Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pátek třináctého 5“ není nijak zásadním vytržením z doposud nastolené kvality, ale právě rozvoj mytologie celkem zajímavým, ač předvídatelným směrem, je něco, co z tohoto filmu dělá přece jenom o něco zajímavější zážitek, než jakým byl třeba snímek předchozí. Tenhle díl jsem si celkem užil, a nutno říct, že i díky ženské nahotě, která je zde celkem častá, navíc stojí za to. Někdy se musíte spokojit i s podobnými scénami. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bohužel tentokrát došlo mé nejhorší obavy. Pětka už prostě nedokázala navázat na kvalitu svých předchůdců, což se zřejmě projevilo nejen změnou režiséra, ale i postupnou vyčpělostí samotného příběhu. Nejde vyloženě o špatný film, jen je prostě jiný – a to dost. První zklamání přišlo ve chvíli, kdy jsem pochopil, že Corey Feldman se tu přišel ohřát jen na pár prvních minut a následně jej nahradí jeho „starší verze“ John Shepherd, který se před kamerou rovněž mockrát neobjevil a navíc za celý film ani moc nemluvil. To pro mě bylo mnohem větší zklamání, než zjištění, že vlastně i samotný Jason tady hraje druhé housle a vraždy má na svědomí někdo úplně jiný. Tento tvůrčí krok totiž nebyl zas až tolik bolestivý. Samozřejmě pokud nejste opravdu zarytým fandou kultovního zabijáka. Vražd je tu totiž i tak požehnaně – no vlastně víc než v kterémkoliv předchozím dílu. Což by za dané situace bylo samozřejmě super, jen kdyby se polovina z nich neodehrála mimo záběr kamery, nebo je nepřerušil střih. Navíc identita skutečného vraha a důvod proč tak činil je nám utajeno téměř až do samotného závěru. Což samozřejmě beru jako velké plus. Jenže ani atmosféra už nebyla tak povedená, jako tomu bylo minule a většina zdejších postav mi byla krajně nesympatická, nezajímavá, nudná. Snad je malý Reggie, Pam a drsná sousedka Ethel snesli přísnější měřítko. Jenže i tak jsem od té buranské dvojky čekal mnohem víc, než jsem nakonec dostal. Erotiku (nahotu) bych v tomto případě klidně vynechal, protože ženské tu moc krásy zrovna nepobraly a jediná pěkná Pam se tu proběhla stejně jen v mokré košili. Takže i po této stránce jsem se cítil ošizen. Nešlo si však nevšimnout, že v jedné z vedlejších rolí se objevila „herečka“ s velmi příhodným příjmením (Debi Sue Voorhees). Naštěstí tu však nechyběla brutalita, gore a spousta krve. To bylo Steinmannovo jediné obrovské štěstí, jinak by ho asi všichni věrní fanoušci rozsekali mačetou. Úplný závěr v nemocnici tu však byl zcela navíc a zbytečný. Raději bych to zakončil tím bojem ve stodole a finálním odhalením vrahovy totožnosti. To by byl konec jako lusk. S přivřením jednoho oka tomu dám čistý průměr. 50% ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je poněkud jiné než na co jsem byl doposavad zvyklý.Děj se odehrává kolem Tommyho ,který v předešlém díle zmasakroval Jasona ,ted je v ústavu pro narušené jedince. Jenže se opět objevuje Jason v masce a vraždí nebo spíše jen přízrak ,ktetrý vraždí až po hodině se ojeví v celé kráse jenže něco tu nehraje a to ,že má Jason novou masku bez škrábanců. Celý film jsem čekal na nákou rozumnou pointu ,jak že Jason přišel zpět na svět. Rozuzlení přišlo ,ale poněkud jiné než by jsme čekali. Ale zase velmi logické. Teda až na samotný závěr v nemocnici jestli to vše byla jen noční můra ,tak to beru ,ale jestli to bylo opravdu tak to mě docela zaskočilo a nesedí mě to k tomu. ps: co mě tu chybělo byla Tommyho sestra ,která rovněž přežila ,ale tady o ní není ani zmínka. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jo jo jo, chybí Jason, chybí atmosféra, naprostá sračka a bla bla... tyhle názory zcela chápu a nemůžu je vyvrátit. Když jsem viděl tenhle film poprvý, nemohl jsem tomu taky věřit, že se mnou jeho tvůrci takhle vyjebali! Ale když jsem se na to podíval znova, po dlouhý době, hezky v klídku a bez brzkého odsuzování, zjistil jsem, že tohle vlastně až tak špatný film není, jenom má ten pech, že nese název Pátek třináctého. Protože jinak se jedná o docela slušný slasher, a konec konců i o zajímavou hru s divákem. Tentokrát chybí na palubě i mistr Savini, takže gore nulový, ale masakr přesto solidní... Bodycount se myslim zastavil na úctyhodných 17 mrtvých, což je v této sérii rekordní číslo! Nakonec jsem tedy celkem spokojen, a s ohledem na to, co za "majstrštyky" vznikaly potom, je to pořád obstojný kousek. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Obrovský propadák!!!Všemi parametry odlišný od všech zbylých dílů,jinak velice povedené,kultovní a pro mě srdeční serie.Dementní děj,s dementními herci a jěště dementnějšími dialogy.Komediální vsuvky pro mě byly téměř výsměchem,trapné a opravdu ne na místě.Nebýt pár originálních vražd se špetkou solidního gore,nebál bych se čistého odpadu. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Poté, co Joey (Dominick Brascia) vchází na verandu, má ve své mikině zastrčenou čokoládu ve žlutém obalu, ale v dalším záběru ji tam nemá. (Stocki)
  • Nepočítáme-li křičení a další zvukové projevy, tak postava Tommyho Jarvise (Corey Feldman a John Shepherd) řekne jen 24 slov za celý film. (Stocki)
  • Violet (Tiffany Helm) tančí ve svém pokoji a Jason (Tom Morga) k ní pomalu přichází se zakrvavenou mačetou, ale když ji vráží mačetu do břicha, tak je čistá. (Stocki)

Reklama

Reklama