Reklama

Reklama

Ajťáci

(seriál)
Ukázka z filmu 4
Velká Británie, (2006–2010), 9 h 29 min (Minutáž: 22–26 min)

Hudba:

Neil Hannon

Hrají:

Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Christopher Morris, Matt Berry, Noel Fielding, Dolly Wells, Alice Lowe, Belinda Stewart-Wilson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V kancelářských výškových budovách britské společnosti Reynholm Industries pracuje spousta krásných a šťastných lidí, kteří slaví jeden úspěch za druhým - kromě trojice zaměstnanců ukrývajících se v suterénu v oddělení informačních technologií. Zatímco jejich kolegové pracují ve fantastickém prostředí, Jen, Roy a Moss se musí tísnit v temném a nevzhledném sklepě, neschopní zapadnout do normální společnosti. Jen (Katherine Parkinsonová) je kariéristka, která se snaží vyšplhat po firemním žebříčku. Kvůli tomu, že lhala ve svém životopisu, se však naneštěstí ocitne ve funkci manažerky oddělení IT. Problém tkví v tom, že o technologiích neví zhola nic! Roy (Chris O'Dowd) a Moss (Richard Ayoade), kteří tvoří zbytek oddělení, naopak sdílejí lásku k informačním technologiím, sci-fi i sladkému nicnedělání. Oběma se ale příčí pracovat pod někým, kdo vůbec nerozumí počítačům. Když Jen zjistí, že toho Roy a Moss možná vědí hodně o počítačích, ale o práci s lidmi netuší skoro nic, rozhodne se převzít roli "vztahové manažerky", aby pomohla nejen jim, ale i sobě. Seriál Ajťáci nabízí hravý a poněkud absurdní pohled na to, co skutečně obnáší práce v útrobách každé společnosti - v oddělení informačních technologií. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Kacenka_

Kacenka_ (hodnocení, recenze)

inak ta zenska co bola chlap v 4 diely .. nieje to ta na Jeninej party co havarovala a siel po nej Roy??

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

Vsechna teorie je mi ukradena. U novyho dilu jsem se chechtal (hlavne u ty rvacky), ze jsem z toho plival krev! Proto varovani: Nekoukejte se na IT Crowd behem rekonvalescence po extrakci osmicek!!!

tom.cube

tom.cube (hodnocení, recenze)

Proč tam furt cpou Douglase? Pro mě je to strašně nesympatický, vulgární prase, který by se uplatnilo v úplně jiným seriálu. Už se opakuju, ale na "šarm" Denholma prostě nemá.... Jinak co se týče 3x04, velmi pěkné, stejně jako 3x03 (což se mnou většina souhlasit nebude)... :)

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

viper: aneb dokazuje to, co já vím už dávno... :o)
Jinak výbornej díl, řekl bych jeden z nejlepších.

viperblade

viperblade (hodnocení, recenze)

3x04 nám jasně dokazuje, že ideální ženská je vlastně chlap a kdyby se poškodil Internet, tak všichni propadneme panice.. :-))

PeterBlack

PeterBlack (hodnocení, recenze)

teda az do posledniho dilu jsem nemel Douglase moc rad ale tady se fakt poved :-D

lakikaki

lakikaki (hodnocení, recenze)

3x04 - IT Crowd opäť na vrchole! (a spokojní budú aj tí, ktorí novším častiam vytýkali málo geekovského humoru)

Kacenka_

Kacenka_ (hodnocení, recenze)

TOM RIDDLE: ..Navíc spousta lidí hodnotí seriál s dabingem... - napriklad pretoto mam radsej BB, IT a dabing .. no mate dobre dabingy.. ale toto sa nepodarilo..

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Já se nic dokázat nesnažím. Nebyl jsem první, kdo ty seriály začal porovnávat. Kdo je bez viny, a zbytek znáte.

