Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Smart vypadá jako neškodný úředníček, ale jeho snem je stát se tajným agentem. Zatím pracuje jako analytik v hlavním štábu supertajné špionážní organizace Kontrola, která se specializuje na boj proti mocnému zločineckému syndikátu Chaos, vedenému bezohledným Siegfriedem. Podle Maxovy analýzy se nepřátelé začínají zajímat o atomové zbraně, ale dřív než stačí Kontrola něco podniknout, je štáb přepaden a vzápětí začnou nepřátelé z Chaosu likvidovat tajné agenty, jejichž seznam uloupili. Náčelník proti nim musí vyslat někoho, koho neznají, a tím je právě Max Smart. Je jmenován agentem 86 a jeho parťákem se stane krásná agentka 99. Mají vypátrat dodavatele zbraní Krštice a zabránit zneužití jaderného materiálu. Stopy je zavedou do ruského Smolenska. Cestou se neustále dohadují, Max je považován za teroristu, a poté dokonce vypadne z letadla. Kolegyně ho sice zachrání, ale musí se zbavit tlustého Araba, který je napadne. Dostanou se do Kršticova domu, proniknou do jeho počítače a Max s ním svede vítězný taneční souboj. V Moskvě sice padnou do Siegfriedovy pasti, Maxovi se však podaří uniknout a odhalit továrnu na zpracování uranu, maskovanou jako pekárna. Agent 23, který měl Maxovo hlášení ověřit, však v pekárně žádné stopy po uranu nenašel. Zatímco Max se ocitá v podezření, že je dvojitý agent, Siegfried připravuje zbraně, kterými chce zničit Los Angeles. Max pochopí, že je mezi agenty zrádce, a také kdy a kde má bomba vybuchnout. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (513)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tom J. Astle, Matt Ember .. Vlažné. Steve Carell je pouhý panák, který převážně stojí, sype ze sebe text ze scénáře a sem tam se dostane do mírně akční scénky. Naopak se zde podařilo hodně vytěžit z Anne Hathaway, která konečně opět vypadá jako přitažlivá sexy žena (naposledy v Brokeback Mountain). Svižné dění vyšle pár chytrých střel, které koutky úst potahuje tu více tu méně nahoru a tu a tam bohužel i směrem dolů k nechápavé grimase. Pár odkazů a nápadů vyloženě potěšilo, ale i tak se ty tři hvězdy povážlivě třesou a další zhlédnutí (nebo případný další díl) bych radši neriskoval ani s Chuckem Norrisem v záloze. 50%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po nic moc Dan in real life a Bozsky Evan konecne zase paradni komedie s Carellem. Pribeh sice neni z nejoriginalnejsich, ale na druhou stranu by obstal i jako seriozni zapletka do bondovky, takze tady problem neni. Prvnich asi 70 minut, kdyz se odehrava mise v rusku, tak je film skvele vtipnej a obcas pride i s originalnim forem. Bohuzel pak dalsich 35 minut uz to je spis jen sem tam neco vtipnyho a trosku to film srazi, ale zase to vynahradi slusna zaverecna akce. Coz je dalsi plus, na komedii ma film i dobry akcni sceny a triky. A co se tyce hercu, Carell predvadi svy typicky toporny hrani, ale agent mu skvele sedne a velky plus je, ze neni za zadnyho retarda, ale je docela schopnej, jen ma obcas smulu. Jeho partak Hathaway je tady super sexy a doby Deniku princezny jsou uz nastesti davno pryc. No a co se tyce Rocka, ten tu je silene nevyuzitej. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Anne Hathaway je skvělá, ale do akčního filmu mi opravdu vůbec nesedí. Děj nebyl až tak špatný, pointa docela v pořádku. Jen hlavní dvojce, coby blbec a žena s nadhledem, mi nesedly. Hathaway to nezvládla bo na to není dělaná a Carella jako herce neuznávám. Možná to měli pojmenovat Dostaňtě Hathaway a Carella. Hodně slabé 3*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vkusná parodie na špiónské filmy je nedostatkovým žánrem – tahle vznikla na základě populárního seriálu z 60.let (prsty v něm měl mimo jiné i Mel Brooks), který se v našich končinách nikdy moc neuchytil, ale za oceánem platí za kultovní televizní záležitost. Jistý upozaďovaný agent-analytik sice nebyl až takový debil, ale jeho špionážní schopnosti stály za starou belu, takže jeho úspěchy byly spíše zásluhou štěstí a umu ostatních agentů (především krásné agentky 99 – tady v podání regulérní kočky Anne Hathaway). Zábava to je, ale je jí pohříchu málo. Respektive pouze v situacích, kdy kolem figurují vedlejší postavy nebo když je Maxwell Smart nablízku sličné kolegyni 99, s kterou se vzájemně špičkují a jejich hašteřivost prosluňuje celý film. Děj je slepencem všelijakých nápadů ve standardním balení (Amíci jsou ti hodní, Rusáci ti špatní), které příliš nedávají smysl. A právě proto, jak je děj prostý, tak o to větší nároky by měly být kladeny na scénář, režii a herce. Poslední dvě složky jsou v normě (u herců o to víc), jen scénář toho moc nenabízí. Párkrát se objeví originální vsuvka nebo slušivá improvizace, nicméně občas postavy jednají hodně zvláštně a nějaký ten smysl chování by tu s ohledem na samotnou historii agenta Smarta měl být. A ač se toho na plátně děje neustále hodně, jednotlivé miniepizodky začnou po čase nudit. A zákonitě musí být škoda, kolik potenciálu tu proteče kanálem. Každopádně řada jiných tvůrců by Smarta posunula do nesnesitelných hranic, plných trapných gagů, tady je několik náběhů do vyšší komediální společnosti. Navíc s výbornými herci i v těch nejniternějších rolích. Celovečerní Smart si na sebe navíc velmi slušně vydělal, takže kdo ví, jestli to nebylo první z řady setkání.. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je to tak trochu jako pilot k televiznímu seriálu, ale jinak to funguje, jak má. Segal moc nezvládá akci v interiérech (podivné nasvícení a možná i zbytečně rychlé střihy), zato akce ve venkovním prostoru, tam se cítí doma. U hlavní postavy mi je sympatický fakt, že na rozdíl od typově podobných postav není Smart naprostý idiot (naopak umí lámat ruce stejně dobře, jako kdokoli jiný), jen prostě čas od času není úplně ortodoxní a nemůže chybět pověstná smůla. Ke čtyřem hvězdičkám mi tam chyběl lepší záporák, tři mi zase připadají málo, protože jsem se skutečně ani jednou nenudil. Jdu na 70% s tím, že by mi vůbec nevadil za rok nějaký ten sequel… ()

