Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je poněkud jiné než na co jsem byl doposavad zvyklý.Děj se odehrává kolem Tommyho ,který v předešlém díle zmasakroval Jasona ,ted je v ústavu pro narušené jedince. Jenže se opět objevuje Jason v masce a vraždí nebo spíše jen přízrak ,ktetrý vraždí až po hodině se ojeví v celé kráse jenže něco tu nehraje a to ,že má Jason novou masku bez škrábanců. Celý film jsem čekal na nákou rozumnou pointu ,jak že Jason přišel zpět na svět. Rozuzlení přišlo ,ale poněkud jiné než by jsme čekali. Ale zase velmi logické. Teda až na samotný závěr v nemocnici jestli to vše byla jen noční můra ,tak to beru ,ale jestli to bylo opravdu tak to mě docela zaskočilo a nesedí mě to k tomu. ps: co mě tu chybělo byla Tommyho sestra ,která rovněž přežila ,ale tady o ní není ani zmínka. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Chudák Tommy to nemá lehké. Od té doby, co poslal Jasona do pekel (nebo si to alespoň v té době myslel) putuje po blázincích tak dlouho, až se dostane na farmu obývanou dalšími problémovými děcky. A jak už tomu tak s podobnými zabijáky bývá, Jason se znovu objeví a znovu usiluje o světový rekord v počtu zabitých teenagerů:). A nebo je všechno malinko jinak? Závěr je každopádně docela překvapující. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na jméno režiséra je mi jasné, proč je pátý Pátek takový, jaký je. Danny Steinmann má totiž na svém kontě Divoké ulice! Brakovou perličku osmdesátých let. A na podobné vlně se veze i jeho příběh z univerza maniaka s hokejovou maskou. Kozy tady, kozy tam, všude kam se podívám. Ano, ženských vnad si užijeme do sytosti, stejně jako tentokrát velmi různorodých vražedných útoků. Jejich zpracování už sice nemá takovou kvalitu, jako když se o ně staral Tom Savini, ale vše vynahrazuje jejich počet a různorodost. Braková pokleslost prosakuje celým filmem, takže chápu, že tady už bude milovník dobrého filmu vyloženě trpět, já si v tom stereotypu a pitomosti s nadhledem našel zase něco nového. Bavil jsem se, kochal vnady a deštěm. Déšť je totiž pro celou sérii prakticky signifikantnější než sám Jason, koneckonců ten tu zrovna chybí. Jakmile začne lít, můžeme si být jistí, že jde do tuhého. Vydařená krajně odpočinková kydlovačka. Edit komentáře a hodnocení po neuvěřitelných 13 letech (původní komentář vyhozen do koše, původní hodnocení nezměněno) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Bože, ušetři mě té hrůzy. Na to, že to má být A New Beginning, je to spíš jako ospalý konec. Všichni umírají, jako by to měli v popisu práce. Trochu života do toho umírání, ne? Ani to pravé napichování není nikdy vidět, mistr speciálních efektů si očividně dal volno. Navíc děj je snadno předvídatelný a nepřináší vůbec nic nového. To ovšem neplatí pro úplný závěr. Ten je sice novinka, ale takovou hovadinu nakonec jsem vážně nečekal. A snad se ani nemusím zmiňovat o tom, že hlavní hrdina je mentál a jeho představitel neumí hrát. Navíc nevím jak ostatní, ale já si ve vraždění postižených dětí fakt nelibuju. Tohle je zatím nejhorší Pátek, který jsem viděl, a doufám, že šestka napraví reputaci. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vidím, že skalní fanoušky série tenhle díl docela rozdělil. Pro mě je, ale pětka určitě o něco lepší než nudná a děsně nezáživná čtyřka. Ano tuším co většinu lidí sere. Myslím si, že nemusím psát ani SPOILER když uvedu, že tu nezabíjí Jason a nutno uznat, že podle nejrůznějších detailů si toho pozorný divák všimne dřív než na konci filmu, ale mě to zase tolik nevadí. Představitel Tommyho je tu správně psychopatickej a ty vraždy by mohl klidně spáchat sám rozhodně se mi však tenhle Tommy líbil ze všech tří dílů kde se jeho postava objevila nejvíc. Bodycount je víc než solidní navíc pár vražd je opět celkem vtipných (hlavně smrt na hajzlu) Atmosféra je sice definitivně fuč, ale jak už jsem napsal oproti nijaký čtyřce je tohle standartní průměr.55% ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Violet (Tiffany Helm) tančí ve svém pokoji a Jason (Tom Morga) k ní pomalu přichází se zakrvavenou mačetou, ale když ji vráží mačetu do břicha, tak je čistá. (Stocki)
  • Když je Tommy (Corey Feldman) u Jasonova (Tom Morga) hrobu, v jeho brýlích se zřetelně odráží bílá odrazná deska filmařů. (Stocki)
  • Jason (Tom Morga) zabodne mačetu svisle do Neilova (Todd Bryant) břicha, ale když ji vytáhne, je mačeta ve vodorovné poloze. (Stocki)

Reklama

Reklama