Reklama

Reklama

Saturn 3

  • Velká Británie Saturn 3
Trailer

Osamělý měsíc planety Saturn, osamělá laboratoř a dvojice vědců, kteří si tu bezstarostně výzkumnicky žijí. Když se k nim ale nečekaně přidá cizinec se svým robotem, jsou oba nuceni bojovat o holý život. Robot se totiž vymkne kontrole, začne vraždit - a výběr není velký. Britský science fiction horor natočil v roce 1980 režisér Stanley Donen, který se proslavil žánrově zásadně odlišnými filmy jako muzikál Zpívání v dešti nebo hitchcockovský thriller Šaráda. Saturn 3 se nechal inspirovat extrémně úspěšným Vetřelcem, který měl premiéru jen o rok dříve... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Strašne dementní záležitost s příšernou hudbou a zvuky, které mě budou pronásledovat i ve snech. Scénář je místy odpadní záležitost, herci jsou toporní a nudní. Keitel má celou dobu jeden výraz a Kirk to je křeč sama o sobě. Jediný na koho se dá dívat je Farrah, a že to je místy podívaná. Robot je tupej jak můj dnešní výraz po ránu, co sme došli v sedm z mlejna. Snaží si to hrát na vetřelčí film, ale krutě to nefunguje. Další z filmů typu Leviathan, se kterými se roztrhl po Vetřelcovi pytel. Ale Leviathan je aspoň o třídu lepší. Tohle je nudná šeď, beroucí se strašně vážně. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nijak převratný film ani po stránce příběhové, ani trikové - vznikl až po 2001: Vesmírná odyssea, Vetřelci i Hvězdných válkách. Přesto má podmanivou atmosféru, na které se nejvíce podílí hudba ( Elmer Bernstein) a výprava. Efekty na tehdejší dobu velmi dobré ( R.Spencer, J.Luff, C.Chilvers, T.Schubert), dnes působí zastarale. Zatímco interiéry stanice jsou věrohodné v temných, modrých a rudých barvách, vesmír vyznívá značně nerealisticky. Až příliš snadno odhalíte, že je malovaný na skle, což je nejlépe vidět na Saturnu. Přitom stejnou techniku malby na sklo použil Lucas v témže roce v Impérium vrací úder s daleko lepším výsledkem. Gore efekty připomínají spíše italskou školu, robot zase trikově dokonalejší o rok starší Černou díru. V závěru horrový snímek uteče jako voda... ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jedno z klasických osmdesátkových sci-fi béček, které i přes hvězdné obsazení nabízí standartně prkennou psychologii a dialogy. Největším nedostatkem je zoufalá absence atmosféry, největším kladem vcelku zajímavá hudba. Základní premisa učícího se stroje, tak trochu převzatá z filmu 2001: Vesmírná odysea, zůstává nevyužitá v záležitosti, jíž nejlépe vystihují slova vidět a zapomenout. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Chci použít tvé tělo!" Sakra, tu frázi musím někdy vyzkoušet. Vizuálně a levnou výpravou poměrně zajímavý snímek (na mně ta blikátka a hejblata docela fungují), příběhem hodně slabé. Taková vědeckofantastická romantika v níž padouchovi jde o tělo a robotovi o duši, běhá tam polonahá Farrah s úžasnýma nohama a poletuje jedna odcvaknutá ruka. Robot je docela směšný, Douglas nijaký, Keitel temný jak odvrácená strana měsíce a když si nasazoval takřka Darth Vaderovskou helmu, možná to je ten okamžik, kdy vaše srdce zaplesá. Na okamžik. 2,5* ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nijak výjimečná sci-fi, sice se zajímavými triky, ale dějově jen průměrná. Ani herecké obsazení, byť velmi kvalitní, tentokrát nezaručuje nějakou "vyšší úroveň". Kirk Douglas i Harvey Keitel poněkud přehrávají, Farah Fawcett je pak do filmu obsazena jen jako půvabný ženský prvek, a to také celý film plní. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (4)

  • Film zpočátku režíroval John Barry, byl ale propuštěn a nahrazen Stanley Donenem. (Caszidy)
  • Film obdržel 3 nominace v historicky prvním ročníku (1980) Razzie Awards (Zlaté maliny), udělované nejhorším filmům. (Caszidy)

Reklama

Reklama