Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrove blízko pobrežia Severnej Ameriky miestny obyvatelia bojujú so strašnou zombie epidémiou dúfajúc, že sa nájde liek, ktorý vráti (ne)mŕtvych späť k ich ľudskej podobe. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek trochu vybočuje z řady Romerových zombie hororů, protože o "mrtvohlávky" tu ani tak moc nejde. Jde tu vlastně o boj mezi dvěma znepřátelenými rody, kteří kvůli své zatvrzelosti a nadutosti přináší zkázu svému okolí. Je to taková zombie předělávka Romea a Julie. Po Deníku mrtvých potěší opět celkem neznámé, avšak dobře zvolené obsazení. Režisér opět nezklamal. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Romerov ďalší zárez do Zombie hororu nevychádza zle. Stále tam nájsť nejaký ten sociálno-kritický podtón a čierny humor je takisto v ponuke dňa. Mňa, ako fanúšika zombie hororov ( hlavne starej školy Fulci, Romero, Mattei - tí ostatní šprintéri mi akosi k duši neprirástli ) potešil aj klasický Romerov pohľad na ľudské telo z jeho vnútornej stránky. Je to morbídne, ale patrí to tam. Možno ale predsa len menej CGI a viac practical - Savini prosím ťa príď! ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po Land of the dead si Romero střihlnul menší komornější zombie horurek. A není to naškodu. Film je sice značně pomalej ale dokáže udržet napětí, a poměrně slušnou atmosféru teda kromě scén kde se do scény připletou efekty, ty jsou slabší, ale i tak se na ně dá koukat. Moc se mi líbilo že Romero dokázal dát i pár docela fakt vydařených fórů, a přitom neztratit nic na vážnosti. Oběvily se herci kteří jsem už viděl a hrály dobře. Kromě toho mladýho kluka ten mi byl trochu nesympatickej. Ale Romero je prostě king. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Romerovi zombie radovánky měly vždycky nějakou přidanou hodnotu, buď byly ve své době prudce originální a šokující (Noc oživlých mrtvol), nebo měly nějakej ten hlubší význam (Úsvit mrtvých, Den mrtvých), anebo aspoň uměly pořádně pobavit (Země mrtvých). V Survival of the Dead mi přišlo, jako kdyby si sám velký mistr dělal ze sebe a ze svého odkazu tak trochu prču, páč toto je v první řadě jedna velká nadsázka a až potom horor. Velkým plusem je určitě takovej trefnej retro feeling (hlavně masky zombáňů) a taky, jak už bývá v Romerových filmech zvykem, chutné gore. S přimhouřenýma očima hodnotím i tenhle kousek celkem kladně. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ze zečátku to vypadalo dobře, scéna připomínající "Deník mrtvých" potěšila. Sice se to rozjelo jako slušný zombie thriller, dokonce i děj vypadal, že nebude povrchní, jak tomu u podobných filmů bývá, ale dopadlo to tak, jak jsem předpokládal. Nehorázně odfláknutá druhá polovina filmu a hlavně závěr na ostrově. Debilní chování postav, stupidní dialogy, atd. Škoda, ale od Romera se to dalo čekat. 40% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natočený v Kanade a všetci herci, ktorí v ňom účinkujú, pochádzajú z tohto štátu. (MetalMesiah)
  • Tomboy (Athena Karkanis) má ve filmu zbraně Beretta 92 F ráže 9x19 mm a M16A4 ráže 5.56x45 mm. (dc125)

Reklama

Reklama