Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 8

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 8

Recenze (685)

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný animal survival. Napínavé, atmosferické a výborne zahrané. Navyše čo v tomto subžánri nebýva často zvykom došlo aj na niečo málo emócií, o ktoré sa postarala čajka Radko a jej odvážna plavba na malom surfíku. Škoda len, že tu bolo toľko málo uveriteľných a veľa protifyzikálnych vecí, to veľmi ubralo na celkovej kvalite a atmosfére. Lepšiemu hodnoteniu by pomohlo aj to, keby tu vystupovalo viac postáv, stačili by jedna-dve a samozejme viac detailov. Aj napriek tomu však spokojnosť. 65/100 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že za kočkou jako Blake je potřeba jít si tvrdě a třeba i přes mrtvoly, ale podle mě to ten žralok přece jen trochu přehnal. Nicméně jako rivala v námluvách by mě hravě strčil do kapsy, protože plovoucí majáky já kvůli holkám fakt nežeru. Zrovna nedávno jsem přemejšlel, proč mám vlastně madam Temperamentní v oblíbenejch a ono je to asi takhle: ach, můj Bože! Poprvý v životě jsem chtěl bejt surfovací prkno. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jako fantastický film dobré. Skvělá kamera, krásná pláž, fotogenické vlny, solidní hudba, byť téměř stejná jako u podobných snímků, což je nakonec dobře (kromě děsivého duc duc při surfování, tam bych dal raději hardcore), dobrý nápad s rackem, průhledná voda, nádherné útesy, světélkující medúzy, hop delfíni, krabi, velryba, co to nezvládla, a samozřejmě ostré zuby. Řada scén je přirozeně z říše fantazie - žralokovi zkrátka uplavat nelze, po žahnutí touhle medúzou by nastalo ochrnutí a současně šok a závěrečný souboj je zcela nereálný. Uvítal jsem, že nikde neuvedli - podle skutečné události, jelikož na rozdíl od Otevřeného moře by tohle neprošlo. Čekal jsem, zda dorazí i bouře, ale to by pak asi holka nezvládla vůbec...p.s. jako varovný film, co člověk nemá v moři dělat, bezchybné. ps.2 - předpokládám, že žralok byl komplet digitál, zčásti maketa, živý vůbec - ale udělaný výborně! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $55,124,043Tržby Celosvetovo $119,100,758Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,754,714Tržby za predaj DVD v USA $3,974,922║ jednoznačne režisér Jaume Collet-Serra dokáže ponúknuť aj hútnejšiu atmosféru čo dokázal v predošlích jeho filmoch, tu mu to vychádza skôr tak na polovičku, Blake Lively to ustála a dokáže po celý čas slušne upútať, dejovo v pohode, žralok dosť zúrivý nervák, slušný priemer /60%/ ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!!! Nevadilo by mně, že se tenhle film tváří, nebo vlastně je čistokrevné béčko. Těch už jsem viděl spousty a vůbec jsem neváhal tasit vysoké známky. Pokud na to samozřejmě měly, což však rozhodně není tenhle případ. Tenhle film popírá skoro všechno a nejvíc asi fyzikální zákony. Jen tak je totiž možné, že se v jedné chvíli promění žralok v Christiana Ronalda a hraje fotbal, respektivě hlavičkuje s velrybou, která je od oka těžší asi pětkrát, než on sám. Vím, že voda nadnáší, ale o tolik? To snad ne. Ale to jsem vypíchl jen tu největší pitomost. Je jich tam totiž víc, včetně totálně nepřesvědčivého konce, kde dominuje létající Molotov, šití bez narkózy a pak chroupaní železa, jako by to byl kus namočenýho rohlíku. Takže můžu s klidným svědomím říct, že nejlepší filmy na tohle téma se točily s 70 kách. Čelisti a Orka, jasně, že jo, tenhle jim sahal sotva do půlky, půlky kotníku. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Blake Lively sa čiastočne inšpirovala prácou svojho manžela Ryana Reynoldsa v podobne minimalistickom filme Pochovaný (2010), pričom uviedla, že „to bol jeden z dôvodov, prečo som sa chcel ujať tohto filmu toľko, pretože viem, aké ťažké to pre neho bolo a aké to bolo obohacujúce". (Arsenal83)
  • Umierajúca veľryba bola zmesou CGI a polystyrénovej rekvizity. (Arsenal83)

Reklama

Reklama