Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 4

(série)
USA, 2011, 10 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Giancarlo Esposito, Jonathan Banks, Ray Campbell, Emily Rios (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Držitel ceny Emmy Bryan Cranston se vrací jako Walter White, učitel chemie, ze kterého se stal výrobce perníku. Tentokrát musí přelstít drogového bosse Guse Fringa. (Netflix)

Recenze (56)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se mi zdála být třetí série naprosto dokonalou, čtvrtá mi připravila nemalý zklamání. Bylo to statický- žádný nový figury, zbytečně ukecaný a roztahaný a hlavně se tomu už nedalo věřit- švárovi Hankovi patrně neporanili páteř, ale mozek, když si na základě všech těch indicií nedal dohromady, co se to u těch Whiteů děje... Blbku udělali scénáristé i ze Skyller: Pět dílů ji nechají omýlat dokolečka dokola slovo myčka, coby spásu a čistírnu pro rodinný špinavý prachy, a teprve když tu myčku konečně skutečně získá, začne se pídit po tom, kolik v ní Walter potřebuje vyprat prachů... Ach jo, je to škoda, nemuselo se to posrat tak rychle. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál se stává lepším a lepším. Dal jsem si sice od Breaking Bad dvouměsíční přestávku, ale těšil jsem se, až se k němu zase vrátím. A jakmile se tak konečně stalo, bylo to, jako by žádná pauza ani neexistovala. Bez obtíží jsem naskočil do rozpohybovaného veletoče a se zájmem sledoval vývoj a postupnou proměnu jedné z nejpropracovanějších postav. (Netflix) ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gustavo Fring s tváří pro mě již dobře známého Giancarla Espostia se dokázal transformovat v tak ďábelskou postavu, že jsem čekal každým dílem, do jakého ohrožení může ještě naše hrdiny vůbec dostat. Postupně se odhalující spojitost se všemi předcházejícími událostmi a problémy s drogovým byznysem je největší devizou celé čtvrté série. Finální epizoda pro mě strká do kapsy i tu, která na mě v době sledování této teprve čekala. [viděno na Netflixu] ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalšie zakčnenie seriál výrazne zmenilo. Pri predchádzajúcich sériách som konštatoval, že pri Breaking Bad uprednostňujem rodinné (vedlajšie) dejové línie pred tou hlavnou. Tu pre ne nezostalo miesto. Walter na streche s detonátorom v ruke, na konci predposlednej epizódy, je už skrátka iný vesmír. Asi sa mi zatiaľ najviac páčila S03, ale zas tá posledná časť je bomba a je to majstrovsky vygradované. Že neriešim kopiace sa diery v logike. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní práce s rozpočtem a se scénářem. Pořád minimalistické scény o dvou až třech hercích, ale pocit, že je člověk uprostřed Coppolova nebo Scorseseho nebo Scottova filmu. Skvělý zvuk ve sluchátkách s netypickým soundtrackem dokresluje ponurou atmosféru na jedničku. Posledních dvacet vteřin lehce předvídatelných, ale nebudu generál po bitvě, užil jsem si to, co někde v první sérii nenápadně vystartovalo s karavanem v poušti. Je to pecka, uznávám bez bolesti. ()

Galerie (196)

Zajímavosti (19)

  • Hank Schrader (Dean Norris) leží v posteli a odloží otevřený notebook vedle sebe na druhou postel. V následujícím záběru je ale notebook zavřený, pak otevřený a poté opět zavřený. (ELBobes)
  • Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) brání náklaďák pistolí Heckler & Koch Mark 23 ráže .45 ACP, zatímco oba lupiči střílí samopaly Heckler & Koch MP5K. Při druhém přepadení náklaďáku se uvězněná dvojice hlídačů snaží prostřílet ven zbraněmi M4A1 Carbine a Colt Model 933. Narkoman (Damon Herriman) ve svém domě ohrožuje Jesseho (Aaron Paul) brokovnicí Smith & Wesson 3000. (ČSFD)

Reklama

Reklama