Reklama

Reklama

Temný příliv

Trailer

VOD (1)

Kate je bioložka, která svůj život zasvětila zkoumání a pozorování žraloků. Neohroženě s nimi tráví čas pod mořskou hladinou a o její bezpečí se stará manžel Jeff, který je podmořským kameramanem. Jednou se ale vše vymkne kontrole a žralok zabije jednoho z členů týmu. Po této tragické události Kate s potápěním končí, a dokonce opustí svého muže a stahuje se do ústraní. Po čase uspořádá s ženou zemřelého kolegy výletní plavby pro turisty. Moc dobře se jim ale nedaří, většina turistů se touží potápět se žraloky. O výpravy za velrybami, tučňáky a lachtany moc lidé nestojí. Kate je na tom mizerně, stále se nepřestala vinit z kolegovy smrti a sotva zvládá splácet loď, do které zatéká. Její přátelé se ji snaží přesvědčit, aby dala Jeffovi druhou šanci a urovnala si svůj život. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

jefff 

všechny recenze uživatele

Dark Tide je místy napínavý, zábavný, zdobí ho pěkné záběry, žraloci a pěkné moře. Bohužel to je vše co může nabídnout. Většinou se nic neděje, klábosí se o ničem, dialogy stupidní, nudní herci a závěrečná scéna je bez atmosféry. Veliká škoda, mohl to být opravdu pěkný Shark film, kterých není zrovna moc. Útes smrti je o dost lepší. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Upřímně přesně nevím, za jakým účelem byl tento film stvořen... Chtěli autoři poukázat na rizikové povolání, které popisují? Nebo mírumilovnost či naopak krvelačnost bílých žraloků? Já vážně nevím. Ale co mi asi nejvíce vrtá hlavou je zdější hodnocení!! 44% (09/2012). Není to trochu málo? H. Berry je nádherná ženská a asi ještě dlouho bude. Příběh si nehraje na nic, čím by nebyl. Přijde mi to naopak hodně reálné. Obyčejní lidé s neobyčejným zaměstnáním. Objeví se prachatý blbec a chce víc, než na co má... Nehody se stávají a tato byla úplně normální. Žádné velké hrdinství, žádné nelogické chování. Nádherné záběry žraloků a nebylo jich málo. Mně se tento film líbil. Ano, nejsou tam výbuchy, litry krve a závěrečný, hodinu dlouhý, boj o přežití. A to je na tom asi to nejlepší. Dobře zpracovaný příběh s dobrými záběry a krásnou H. Berry. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zase jsem jednou zkusil koukat na starý dobrý program v televizi. Tohle mě docela zaujalo, tak jsem to zkouknul celé. Musím říct, že jsem dostal něco co jsem úplně nečekal. Film je docela dlouhý a o to víc mě překvapilo, jak je vlastně celý bez pointy. Charaktery jsou protivné až otravné. Motivace postav je vlastně lehce naznačena, ale ve výsledku vám nic neřekne. Finále je navíc celé v temnotě a v bouři, takže divák vidí i kulový. Nevím co tu dělá thriller/horor, je to spíš psychologické drama. A žraloci jsou jen malá třešnička. Protože pokud si něco zaslouží uznání, tak jsou to právě záběry mořských dravců, které takto dobře vidíte pouze v dokumentech. (40 %) ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Hrá tu Halle Berry.....velice prekvapivé. Film o žralokoch s ktorými sa hlavná hrdinka chce hrať ako s delfínmi....pardón...chce ich spoznať a porozumieť im. V niektorých momentoch mi hlavom preblesla myšlienka, že som si mohol radšej pozrieť dokument o žralokoch a bolo by to napínavejšie ako Temný príliv. Našťastie aspoň záver priniesol aké také ( ikeď pomerne jalové) napätie. Ale krájať sa nedalo...:O)) ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Dokument o Africe a žralocích, jímž by nás provázela velice sympatická Halle Berry, by rozhodně nebyl na škodu, kdyby to ve své podstatě onen dokument skutečně byl. Temný příliv je (či spíše chce být) dobrodružným thrillerem, ale jako takový doslova troskotá na prázdném scénáři - příběh je nesmírně prostinký, vhodnější snad už jen pro epizodu seriálu než plnohodnotný film. Vizuální stránka je skutečně vydařená, výprava jednoduše bere dech, ale co je to platné, když většinu filmu prozíváte a ve výsledku je vám vlastně jedno, jak ta či ona postava dopadne? Jak jsem již naznačil - děj posouvající dialogy nahradit populárně-naučným komentářem a mé hodnocení vyletí do nebes. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama