Reklama

Reklama

Ve znamení Merkura

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 5
Povídkový / Drama
Československo, 1978, 6 h 15 min (Minutáž: 72–78 min)

Scénář:

Ivan Gariš

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Josef Beyvl, Stella Zázvorková, Kateřina Macháčková, Václav Postránecký, Alena Vránová, Ota Sklenčka, Jiřina Štěpničková, Otto Lackovič, Josef Langmiler, Zuzana Ondrouchová (více)
(další profese)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Příběhy celníků z dob minulého režimu, kde hlavní roli hraje boj celní správy s pašeráky a podvodníky. (Televize Seznam)

Recenze uživatele topi80 k tomuto seriálu (2)

Muzikantský celník (1978) (E01) 

Vypadá to na trochu nudnější seriál, který však nabídne spoustu archaických situací, neboť i takovému ultraodpůrci jakékoli mezistátní integrace, jako jsem já, přijde poněkud absurdní prohrabovat někomu bágly a kontrolovat, co si s sebou bere do ciziny. Natož když se na seriál podívá někdo, kdo to ani nepamatuje. První díl je o tom, jak trochu přitroublý (ale veselý a občas vtipně hláškující) novopečený celník dvakrát (spíše náhodou) zazáří. ()

Léto s Venuší (1978) (E02) 

Tak já čekal, jak bude Hanzlík ve druhém díle vysvobozovat Hudečkovou, a ono jsme zatím v úplně jiném příběhu, je to jiná vesnice, jak by pravila vypravěčka v jedné legendární ruské pohádce. Tentokrát jsme v žánru čistokrevné detektivky, která je okořeněna docela vtipnými dialogy a situacemi. A celé je to o tom, že ke zločinu někdy stačí, když někdo zbytečně moc kecá, a jak dopadení může ztížit, když někdo zapomíná, o čem s kým vlastně mluvil. Ale bavilo mě to víc než první díl. ()

Reklama

Reklama