Galerie (53)

Zajímavosti (17)

  • Seriál se pokoušeli restartovat v polovině devadesátých let, ale bez úspěchu. Vzniklo pouze 7 epizod. (Rodriguez)
  • Film je věnován Donu Adamsovi a Edwardu Plattovi, kteří účinkovali v původním seriálu, a památce režisérova otce Morta Segala. (pajik)

Související novinky

Zac Efron fasuje plovák

Zac Efron fasuje plovák

12.08.2015

Téměř neuvěřitelné se stává skutkem. Nejen že dostaneme celovečerní Pobřežní hlídku, ale vážně si v ní zahrají dva populární fešáci, kteří si úspěšně budují komediální kariéry. Jeden konec pláže bude… (více)

Zuřící býk vs. Rocky Balboa?

Zuřící býk vs. Rocky Balboa?

02.06.2012

I tak by se dal popsat projekt studia Warner Bros. a režiséra Petera Segala, který se naposledy předvedl s ucházející špiónskou komedií Dostaňte agenta Smarta. Komedie Grudge Match bude o dvou… (více)

Nahradí Jackmana Neil Patrick Harris?

Nahradí Jackmana Neil Patrick Harris?

01.11.2009

Nelekejte se, není řeč o roli Wolverinea. Hugh Jackman však s díky odmítl nabídku Billa Mechanica a Adama Shankmana, producentů nejbližší oscarové show (na jaře bude Hugh natáčet sci-fi The Real… (více)

Napoleonské války podle Carella

Napoleonské války podle Carella

19.10.2008

A podle Arthura Conana Doylea. Ten nepsal jen detektivky s Sherlockem Holmesem, ale i sci-fi (třeba slavný Ztracený svět) a historické romány. Příběhy o brigadýrovi Gerardovi míchají válečné… (více)

Reklama

Reklama