Reklama

Reklama

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (764)

mm13 

všechny recenze uživatele

Pakáreň, ale ďaleko zábavnejšia, než ParaNorman (a Madagaskar 3). Rovnako tak skoro žiaden dramatický oblúk, nahrubo vykreslené postavy, umiestnené do narýchlo zbúchaného sveta, ale bavil som sa, nie že nie. Síce sa pomaly 50 minút až na strašidlácke vylomeniny neudeje skoro nič, no je to fajn cháska a akonáhle sa začnú prejedať, dej naberie na obrátkach. Nekomplikované, z povinnosti poučné, ale ako kabaretné vystúpenie môže byť! Rodinný animovaný film však zažíva hlbokú krízu a ak to takto pôjde ďalej, nepotrvá dlho a povraciam sa. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Nejsem animákovej divák a znalec, ale tohle pro mě bylo ve svý kategorii to nejlepší, co jsem za celý rok 12 spatřil :) Houba a malá vlkodlačice rullez. 9/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Perfektní animovaná jednohubka, která je až po okraj napěchovaná skvělými gagy. Jen je škoda toho příběhu, který se veze na klasické vlně klišé. „I've never said that in my life. 'Bleh, bleh-bleh.' I don't know where that comes from!“ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, nezáväzná blbina. Jej veľké plus je spojenie najznámejších príšer to jedného filmu. Dôraz je predovšetkým na detského diváka. Film je v mnohom strašne infantilný a jednoduchý. Čo ale nepovažujem za chybu. Je príjemné totiž vidieť najznámejšie monštrá takto po kope. Síce to nemá také čaro a nie je to taká pocta hororovému žánru ako Burtonov Frankenweenie, ale aj tak sa jedná o rozprávku, ktorá neurazí a má nábeh na to aby pobavila. Scéna, keď sa vlkodlak zbavil oviec, som nemohol udržať smiech. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tesil som sa na ovela intenzivnejsie vyuzitie znamych strasidiel a hororoveho prostredia. Ale az na par pomrknuti to v pribehu nebolo poriadne vyuzite. Humor mi pripadal prilis detinsky a po chvili ma zacalo strasne iritovat, ze tam neustale niekto kričí. Hudobne vystupy nemusim. Stylom mi to pripominalo stare Disneovky, ktore ma nebavili ani ked som bol maly. Postavy a ich pribeh ma tiez nezaujali, takze celkovo ma to prilis nebavilo. 4/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Keď pred x rokmi filmový priemysel nahlodali "zábavné pecky" typu Shrek, Hledá se Nemo, Doba ledová, tak som na animovaný film zanevrel. Posledné čo som z toho žánru videl bola vychvalovaná nuďárna VALL-I (2008). Hotel Transylvánie som kedysi nachvíľu zachytil v TV a utkvel mi v pamäti ako neoskarová oddychovka. Dracula, vlkodlak, múmia, Frankenstein a veľa ďalších balancujú medzi fajn dojmom a pocitom opakujúceho sa vtipu doprevádzaného naozaj zbytočnými speváckymi vsuvkami. Hviezdou filmu je jednoznačne vlkodlak a jeho detičky. Bohužiaľ ich vtipnosť celkový podpriemerný dojem nespasila. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Skvělý film od Sony Animation a moc dobrý vstup Tartakovskyho do světa celovečerních filmů. Film tak skvěle udělaný, že dá se říci "jednodušší" děj naprosto ustupuje zábava a divák se jen baví tím neskutečným množstvím nápadů a vtipů, kterým je snímek prošpikován. Je jich, možná i bohužel, tak moc, že divák nemá šanci je pořádně všechny pochytit a vstřebat. Co je ale důležité je to, že všechny postavy si prostě nejde nezamilovat, jelikož až na kuchaře není žádná vysloveně záporná. Nápadů na postavy je ve filmu obrovská spousta. Od kostro-budícího telefonu, přes Frankensteinovu nevěstu, blechy na líbánkách, až po třeba zombie Bacha, Beethovena a Mozarta. Vyjmenovat všechny postavy, které mě dostaly a díky kterým jsem se neskutečně bavil je skoro až nemožné. Dějová linka filmu je sice možná "jednodušší" a pro někoho i klišovitá, ale díky tomu krásnému provedení moc hezká a snad není člověk, který by chtěl aby to dopadlo špatně. Velice mě tento snímek potěšil a vřele do všem doporučuji. Moc krásný animovaný rodinný film s hezkými závěrečnými titulky. :) ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Nie že by to malo nejaký podstatný dej... ale príšery sú veselé, potvorky roztomilé, spád to má. Milé. ()

Zeebonk odpad!

