Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou šedesátá léta minulého století a zpěvačky Effie, Lorrell a Deena záhy zjistí, jaké to je, když se jim splní jejich nejdivočejší sny. Poté, co je na místní pěvecké soutěži objeví ambiciózní manažer Curtis Taylor Jr., dostane dívčí trio známé jako "Dreamettes" jedinečnou příležitost zpívat vokály v písničkách oblíbeného zpěváka Jamese "Thundera" Earlyho. Když dívky následně začnou díky Taylorovi vydávat jeden hit za druhým a proslaví se jako "Dreams", rychle si uvědomí, že neutuchající snaha prorazit postupně zastínila jejich přátelství. Taylor totiž vystrnadí nesmírně talentovanou Effie, aby se tváří skupiny mohla stát krásnější Deena a udržela je tak na vrcholcích žebříčků hitparád. Maloměstským dívkám s velkoměstskými sny začne pomalu docházet, že daň za slávu je možná daleko vyšší, než by kterákoli z nich čekala. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (218)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Muzikálům a filmům nad 2 hodiny se dost vyhýbám, ale tento film je vážně kvalitní. Dobrá hudba, herci, kamera, výprava a zajímavé ztvárnění, které nenudí. Velké plus(jak u Speed Racera), že během muzikálového čísla vypráví režisér další části příběhu. Mé hodnocení 4 hvězdičky... Ale je pravda, že tento hudební žánr není můj šálek čaje… ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Bill Condon .. Všecičko v tomto filmu je na první pohled bezvadné a krásné. Výtečné kostýmy, prokreslená dobová atmosféra, výborní herci (Eddie po letech bídy překvapil zato začínající Jennifer Hudson dokáže s přehledem strhnout pozornost a září), super hudba, hezké písně a svižná režie. Zkrátka je to jako ve SNU! Po příběhové stránce se ovšem nekoná nic převratného - vzestupy, budování hvězd či manažerské podrazy po milionté v líbivých kulisách - taková příjemná oslava amerického snu s poselstvím. Dojem dobře stráveného času film udělá, ale nějaká inovace v přímé příběhové stránce by potěšila a rozhodně přispěla k tomu, aby pocit z této složky filmu nebyl tak mdlý a mlhavý jako vz(za)pomínání na detaily krásného nočního snu.. Čistých 70%. ()

Reklama

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Dějově dosti prosté a velice předvídatelné (kamarádky, proslaví se, pohádají se, nakonec si odpustí... bla, bla, bla). Písničky žánrově nebyly zrovna můj šálek kávy (ovšem Jennifer Hudson umí, wtz). A ani ti herci nejsou nějak zvlášť výjimeční (umí zpívat, hezké...). Na druhou stranu to má velice slušné tempo a muzikálové části jsou někdy hodně fajn (hádka)... někdy ale dost nefajn ("všichni jsme rodina, lá lá lá..."). ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Prvních čtyřicet minut je na čistých 100% - zbytek minimálně "rozpačitý". Ale to je pouze můj subjektivní názor - hudební styl se ve filmu vyvijí (film mapuje přibližně deset let) a ke konci mi opravdu přišlo jakobych poslouchal MTV - písně si jsou podobné - a pro mě...nudné. A možná je to proto, že nejsem vyznavačem RandB. Nejvíce se mi líbilo oněch prvních 40 minut, kde byl styl spíše bluesojazzový... Pak mi přišli trošku rušivé ty "muzikálové" vložky (konkrétně myslím situace, kdy hrdinové skočí z obyčejné konverzace do zpěvu) - podle mého názoru by filmu více slušelo řešit dramatické situace dialogy a ne zpěvem (minimálně by to zkrátilo stopáž). Ale to bych zase chtěl moc - koneckonců je to muzikál - a abych nebyl pořád jen kritický - kamera a výprava je na svém místě, Eddie Murphy exceluje a v duchu jsem si říkal, proč toho chlapa už nenašli dřív - zasloužil by dramatickou roli (jeho pohled ve scéně kdy si chce "šlehnout" je dokonalý). Chtěl jsem dát **** - ale to bych zase nebyl spravedlivý k takovým legendám jako All that jazz, Cabaret, Šumař na střeše - Dreamgirls je u mě ve své podstatě druholigový muzikál, který to prvních čtyřicet minut uspěšně maskuje. 70% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pěkné, moc pěkné. Dreamgirls sice nedosahují geniality Moulin Rouge, ale divadelní energií pulzujícímu Chicagu se blíží. Od režiséra Kinseyho by jeden opravdu nečekal tak skvěle stylovou práci, Beyoncé překvapila, že dokáže hrát (zpívání jí šlo vždycky), Eddie Murphy nebyl tak dobrý snad nikdy (a poslední dobou rozhodně ne - rád bych ho viděl v nějakém dramatu) a po pěvecké stránce pro mě vede neznámá Jennifer Hudson (finalistka American Idol z roku 2004 - s našimi Superstary opravdu nesrovnávat). Fajnová oldschool R´n´B muzika s blyštivým broadwayským šmrncem, zajímavá, energická režie, skvělé herecké výkony, ne zrovna strhující, ale docela zajímavý příběh (hodně inspirovaný Dianou Ross a jejími The Supremes) - Dreamgirls toho nenabízejí málo. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Jamie Foxx původně odmítl účast ve filmu kvůli nízkému honoráři. Roli po něm dostal Denzel Washington, ale ten neumí zpívat. Když se v obsazení objevili Beyoncé Knowless a Eddie Murphy, Foxx si to nakonec rozmyslel. (imro)
  • Ve scéně, kdy hraje píseň "Steppin' To The Bad Side", se v boxerské scéně střídají boxeři. První mezi sebou boxuje černoch a běloch, ale potom boxují dva běloši. (dominikciz)
  • Výpravný muzikál studia Paramount (DreamWorks) stál 70 mil. dolarů a po prvním víkendu (15. – 17. 12. 2006) vydělal ve třech kinech 378 950 dolarů na 19. příčce. O dva týdny později expandoval do většího počtu kin a utržil 8,9 milionu. Díky množství nominací na různé ceny si snímek udržel pozornost delší čas a koncem února jeho výdělek v kinech USA překročil magickou hranici 100 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama