Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

zette 

všechny recenze uživatele

Typicky americky sladak, ktery pojednava o tom, ze by clovek mel jit za svym snem. Sice film vznikl na zaklade skutecne udalosti, nepochybuji o tom, ze je prikrasleny a to asi dost. Presto vsechno je to pekny film s vybornym Wahlbergem, peknou kamerou, solidni vypravou a dobrym soundtrackem (ale treba hrani fotbalu na place v desti je doprovazeno hudbou jako z Titanicu, coz tvurci moc nezvladli). Film na jedno podivani, ale casu nelituji, spokojenost. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Americká produkcia a ich športové filmy veľkých nádejí, prehier a veľkých víťazstiev nemajú konca kraja, ale pokiaľ budú predlohy podľa skutočnosti aspoň takéto zaujímavé a ich spracovanie nebude zaostávať, presne ako v tomto snímku, tak ja im potom nemám čo vyčítať. Hneď od začiatku som sympatizoval s takmer všetkými hercami a aj s celkovým načrtnutým príbehom, aj napriek tomu, že podľa šablóny som si veľa domyslel už dopredu. Citeľne bolo vidieť aj to, že niektoré detaily životného príbehu boli omáčkovito prifarbené, ale to je už vec názoru, môj bol značne kladný. 80%. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Laskavé vyprávění z prostředí ne až tak laskavého sportu ? Tak nějak ... vlastně jakožto zarytá nefanynka poněkud obtížněji chápu, kterak mohl zůstat bezvýhradným a opravdovým fanouškem svého týmu i poté, co ho poznal ZEVNITŘ - poté, co okusil způsoby profesionálního sportovního kolektivu ... když mu prostou, nezkalenou radost ze hry museli vracet jeho bývalí amatérští spoluhráči. Ale to není moje starost ... já se jen snažím posbírat odpovídající počet hvězd - a přidělit je americkému fotbalu, který se mi z duše protiví ... a chlápkovi, který si mě získal svou otevřeností, svou upřímností, svou obětavostí, svou nezištností - svým veskrze pozitivním a poctivými přístupem k životu. P.S.: Snímek vznikl na základě skutečného životního příběhu Vince Papaleho. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Filmy tohoto druhu já přezdívám "šumák". Prostě tak celkem bezbolestně prošumí hlavou a nezanechají po sobě žádnou nepříjemnou kocovinu. Zkrátka takový klasický disneyovský produkt "pro celou rodinu" (které se v zámořských kinech vždy slušně zaplatí), až dojemně průhledný a předvídatelný, se šablonovitými postavami, ideální stominutový vypínač mozku. Celé to ve vodách snesitelnosti spolehlivě drží věčný kluk a velký sympaťák Mark Wahlberg a komu klubové fandovství až za hrob nic neříká, toho může pobavit, že americký fotbal je zde stavěn až do jakési religiózní pozice, kdy jeho uctívači ze sebe sypou rozkošné hlášky. No řekněte sami, lze se vůbec hněvat na film, kdy jedna z postav se zcela vážnou tváří říká synovi: "Pamatuješ, jak jsem ti vykládal o Van Burenovi, když skóroval touchdown ve 48-ém? Ten touchdown mě držel nad vodou celých 30 let v továrně a pak i v těch časech, kdy tvá matka byla nemocná."..... :o) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První film o americkém fotbalu, který mě přinutil si sednout a konečně si trošku alespoň přečíst pravidla Amerického fotbalu. Nastudovat tabulky a historii NFL + Superbowl. Protože já jsem opravdový lajk této hry. Film Nepřemožitelný je takový klasicky příjemný snímek z produkce Walta Disneyho. Příjemná výprava, celkem svižné tempo a nezbytné napínavější scény. Na konci filmu byl Vince Papale takovým mým osobním hrdinou. Až mě někdy mrzí že u nás nedokážeme našim sportovcům také vystavět trošku filmový pomník a že by si jich to zasloužilo hodně. 60% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Do kempu mužstva amerického fotbalu Philadelphia Eagles se Vince Papale hlásil v době, kdy pracoval jako příležitostný barman, vyhazovač a učitel. (Posheidon)
  • Pri 75. výročí tímu bola zostavená skupina hráčov, v ktorej nechýbal ani Vincent Papale. (JimWayne)
  • Na stadionu v Texase, kde hraje tým proti Dallas Cowboys, vychází Eagles z tunelu domácích a sedí na straně, která je vyhrazena pro domácí tým. Je to kvůli tomu, že na druhou stranu svítilo moc výrazně slunce, což je také ve filmu vidět. Proto se muselo improvizovat. (don corleone)

Reklama

Reklama