všechny recenze uživatele

Ukrutnost rozsahu jihoamerických orgií mezi pralesní zvěří a těžkotážními stroji. Tvůrci vzali tu tisíckrát použitou šablonu, která ještě od posledně čpí blitkami nemluvňat a mastí na ekzém. Tu šablonu, která na dotek způsobuje střevní potíže a rozklad měkké tkáně a obtáhli podle ní další výdobytek nesoudnosti soudobých zákonných zástupců. Systém byl jednoduchý, mozkové závity vašich ratolestí ustáli bez větší újmy Dobu ledovou 4 a nebyl tak důvod, proč to nezkusit znovu. Jeden rebelantský mořský vlk však zatnul pěstičky a vzpurně zaburácel do ticha: "Já už to nehodlám kurva snášet". Ano, vaše brilantní dedukční schopnosti se nemýlí, byl jsem to já a oni nejenže můj pohárek trpělivosti převrhli, ale ještě ho rozflákali o stůl a střepem mi na čelo vyřezali "kretén". Takže těm barbarům s nenávistí v srdci cejchuji starý dobrý odpádek na pravou půlku a doufám, že nemají po ruce pytlík s ledem, protože za rapujícího Dráculu si zaslouží trpět. A trpět. A trpěěěěět. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, milá jednohubková pohádka pro celé rodiny, která nejvíce trpí tím, že na podobné téma (rodič se musí vyrovnat s dospíváním svého dítěte) se toho v poslední době vyrojilo přespříliš, a popravdě, častokrát s lepším příběhem. Obsahuje však pár doopravdy dobrých vtipů. (Můj favorit: "Máš něco nového, zombie Beethovene?" "Ne-e-e-ééé.") ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zdařilá oddechovka s mými oblíbenými klasickými monstry v trochu jiném hávu :-) Příběh je sice trochu laciný, ale od těchto animovaných filmů nelze ani čekat nic jiného, takže to moc nevadí :-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak, pán Sandler sa snažil prepašovať svoj humor aj do detského snímku. Ale predsa len iba trošku. Detičky by zrejme nepochopili nemorálny humor a tak sa pán Sandler držal pri uzde. Hyperkinetický štýl je zrejme v 21. storočí v animákoch už muss ( pre neznalých, výraz pre nutnosť ) a tak sa to nezastaví od prvej do poslednej minúty, nabúchané skvelými gagmi a hláškami. Občas si však človek povie, ako krásne by to asi vyzeralo v live-action podobe ( možno otrasne ). ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Animačně a vizuálně skvělé. Ono je to i nápadité (hlavně jisté detaily a prvky, jako např. telefon, mistr invisible atp.), svěží a baví to celou stopáž, ale scházela mi tam ta přelomová část, která by mě jasně přiměla dát 4*. Proto dávám lepší 3. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Parádní pohádka plná vtípků a narážek na různé hororové filmy. Místy bych řekl, že to neni zrovna pro děti, ale celkově je to opravdu povedená pohádka. Strašidla jsou pěkně udělaná, netopýří podoby Drákuly a jeho dcery Mavis jsou rostomilé. Hudba je povedená a dokonce i ta novodobá. Animace je pěkná. Za mě 90% :) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Parádne krásny animák. Aj z takého monštra akým bezpochyby Drakula je,tak sa dá spraviť veľmi pekná a svižná rodinná komédia bez vážnych nedostatkov a hlavne bez zbytočných trápnych scén.Prvé čo som si pomyslel,keď som videl Mavis tak to myslia vážne že to je drakulová dcéra lebo je to jedna z najsympatickejších postav v animovaných filmoch.Aj animácia bola na veľmi dobrej úrovni.Príbeh je tiež velmi zábavný a vela krát som sa nasmial.A ZAS MUSÍM POĎAKOVAŤ VŠETKÝM,KTORÝ ROBILI NA SLOVENSKOM DABINGU,ROBÍTE VYNIKAJÚCU ROBOTU. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tenhle film přehlížel.Asi proto,že některé animáky mě zklamaly a nejsem jejich fanda,ale u tohoto snímku to byla opravdu chyba.Pokud chcete vidět animovaný film,který není vyloženě jen pro děti (ve smyslu klasické šablony vyprávění),ale kde se nešetří vtipem a sebironii tak zde jste na správném místě.Za mě 85 % a pět hvězd. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Stylový hororový animák. Perfektní hlášky, scény, postavy. Spousty fórků. Škoda že jsem neviděl 3D verzi, určitě bych ještě jednu * přidal. ()

Molikop 

všechny recenze uživatele

I když se na první pohled nezdá, je to velmi zábavný animovaný film. Má hodně aktuálních žertů, takže za 10 let už se asi jen málo lidí zasměje tak jako v současnosti. Mě ale skvěle pobavil, má hezký příběh a rychlý spád. Báječný film pro příjemný rodinný večer. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pro všechny horormaniaky a milovníky klasických hororů od Drákuly po Zombíky je tu varování: Hotel Transylvania je pojatý hodně dětsky! Upírožel je většina vtípku na téma prdění, překvapivých vpádů do sprch a jiných komnat (Scooby-Doo 100000 variace) a cool narážek. Místo slibného potenciálu všech hororových postav se tak objevuje převařená variace na Scooby-Doo pro předpubertální děti. Celý film zabilo následné tančení na variaci korejského ultra-kšuntu Gangam Style. Animace se drží průměru, ale nečekal jsem až tolik dětský animák. Zlatý Pixar anebo soudobý Burton a jeho Frankenweenie. Pokud chcete opravdové hororové motivy, komedii a animaci - jděte si pro Frankenweenieho. Hodnocení OST: Zív nuda. I hudební motiv Paranormal Activity zaujme (a to tam není). 5/10 ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Zoufale mě nebaví animáky, které musím dokoukávat napotřetí - za to prostě padají hvězdy dolů. Nejen že Hotel Transylvania je natočen jen a pouze pro dětského diváka (věčně skákající a nabuzené postavičky, jednoduché vtípky, maximálně vybarvená animace), ale odrostlého diváka úplně míjí. Nenabízí nic, kvůli čemu bych se na něj chtěla podívat znovu. Film jsem viděla s (e zdařilým) dabingem a jako klad hodnotím to, že se mi u něj do pěti minut podařilo asi dvakrát usnout. Mimochodem to fakt Mavis mělo být (sto)osmnáct a Johnymu jednadvacet??! ()

Související novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama