Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4

(série)
Trailer
Velká Británie, 2017, 5 h 50 min (Minutáž: 41–77 min)

Tvůrci:

Charlie Brooker

Scénář:

Charlie Brooker

Hrají:

Rosemarie DeWitt, Owen Teague, Jesse Plemons, Cristin Milioti, Jimmi Simpson, Michaela Coel, Andrea Riseborough, Andrew Gower, Kiran Sonia Sawar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V příbězích o zdivočelé technologii se fantazie vymyká kontrole, vševidoucí zařízení odhalují ponurá tajemství a žena utíká před nelítostným lovcem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (44)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další série za mnou a nemohu jinak, než si zařadit tento seriál mezi své vůbec nejoblíbenější. Ale k sérii - rozjezd výborný, USS Callister mě jako první epizoda nadchnul a doufal jsem, že mu nezkazí reputaci další díly. Naprosto mě fascinovalo romantický doják Hang the DJ a příjemně překvapilo i vyvrcholení ve formě Black Musea. Naopak jsem necítil nadšení z vyvraždovačky Crocodila a děsivě chabého, monochromatického Metalheada. Ve výsledku byla série ale skvělá. Strašně se mi líbí koncept vyprávět pokaždé jiný příběh, ale přitom naznačovat, že se vše děje v jednom a tom samém světě, jen v jiné době. Budu nadšeně očekávat, s jakými příběhy Charlie Brooker přijde příště! 85% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

USS CALLISTER. Chápu obecné nadšení, ale za mě byl první díl trochu úkrokem stranou. Bizarní kus á la Star Trek, který má fajn námět i atraktivní zpracování. O zvrácených lidských stránkách se tentokrát dozvíme prostřednictvím kapitána a jeho odvážné posádky, ovšem záhy pochopíme, že cosi shnilého je v téhle vesmírné lodi. Nebyl to můj šálek kávy, za mě bez emocí (65 %). ARKANGEL. Jsou aplikace rodičovské ochrany, které mají potlačit největší hrozby internetového obsahu. Jde s nimi mnohé. Svobodná a hodně úzkostlivá matka Rosemarie DeWitt jde ovšem ještě dál a sleduje očima dcerky vše, co dělá. A s přibývajícím věkem i to, co si strká do nosu nebo nechává strkat tak nějak tam dolů. Režijně nevýrazné, k postavám jsem se moc nedostal. Závěr (reakcí dcery) přepálený (70 %). KROKODÝL. Každý máme nějaké to tajemství. Někdo byl nevěrný, jiný vzal kolegovi stovku z peněženky. Úspěšná architektka Andrea Riseborough se snažila vytěsnit to své. Závažnější. Dlouhé roky se jí to dařilo, ovšem součást tehdejšího nešťastného konání začalo hlodat svědomí. Sběr vzpomínek svědků bude mít pro několik postav fatální důsledky. Celé je to zabalené do chladného severského noiru, zápletka je fajn, vyústění šokující, ale krapet nevěrohodné (70 %). DJ NA ODSTŘEL. Asi nejlepší díl čtvrté série. Kolik jim systém vyměřil? Kdy se ohlásí doba zániku? Budou to tři roky nebo jen pár hodin? Času dostali pramálo, ale oba cítili, že to tam prostě je. Brzy tak začali pochybovat o logice celého systému. Veskrze obyčejné, ale stejně jako epizoda předchozí série San Junipero milé a intenzivní, stejně jako pouto, které mezi ústřední dvojicí vzniklo. Pouto, které chtě nechtě omezují okolní zákony (85 %). ČERNÉ MUZEUM. Každé muzeum má nějaký svůj tahák. Tohle kdesi v poušti vystavuje vzácné kriminální artefakty, ale mezi nimi je něco speciálního. Námět je načrtnutý ve stylu White Christmas, tedy víc příběhů, které spojuje nejen skličující atmosféra. Některé z těchhle tří by rozhodně utáhly vlastní epizodu, všechny drží nad vodou zajímavý nápad. Nakonec místy až groteskní díl s mnoha žánrovými úskoky, celkově palec nahoru (80 %). ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

USS Callister na výbornou s excelentním nápadem na obelhání trpkého osudu. 10/10! Arkangel. Smutně přesvědčivý a trefný. 8/10. Crocodile. Správně morbidní a ťukající na divákovo nitro, zda by to na onom místě neudělal úplně stejně, přestože nezná větší ohavnosti. 8/10. Hang the DJ. Epizoda mě utvrdila v tom, že bych za jejího nastoleného režimu opravdu nechtěl žít a že bychom měli dělat vše proto, aby se tomu tak v oné budoucnosti nemuselo stát. 10/10. Metalhead. Odpočinkový díl, který nám ve finále nepřinesl ono poselství, které se po tolika expresivních epizodách samotného seriálu očekává. 4/10. Black Museum. Je samozřejmé, že ten největší plotwist musí přijít na samotný (doufám prozatimní) konec. 10/10! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo sa môjho vkusu týka, asi kvalitatívne najvyrovnanejšia séria. Chápem, ak je už niekto s relatívne podobných námetov už unavený, ja však ani náhodou a pevne dúfam aj v sériu č.27, napríklad. Osobne by som kľudne privítal aj nejaké tie adaptácie krátkych či dlhších poviedok od Asimova alebo Dicka, aj tak by zrejme nadpolovičná väčšina divákov pôvodné príbehy nepoznala a tí, čo áno, by sa určite takémuto kroku potešili. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (58)

  • „Čierne múzeum“ je názov skutočného rozhlasového programu s Orsonom Wellesom, ktorý bežal v Spojených štátoch v roku 1952. (Arsenal83)

Reklama

Reklama