Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrove blízko pobrežia Severnej Ameriky miestny obyvatelia bojujú so strašnou zombie epidémiou dúfajúc, že sa nájde liek, ktorý vráti (ne)mŕtvych späť k ich ľudskej podobe. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

George Romero se zuby nehty drží svého původního konceptu sociální kritiky, jejímž vehiklem je pokleslý hororový žánr (především pak survival-horror). Zároveň své zombie v rámci moderní kinematografie ani nijak nedynamizuje, takže jsou jeho mozkožrouti i v šestém díle kultovní série pomalu se plahočícími zástupci krvežíznivé masy. Nebyl by to ale Romero, kdyby svou oblíbenou tematiku zase o něco neobohatil – po sebereflexivním Deníku mrtvých zpětně navázal na čtvrtý díl Zěme mrtvých, kde načrtl myšlenku postupné socializace původně tupého stáda jednajícího na základě pudů. Zatímco v Zemi mrtvých se objevila vůdčí osobnost zombies, kterou ostatní následovali, v Survival of the Dead je socializace zombie komunity usměrňována zvenčí – neinfikovanými lidmi. Nápad to je rozhodně pozoruhodný a je chvályhodné, že po tolika zombie hororech dokáže Romero stále překvapovat. ____ Jestliže byla Země mrtvých návratem k estetice 80. let a Deník mrtvých stavěl svůj koncept na v dnešní době populární pseudodokumentární formě, pak Survival of the Dead je z určitého hlediska pastišem westernového žánru. Jde zde o konfrontaci dvou vůdčích osobností, divoký západ supluje „rančerský“ ostrov, místo podzemních parkovišť zombíci řádí ve stájích a jsou vězněni v ohradách. Nechybí zde ani chytání do lasa za jízdy na koni a samozřejmostí je i nefalšovaný westernový duel. _____ George Romero je staromilec, který necítí potřebu přizpůsobovat se moderním trendům (výjimkou je Deník mrtvých, forma zde ale nebyla zvolena prvoplánově), následkem čehož nejspíše bude mladší publikum zápasit s jeho umírněným stylem, velkou statičností a nijak závratným tempem. Pro nás fanoušky to je ale stále ten starý dobrý Romero, jak jsme si ho oblíbili – bělovlasý filmový maniak nastavující společnosti řádně zakrvácené zrcadlo. Brutalita se v tomto díle navíc stává výrazným komickým prvkem a ano, i tentokrát dojde na střívka. 70% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento poslední Romeův film ve mně žádné výraznější stopy nezanechal, protože jak jistě víte zombie žánr nepatří mezi moje nejoblíbenější. Přesto si však myslím, že rozhodně nejde o žádnou ztrátu času, kterou by jste museli doslova protrpět. Asi největším kladem je děj jenž se odehraje před příjezdem vojáků na ostrov a kratší stopáž. Ta hodina a půl je tak akorát. Bohužel úplný závěr filmu mě dost zklamal a jen doufám, že další jeho filmy nebudou pokračovat v podobném stylu. Samozřejmě je zde k vidění opět několik velice kvalitních scének a hlášek, které patří asi k tomu nejlepšímu co nám film mohl nabídnout. Romero je však člověk, který si může ve svých filmech dělat co chce a fanoušci mu budou stejně pořád zobat z ruky. Škoda jen té občasné kýčovitosti a přítomnosti některých trapných momentů. Po skončení tohoto filmu jsme se navíc na letošním FF dozvěděli nemilou zprávu o úmrtí jednoho z diváků, takže taková nemilá koncovka a spojení s tímto filmem, jenž mi zůstane v paměti. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celkově mezi zombie filmy to jde, na Romera dost slabé. Schválně to má takový nádech sedmdesátých let a dokonce Survival pokračuje ve vyprávění původní linie, která se nese hlavně v prvních třech Romerových ... Dead filmech - zombíci už dokonce nacházejí východisko ..., jenže slaboučký čajíček. Veškeré střety spočívají ve střílení na zombíky z pušek - nic překvapivého a originálního. masky jsou vyloženě nezajímavé a obyčejné (to bych bral jako návrat ke kořenům), stejně jako vše ostatní. A snaha být občas komediálně vtipný vše totálně dodělává. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek trochu vybočuje z řady Romerových zombie hororů, protože o "mrtvohlávky" tu ani tak moc nejde. Jde tu vlastně o boj mezi dvěma znepřátelenými rody, kteří kvůli své zatvrzelosti a nadutosti přináší zkázu svému okolí. Je to taková zombie předělávka Romea a Julie. Po Deníku mrtvých potěší opět celkem neznámé, avšak dobře zvolené obsazení. Režisér opět nezklamal. ()

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

Ešte jeden takýto akože zombie horor od G.A.Romera a odoberám ho z mojich najobľúbenejších režisérov. Strašne som sa nudil. Ľudia tam majú hordu zombíkov, nie aby sa tomu venovali ale radšej po sebe strielaju, ako na divokom západe. Zombíci vyzerajú ako po konskej dávke uspávadla aj tak dobehnú luďí. A ta scénka kde sú zombie pripútaní a jeden robí poštára, druhí drevorubača a keď idú okolo ľudia, tak sa ani neotočia a nejdú po nich, to je najhoršia a najtrápnejšia scénka v zombie hororoch. Zombie na koňovi, tak to chce veľkú predstavivosť. Neviem či už mam vysoké nároky na zombie horory ale toto zaradujem medzi najhoršie zombie horory aké som videl. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Tomboy (Athena Karkanis) má ve filmu zbraně Beretta 92 F ráže 9x19 mm a M16A4 ráže 5.56x45 mm. (dc125)
  • Film bol natočený v Kanade a všetci herci, ktorí v ňom účinkujú, pochádzajú z tohto štátu. (MetalMesiah)

Reklama

Reklama