Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou šedesátá léta minulého století a zpěvačky Effie, Lorrell a Deena záhy zjistí, jaké to je, když se jim splní jejich nejdivočejší sny. Poté, co je na místní pěvecké soutěži objeví ambiciózní manažer Curtis Taylor Jr., dostane dívčí trio známé jako "Dreamettes" jedinečnou příležitost zpívat vokály v písničkách oblíbeného zpěváka Jamese "Thundera" Earlyho. Když dívky následně začnou díky Taylorovi vydávat jeden hit za druhým a proslaví se jako "Dreams", rychle si uvědomí, že neutuchající snaha prorazit postupně zastínila jejich přátelství. Taylor totiž vystrnadí nesmírně talentovanou Effie, aby se tváří skupiny mohla stát krásnější Deena a udržela je tak na vrcholcích žebříčků hitparád. Maloměstským dívkám s velkoměstskými sny začne pomalu docházet, že daň za slávu je možná daleko vyšší, než by kterákoli z nich čekala. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (218)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zase jednou muzikál, který mě dostal po všech stránkách - jednak miluju r'n'b a vůbec ten černý styl hudby, který tady je a z poloviny písniček mrazí, jak jsou skvělé. Dreamgirls jsou ale pastvou i pro oči - kostýmy, kulisy, kamera, choreografie a vůbec celá výprava stojí za to, navíc i herci nejsou vůbec k zahození, dokonce většina je jich hodně dobrých a naprosto září po právu Oscarem oceněná Jennifer Hudson. Očekávala jsem průměr, ale jsem tímhle muzikálem nadšená. Sice bych byla ochotná některé pomalejší písně oželet, ale nikdo není dokonalý... A pro ty, kdo si stěžují na prostinký děj - je to MUZIKÁL, tady jde o tanec, zpěv, show, emoce, ne o geniální dialogy a komplikovaný děj! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Býval som veľkým fanúšikom tria The Supremes a páčila sa mi aj časť hudobnej produkcie firmy Tamla Motown. Oprávnene som očakával, že Dreamgirls ma vrátia do šesťdesiatych rokov, užijem si trochu nostalgie a zašlej slávy. Začiatok filmu ešte vzbudzoval nádeje, ale potom to nabralo iný smer a už som sa až do konca musel snažiť, aby môj nezáujem o tento druh hudby nevyústil do nudy. Napriek hviezdnemu obsadeniu a tomu zodpovedajúcim výkonom som v tomto filme márne hľadal jedinú pesničku, ktorá by bola hitom. Nebola tam a ak by aj všetko ostatné bolo vynikajúce, táto absencia je neodpustiteľná. To sú už potom pre mňa prijateľnejšie slabé muzikály, ktoré okrem jedného hitu nič viac neponúknu. ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem byl nadšený. Krásná R&B hudba. Jenže ta se odbyde ve třech písničkách a pak nastupuje už jen dnešní nezáživný muzikálový škvár zasazený do 60. let. Stane se z toho propagační materiál Beyoncé a tu já nemusim, i když zpívá a vypadá dobře. Dějově jednoduché a pro mě nudné, ale tak je to podle muzikálu no. Jediný Eddie Murphy tomu dodává lesk té úžasné doby. Jeho vystoupení jsou hodně autentická. A celkově jeho postava zdařile tehdejší. -"Miracles happen all the time in the world of R&B, baby." -" What R&B means?" -"Rough and black." -"Mr. Early, you're so crazy." -"Call me Jimmy, baby. Jimmy." ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Bez debat je to jednoduchý, zato úchvatně natočený, ztvárněný, zahraný i zazpívaný film. Dreamgirls stojí na nekomplikovaném, avšak velice emotivním příběhu. Dvě nejsilnější scény - Hádka mezi Effie a zbytkem skupiny a balada Listen, kde Deena dokazuje manželovi, že je výborná zpěvačka srší takovýma jiskrama, které z Moulin Rouge či Chicaga udělají chudší příbuzné. Dreamgirls hýří barvami, tancem a skvělými písněmi. Černý koktejl, který prostě chutná dobře a je jedno, jak je složitý. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Takový slušný,příliš uhlazený muzikál.Oproti Moulin Rouge je to dost slabota.Herecké výkony velmi slušné,nejvíc mě dostal určitě naprosto skvělý Eddie Murphy.Jeho nejlepší role v tomhle tisíciletí.Písničky jsou taky dobré,ale nějak mě to prostě nedokázalo zaujmout a chvílemi jsem se dost nudil.Možná za to může moc dlouhá stopáž.60 % ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Zpívající trojlístek ve filmu vystřídá 120 různých kostýmů, mnoho účesů a typů make-upu. (Pumiiix)
  • Dreamgirls jsou založené na úspěšném broadwayském muzikálu z roku 1981 a praticky už tehdy se uvažovalo nad jeho filmovou verzí. V průběhu let se v obsazení vystřídaly Whitney Houston či Lauryn Hill a na režisérské stoličce chvíli seděl i Joel Schumacher. Film však narazil, když několik životopisných muzikálů komerčně ztroskotalo. Až úspěch Chicaga (r. Rob Marshall, 2002) podnítil producenty natočit vysněný projekt režiséra Billa Condona, který viděl původní muzikál, založený údajně na příběhu skupiny The Supremes, hned na premiéře 20.12.1981. (imro)
  • Snímek drží rekord pro film s osmi nominacemi na Oscara bez nominace na Film roku a je prvním hraným filmem se třemi oskarovými nominacemi na Píseň roku. (imro)

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama