Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Trailer na film slibuje šokující procházení Jasona po Manhattanu, ale je to nuda. Vše je tak prázdné, hlavní scény někde v uličkách, vraždy jak z reklamy na šampon. Gore efekty k pláči, nápady nulové. Hlavně, že mladí hrdinové mají stále dokonale načechrané účesy. Musím podotknout, že Peter Mark Richman je něco tak nesympatického zjevem i projevem. Nablýskaná bída. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V osmém dílu si znovu potvrdíte onen starý známý fakt, že vysoké napětí je pro Jasona životabudič, a ještě se dozvíte, že "nebezpečný toxický odpad" je pro něho účinná omlazující kůra... Scénář v pohodě a ryze béčkový, tzn. lobotomický, mozkorvoucí, totálně praštěný (což tentokrát myslím jako pozitiva), a navíc na poměry téhle série nezvykle epický. A dokonale osmdesátkově "vystajlovaný" úvod sliboval nevšední zážitek a skvělou podívanou. Ale on ten začátek byl bohužel z celého filmu asi to nejpovedenější. Dál už jen plus mínus průměrná zábava, u které se možná párkrát uchechtnete, ale stejně tak často se budete šklebit a koukat po časomíře. Přesto dvě scény se mi dost líbily - naražení kormidelníka na harpunu, natočené z paluby přes opršelá skla kormidelny a osvícené zevnitř zeleným barovým světlem, bylo náramně estetické. A druhá scéna je zase zábavná - to když po úsměvném boxerském duelu mezi Jasonem a protivným mladým Othellem na jakési "manhattanské" střeše, přijde Jasonův "best shot". Málem jsem se v tu chvíli udusil tyčinkami a připomněl si úsloví "levou rukou zabíjím slony a pravý se sám bojím". Jo a přece jen vlastně jedno překvapení - když jsem viděl manhattanské přístavní čtvrti natočené ve filmovém ateliéru, už jsem nevěřil tomu, že se kamera opravdu dostane na Times Square. Ale stalo se. ()

Reklama

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Logika miestami žiadna. Sú dve možnosti. Režisér je buď idiot (čo by teda nemal byť, keď mu zveria rozpočet) alebo režisér si myslí, že divák je idiot a prejde mu to. Where the hell is logic??? Keď sa vás niekto snaží zabiť, nesnažíte sa utiecť, ale radšej sa schováte a necháte prepichnúť. Keď niekomu zjavne utekáte a on za vami len kráča, dobehne vás. No, asi tak to fungovalo vo filme. Jediné čo zachraňuje film je to, že samotný dej nie je na unudenie. Je ale smutné, že scény, o ktoré vo filme išlo (teda s Jasonom) často krát utápajú film nižšie a nižšie. Po pár minútach som chcel dať 1* a vypnúť. Teraz s odstupom jedného dňa hodnotím na záverečné (ale veľmi váhavé!!) 2*. Nevylučujem však ani to, že časom TOTO TU o 1* príde. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Jason měl původně projít takřka celým New Yorkem a polovinu ho zmasakrovat. Bohužel nebyly prachy a tak se slavný bijec pohybuje většinu filmu na palubě výletní lodi. To by v zásadě ani tak nevadilo, ale film je bohužel natočený poměrně diletanstským způsobem, který způsobuje, že tu skoro není kouzlo původních filmů. V rámci série určitě podprůměr. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

To nemôžu myslieť vážne, ešte som preglgol oživenie Jasona bleskom v sedmičke, ale elektrickým prúdom pod hladinou, ešte tak sprostým spôsobom, čo vám už celkom jebe. Mordovačiek bolo veľa a boli prevedené netradičnými nástrojmi, ale aj tak neoslnili, lebo väčšinou boli mimo zaber. Pochopil som, že tvorcovia chcú zapôsobiť na publikum brutalitou, ale vyznelo to, už len silene bez nápadu. Až tak sprosto debilný scenár som nečakal, lebo z predošlých časti mohli vychytať chyby, ale tu ich bolo najviac s 1 až 8. A tie nezmyselnosti pri vraždách ma tiež utvrdili v tom, že tvorcovia idú len po efekte , aby to dobre vyzeralo a logika tým pádom musela ustúpiť, pardon tu ani nebola. Vrážd tu je veľa, ale čo na tom, keď spracovanie i samotný príbeh sú totálne debilne. Ako napr. scénka, kde Jason ťahá policajta do uličky a za dve sekundy už bol pred autom, to bola zdrvujúca kokotina a takých tu bolo ajajáj. Nenašiel som ani jedno pozitívum a tak som sa snažil. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • V původním scénáři měl Jason (Kane Hodder) na začátku filmu nakopnout štěkajícího psa. Hercovi se to ale nezamlouvalo, a tak byla scéna vypuštěna. (Holina)
  • Osmý díl a zároveň poslední, který distribuovala společnost Paramount Pictures, byl s rozpočtem 5 000 000 amerických dolarů nejdražším dosavadním filmem série. S celosvětovým výdělkem, blížícím se 15 milionům amerických dolarů, se ve své době paradoxně stal i nejméně úspěšným pokračováním. (Stocki)
  • Film bol v nezostrihanej verzii zakázaný vo Fínsku. (Paldiny)

Reklama

Reklama