Reklama

Reklama

Ocitáme se na zdánlivě opuštěné palubě vesmírné lodi. Dva členové posádky se právě probouzejí z hlubokého umělého spánku a s hrůzou zjišťují, že trpí podivnou ztrátou paměti. Nemají nejmenší ponětí, kdo jsou a co na palubě vesmírné lodi vůbec dělají. Jediným zvukem je skličující rachot a skřípot ozývající se z centra lodi. Jediný způsob, jak se dostat ven z této cely, je úzký a tmavý světlík. desátník Bower (Ben Foster), mladší z dvojice astronautů, vleze dovnitř, zatímco druhý, poručík Payton (Dennis Quaid), zůstává a snaží se navázat rádiové spojení. Bower proniká hlouběji a hlouběji do centra lodi a odhaluje děsivou realitu. Astronauti si brzy uvědomí, že oproti původnímu zdání nejsou jedinými pozůstalými na kosmické lodi a rozmotávají její šokující a strašlivé tajemství. Přežití lidstva záleží jen na nich. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (922)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Travis Milloy .. Jste poslední z nás. Hodně štěstí. Bůh s Vámi. _ Usnul jsem u toho asi po čtvrthodině. Odpoledne, napoprvé. Toho večera jsem se tak radši věnoval lahvince Svatomartinského a návštěvě. Druhý den už jsem to přečkal. Celé. V paměti mi ovšem na delší čas utkví akorát ta čeština na úvod vysílání a zajímavý nástřel existencionálního příběhu lidstva. Za tím je však hodně slabých míst. Klidně bych si vystačil s minoritní až okrajovou porcí akce a s větším důrazem na atmosféru, strach, tíseň a sci-fi. Hororové příšery jsou totiž dost průměrné a souboje hodně devalvuje špatný střih a nesmysly, jako soucit s potomkem nepřítele a podobné žánrové klišé. Má to celé dost blízko k Event Horizon či Descent a oba tyto filmy považuji za špatné. Pandorum dosáhlo jen o trochu výš.. 50%. Přistání na Pandoře se teprve blíží.... ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Chudák Ben Foster vůbec nepochopil, v čem hraje, a proto hraje dobře a svědomitě. Z Pandora je cítit obyčejný bakelitový Anderson s nulovým smyslem pro dobře znějící dialog, "šokující" mytologií, plošnými WTF charaktery (vietnamský predátor a roštěnka s otřesným dialektem v obepnutém tílku, pomoc) a spoustou přestylizovaných lidí nacpaných v kostýmech tak, že se při boji nemohou ani přirozeně hýbat (o špatných úhlech kamery a rychlých střizích - o těch zejména - nemluvě). V dnešní době k uzívání. Úvodní dvacetiminutovka (do prvního setkání) je přitom TAK super. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Jak mám taková tématay rád, tak tento film byl pro mě zklamáním. Hlavní důvody jsou střihač a kameraman. Pokud je drtivá většina filmu naprosto nepřehledný zmatek, kdy v akčních scénách není vůbec patrné kdo koho honí, kdo s kým bojuje, pak nastupuje nuda - a to i přesto, že samotný námět mi přišel zajímavý - jeho zpracování to zabilo. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Velice slušně zpracování klasického tématu, které se v mých očích řadí k malým sci-fi překvapením typu Černočerné tmy. Jejích kvalit sice nedosahuje, ale i přesto je na co koukat. Špinavé prostředí obří kosmické lodi kdesi v hlubinách vesmíru rozhodně má co nabídnout, ať už to jsou skvěle vypadající monstra, příjemná atmosféra strachu, nebo slušně bizarní postavy. Rozhodně doporučuju na více než jedno zhlédnutí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michl Britsch: 1. All That Is Left Of Us [2:43] ,2. Pandorum [3:58] ,3. Anti Riot [4:17] ,4. Shape [2:03] ,5. Hunting Party [2:48] ,6. Kulzer Complex [4:40] ,7. Tanis Probe Broadcast [2:01] ,8. Scars [2:20] ,9. F***ing Solidarity [3:28] ,10. Gallo's Birth [2:22] ,11. Biolab Attack [2:25] ,12. Kanyrna [3:22] ,13. The Stars All Look Alike [4:32] ,14. Boom [3:55] ,15. Reactor [4:08] ,16. Skin On Skin [3:21] ,17. Fight Fight Fight [2:56] ,18. Bower's Trip [7:51] ,19. Discovery End Credits [7:55], ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Na začátku filmu v originálním znění zazní kromě jiných jazyků i čeština a to konkrétně věta: "Vy jste poslední z nás, hodně štěstí. Bůh s vámi." Tato věta je zároveň první vyslovenou ve filmu. (horacko)
  • Jedná se o první film, ve kterém se setkali bratři Ben a Jon Fosterovi. (akisha)
  • Pandorum byl název nemoce, kterou vyvolávala dlouhodobá hibernace a následný psychický stres. Nemocí trpěla postava Galla (Cam Gigandet). (MrBaker)

Související novinky

Space opera vrací úder

Space opera vrací úder

22.03.2010

A to hned ve dvou zajímavých filmech. Mezigalaktický Interstellar je jedním z mnoha projektů, jejichž režii zvažuje Steven Spielberg. Někteří tvrdí, že se nakonec rozhodne právě pro vesmírné… (více)

Zamilovaný kosmonaut Keanu Reeves

Zamilovaný kosmonaut Keanu Reeves

28.01.2010

Není snadné se v těchto dnech vyhnout narážkám na Avatara či přímému srovnávání s ním, ale dnes se ho pokusím nezmiňovat ;-). Budu dělat, že „lovestory ve vesmíru“ nazvanou Passengers považuji za… (více)

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama