému Poseidonovi, tak v tom, že nenabídne takové efekty a grafické pozlátko. Ale to je v podstatě taky jediná věc, ve které je nová verze oproti této lepší. Přesto se i na tento film dá dívat, jen působí trošku „ušpiněně“, ale naproti tomu zase uvěřitelněji díky své syrovosti. Za zmínku stojí Gene Hackman a pro mě hodně zapamatovatelná Shelley Winters. Vlastně scény s ní si z dětství snad nejvíce pamatuji, kromě jiného taky pocit, že já bych to asi nedokázal. Film mě i po tolika letech nezklamal a i když dnes tomuto snímku nemohu plácnou plnej počet, tak regulérně dávám slušné 4*./// Celkem 78%/// Znovu viděno 21.8.2021 v Krnově na festivalu Krrr! - plátno tomuto filmu sluší i po letech. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal k tomu abych okomentoval tuhle klasiku. Film vzniknul v požehnané době 70 let která přála těmto katastrofickým spektáklům. Rozjezd je zběsilý rychlé seznámení z hlavními hrdiny pak novoroční párty a PLESK! vlna je tu a jde se na věc. O postavách se pravda bůhví moc nedozvíme, ale to nevadí, protože všichni hrají dost přesvědčivě a uvěřitelně a navíc se toho víc o jejich charakterech dozvíme v průběhu filmu. Každopádně duo Hackman, Borgnine to táhne k nim je tu ještě pár vedlejších postav z ostatních jsou pouze nepodstatné oběti. Což mi vyhovuje člověk se nemusí orientovat v problematice mnoha mezilidských vztahů a prostě si jenom užívá ten strhující souboj hrstky vyvolených o přežití. Jinak samozřejmě na svojí dobu je film po technické stránce na znamenité úrovni. Neuvěřitelné co se dalo dokázat z poctivými kaskadérskými výkony a mechanickými triky bez nějakých digitálních efektů. Pro mě je Poseidon zkrátka kult a hotovo.100% ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

nevidel som noveho poseidona (chvalabohu) a som rad. staru verziu som uz kedysi videl v telke, ale po rokoch som si konecne ozivil spomienky. milujem katastroficke filmy, hlavne ked nepostradaju inteligenciu a vyhybaju sa roznych kliseovitym podivnostiam. poseidon je dobre rieseny, vtiahne do deja, divak uveri, ze je skutocne v potapajucej sa lodi. hlavna deviza je tiez v tom, ze vsetko tahaju vyborni hackman s borgninom.. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • Scéna, kdy herci lezou po stromě na plošinu do kuchyně, se točila velmi zajímavým způsobem. Jelikož strom kvůli své výšce neumožňoval, aby po něm herci vyšplhali tak vysoko (a bezpečně), tak byl v některých záběrech připevněn na velkou zvedací plošinu několik metrů od země, a teprve z této plošiny lezli herci na strom - tudíž je ve filmu uměle navozen dojem, že herci vyšplhávají od země ke stropu. Záběry, kde herci lezou od země a vylézají u kuchyně, nejsou v jednom celku a jsou logicky prostříhané. (FIBO)
  • V původním scénáři měl reverend Scott poslat paní Rosenovou na podvodní misi a pak ji měl zachraňovat. Gene Hackman však usoudil, že ve skutečnosti by to po ní jeho postava nikdy nemohla žádat a měl za to, že by se situace měla obrátit. Režisér Ronald Neame souhlasil a přesvědčil pak i Shelley Wintersovou, že to bude i k jejímu prospěchu. (džanik)
  • Boty a přívěsek, který má na sobě Carol Lynleyová ve filmu, jsou její vlastní. (džanik)

Reklama

Reklama