Le_Chuck

Le_Chuck (hodnocení, recenze)

Tom Riddle: Mozes mi prosim povedat co sa tymito Shadwelloidnymi recami snazis dokazat? To je ako keby niekto tvrdil, ze Lamborgini Murcielago je lepsie ako Lamborgini Gallardo, lebo v nom jazdilo viac ludi. Su to obe TOP zalezitosti a bodka.

tom.cube

tom.cube (hodnocení, recenze)

Co to mění? IT je profláklá v IT komunitě a mezi mladými lidmi, Black Books je pro fajnšmekry... Každý má svůj oblíbenější, je to o postavách, sympatiích, stylu humoru. Jen mě žere, jak vyhlašuješ, že "každý vidí".. každý teda rozhodně ne! Spíš je to tvůj osamělý názor...

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

IT má dvakrát víc hodnocení. Navíc spousta lidí hodnotí seriál s dabingem, jak ho vysílala HBO comedy... Black Books byl vždycky s titulky.

tom.cube

tom.cube (hodnocení, recenze)

Tom Riddle: Aha, každý vidí (btw. jsi první, od koho to slyším), že je IT nesrovnatelně lepší. Čím to, že je IT v žebříčku na 18. a BB na 20. pozici, oba shodně s 90%? Navíc u IT je to způsobené setrvačností, velká spousta hodnocení vychází jen ze sledování 1. série, která si zaslouží absolutorium, 2.série ovšem nikoli.... Zdá se, že Linehanovi dochází šťáva, doufám, že mě ještě 3.série vyvede z omylu.

viperblade

viperblade (hodnocení, recenze)

Správně. Bohužel někdo neustále u očního čaje IT nadhazuje, i když každý vidí, že BB je nesrovnatelně lepší. :-)

Kacenka_

Kacenka_ (hodnocení, recenze)

IT a BB sa nedá zrovnáavať... môžte iba povedať, čo sa Vám viacej páči.. každé je o niečom inom a zakladá na iných veciach.. IT - pc, moss, internet, profici vs amatery; BB - Bernard, B vs ľudia, B vs Manny.. a spoločné majú absurdný anglický humor vyhnaný do extrémov..

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Toho se nezbavíte. Bohužel někdo neustále u očního čaje BB nadhazuje, i když každý vidí, že IT je nesrovnatelně lepší.

tom.cube

tom.cube (hodnocení, recenze)

Nemá cenu pokračovat v offtopicu o Black Books. Zrovna v třetí řadě jsou první 3 díly parádní, poslední tři si nevybavuju detailně, ale i kdyby stály za nic, tak to nemůže zakopat těch předchozích 15 dílů.

viperblade

viperblade (hodnocení, recenze)

Souhlasím s tom.cube. BB jsou pro mě, (samozřejmě s Trpaslíkem na prvním místě), špičky mezi britcomy.

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Já se do Black Books nenavážím. Jsem realista. Třetí série nestála za nic. Obzvlášť poslední díl byl extrémně špatný. První dvě řady byly fajn. Ve třetí za něco stál jen Mooma a moopa. Zbytek je tak bezvýraznej, že si nevzpomenu byť na jedinej vtip (možná proto, že tam nic vtipnýho nebylo).

pivo

pivo (hodnocení, recenze)

Ja som zatiaľ s treťou sériou naprosto spokojný, z tých sitcomov, ktoré teraz pozerám, je tento jednoznačne najlepší. Bavil som sa u všetkých dielov rovnako, približne na úrovní prvej série. A som na tom ako Amarcord, tiež sa teším na každý nový diel, takže dúfam, že tie posledné tri sa podaria rovnako ako tie prvé tri a nebudem musieť meniť hodnotenie.

tom.cube

tom.cube (hodnocení, recenze)

Tom Riddle se naváží do Black Books kde může. Čekal jsem, že se ozve... :)

Le_Chuck

Le_Chuck (hodnocení, recenze)

Tom Riddle: Mno, ze sa ti nieco nepaci to zobrat nemozem, ale slovicko ubohe je krapet silne kafe.

tom.cube

tom.cube (hodnocení, recenze)

Tak každýmu sedí něco jinýho, u mě je Black Books z britcomů na absolutním vrcholu.

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama