Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Šest třicátníků naskáče uprostřed širého moře z luxusní jachty do vody, ale jaksi zapomenou spustit žebřík... a do toho ještě na palubě vyřvává mimino. To aby jejich beznadějná snaha vyškrábat se po kluzkém boku jachty zpátky na palubu oplývala pořádnou dávkou citového vydírání. Ve své podstatě je to jen slabý remake velmi dobrého Otevřeného moře (2003), v němž byli dva potápěči (ona a ona) vydáni napospas žralokům. To mělo grády a napětí až do konce, zato Odsouzeni zemřít (už ten stupidní český distribuční fakt nic nenaznačuje...) nic z kouzla originálu nemají. Je to k neukoukání dlouhé, už po dvaceti minutách nahupsá sexy-šestice do vln a pak se 70 minut koukáte, jak se snaží vydrápat se na loď. V podstatě jedinou "zábavou" může být, že tipujete, v jakém pořadí budou hrdinové odpadat. Na celovečerák trochu málo... ()

seale 

všechny recenze uživatele

Nečekaně povedené psychologické drama. Dobrá kamera (záběry), zajímavý hudební doprovod a hlavně, vtáhlo to pozornost. Toto je přesně filmek, kdy člověku je jedno, jaký konec bude mít - happy and, otevřený konec, špatný konec. Co mě hrozně štvalo byly ty nesmyslnosti v první části filmu - když se ocitli v té vodě, jak zmatkovali a chovali se poblbaně. Viz scénka s nožem, mobilem nebo když už udělali provaz, šplhal se na něj ten největší chlap! Ale kdo ví, co to musí být za stres v takové situaci. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se nenudil, ale už dlouho jsem neviděl film, jehož postavy by byly tak ne-u-vě-ři-tel-ní IDIOTI !! Bylo jich tam šest, proboha, to by pět z nich nedokázalo pozvednout jednu z dívek tak, aby dosáhla na palubu?? Proč se o to aspoň nepokusili? A když už si udělali lano z plavek, tak proč nepodpírali toho, kdo po něm šplhal, aby snížili jeho hmotnost? Není trauma z dětství to největší klišé na světě? Opravdu bylo nutné zabíjet se nožem? A proč sakra ta dívka, která se nakonec dostane nahoru, má na sobě spodní prádlo??? Neměla ho náhodou předtím věnovat na výrobu lana? A kdo vlastně na konci umřel? Proč ten rybář na palubě nikoho neviděl? A co se stalo s tou holkou, která plavala k pobřeží? Otázky, samé otázky... ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Pred zhliadnutím filmu som mal veľké obavy z toho, že: "Naskáču do vody, nespustia rebrík a teraz čo??? Čo sa bude teraz tú hodinku a pol diať???" Sám som bol potom prekvapený ako to tvorcovia tam vtlačili. Film bol však hrozne nudný, o hercoch snáď ani nemusím hovoriť, a ich postavy sú ešte hlúpejšie ako by ste za normálnych okolností čakali. Keďže si takýchto tupcov nemôžete obľúbiť, aspoň ja som nemohol, ani emócie nebudú na vysokej úrovni. Jediným kladom filmu pre mňa zostáva netradičná a no dobre, aj celkom realistická zápletka, ale za to predsa nemôžem dať **, pretože všetko čo sa okolo nej deje je tak málo uveriteľné, že som začal pochybovať či to tvorcovia naozaj mysleli vážne. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně hloupé a ani se nechce věřit, že je to podle skutečné události. Tolik nesmyslů v jednom filmu.Pozor,kdo neviděl,ať dále nečte. Nejvíc mně pobavilo jak šel hledat ztracený nůž nebo proč nahoru nelezla nejlehčí žena. Jak slabá a vysílená žena dostala na loď těžkého utopeného borce? A vůbec ten nesmyslný konec. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • V rámci přípravy na natáčení trávil Susan May Pratt mnoho času a soláriu a v posilovně, aby byl schopen tak dlouho šlapat vodu. (Jocker94)
  • Všechny úvodní scény odehrávající se na pevnině (ve filmu označované jako Mexiko) se točily na Maltě. Scéna s klikatou silnicí vedoucí k moři je konkrétně na ostrově Gozo v místě zvaném Dwejra poblíž Saint Lawrence, kde bylo až do roku 2017 Azurové okno – významná maltská přírodní památka, která se během bouře zhroutila a přestala existovat. (haack)
  • Ve scéně, kdy Amy (Susan May Pratt) ukládá dítě, nemá skoro žádné vlasy, v následujícím záběru má spící dítě plno kudrnatých vlasů. (Jocker94)

Reklama

Reklama