Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

larelay 

všechny recenze uživatele

Chcem nechcem, ja na Jazdcoch Apokalypsy vidim viac plusov ako minusov. Kedze je pol stvrtej rano, mozno mam uz zatemnenu mysel, ale ja a Jonas sa nesmierne milujeme. No dobre, je to jednostranna laska :D Ale aby som presla k pointe, Jazdci su typicky Jonas. Provokativni, temni, creepy, pohorsenievzbudzujuci. Velmi ocenujem, ako si pan reziser pohral s postavami a zvlast tlieskam Ziyi Zhang. Ta by mala vyhrat nejaku cenu za najhnusnejsiu a najuchylnejsiu bitch za minuly rok... Ten jej hlasok mi este stale rezonuje v usiach a ten pohlad. No hnus velebnosti... Svoju rolu zahrala fantasticky a kto to nevidi, je slepy ako krtko na dennom svetle. Dalsia vec je hudba. Bolo by dost hlupe od guru videoklipov hviezd formatu Madonna, Metallica, Lenny Kravitz, aby nemal vo filme dobru hudbu, vsak? Takze to je dalsie plus. Samozrejme nesmiem opomenut nadhernu, do kosti iducu zimnu atmosferu, ktora podciarkuje emocnu stranku filmu. No a minusy... Skoda, ze scenaru dosiel po polovici snimku dych. Skor by som povedala, ze mu ten dych niekto vyrazil. Skoda preskoda, mohlo to dopadnut trosku inac, ale co si nahovarame, bolo by vobec mozne, aby to nejako inac dopadlo? Tazko povedat, ci bol pan reziser naozaj taky naivny, alebo nas chcel sokovat tym, ako velmi nas nedokazal sokovat. Takze u mna za 3 a pol, ale nech nepapam, dam 4. Z cistej lasky k Jonasovi a Madonne :D ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Začátek naznačoval hodně kvalitní thriller, kterej by se měl nést v podobným duchu jako třeba se7en a Dennis Quaid se v hlavní roli jevil taky dobře, jenže to sem ještě netušil, jaký zvraty a jakou pointu na mě film chystá, ten první zvrat bych ještě přežil, ale ta závěrečná pointa mě fakt přímo zhnusila, to bylo něco tak chabýho, ubohýho a tak strašně lacinýho, že už snad nic horšího vymyslet nešlo, navíc, i když je Ziyi Zhang krásná, tak na tuhle roli se fakt nehodila a celej dojem z filmu ještě víc kazila a znehodnocovala, i když se celkem snažila a vlastně jí nelze ani nic moc vyčítat, jen to prostě nebyla role pro ní, nebo lépe řečeno ta postava vůbec neměla vniknout. Po skvělým začátku to je fakt velký zklámání, že to během 70 minut stačilo sklouznout tak nízko ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Životem utahaný detektiv Dennis Quaid (stylizovaný do Harrisona Forda) řeší brutální sérii rituálních vražd. Řeší ji uprostřed zimy, atmosféra je proto patřičně mrazivá. Kamera využívá každé příležitosti řádně se předvést, příběh se rozjíždí svižným tempem a Zhang Ziyi vypadá nebezpečně mile. Pak ale zajímavý thriller zabředne do rutiny tuctových detektivek a pokusem o velký, nečekaný zvrat se tak akorát dorazí. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Nemastná, neslaná slátanina snažící se sklouznout na současné drsné vlně. Quaid je sice fajn, ale tímto filmem se ( opět ) pouze dokázal posunout blíže k hranici zapomnění, zajímaví herci jako Stormare, nebo Fugit se tam jenom mihnou ( asi vědí proč ). Takže mi z toho vychází ( řemeslně sice dobře natočená, ale ) naprostá zbytečnost, na kterou si za pár let nikdo nevzpomene. Různé technické vychytávky, které vcelku dobře fungovaly v režisérově předchozím dílku SPUN, zde dle mého názoru sedí, jako pěst na oko....upřímně řečeno, je to prostě bezbarvá laciná kravina. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jezdce apokalypsy by šlo jednoduše odstřelit jako další vylouhovaný čaj původně uvařený Fincherovým Sedm. To by však zřejmě udělal někdo, kdo považuje Sedm za vynikající film. Já ho za něj nepovažuji (jsem milec spíše Vražd podle Jidáše), takže to nemíním nějak srovnávat a kvůli tomu tenhle film hned odstřelovat. Ono totiž, a to nijak nezastírám, zápletkové vezení se na vlně vyvolané právě Sedm je na filmu to nejlepší. Že to nebude nic kulervoucího mi bylo jasné v okamžiku, kdy se v úvodních titulcích mihlo jméno Michaela Baye coby producenta. Bay je prznitel všeho hororového a tady mu nepomůže ani to, že jsou Jezdci apokalypsy spíše temnějším krvavějším thrillerem než hororem. Film sráží na kolena strašně nevyvážený scénář, který neví, jestli chce být krvákem nebo rodinným dramatem, navíc to podstatné vykecá poměrně brzo a až přílišná jednotvárnost jednotlivých vražd, vymyslet přece čtyři originální (nebo alespoň sobě navzájem ne tak strašně podobné) vraždy by přece nemělo být něco těžkého.... Co film naopak zachraňuje je do role přesně padnoucí Dennis Quaid a snad překvapivě obsazená Zhang Ziyi, jejíž proměna je výborná. Přeslazený konec v emo stylu (už jsem jen čekal, že se ten kluk začne litovat) tomu moc nepomáhá. Jen tak tak průměr hlavně pro dobré zapojení náboženské mytologie, to já ve filmu rád. 2,5* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)
  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)

Reklama

Reklama