Reklama

Reklama

Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít. Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem. Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist. A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 3

Recenze (965)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Očekávání byla po hrůzostrašné dvojce nemalá. Těšil jsem se na návrat ke kořenům... zbytečně. Slade sice opravdu pozvedá upíří story na jinou (lepší a vyzrálejší!) úroveň, je mu to ale bohužel k ničemu, když je scénář mišmašem dějů z prvních dvou dílů. Schéma "zamilované kecy - akce - zamilovaná scéna - trapná scéna - akce" atd. stále dokola mi prostě nestačí. Půl hvězdičky za Shoreovu účast (i když ji moc nechápu). P.S. Na druhou stranu jsem jakýmsi záhadným způsobem úplně pochopil, co se na tom těm milionům ženám na celém světě vlastně líbí, a... neberu jim to, chápu to :-). ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Pokud má divák rád knížky Stmívání a předchozí dva filmy Twilight ságy, neexistuje důvod, proč by neměl mít také rád Zatmění. Ze všeho nejdůležitější je zde faktor náklonnosti k hlavním postavám, tedy Belle, Edwardovi a Jacobovi. Protože tento film v úplně všech svých rysech připomíná epizodu jakékoliv telenovely, která se nějakým omylem natáhnula do dvouhodinové stopáže: jsou zde docela detailně načrtnuté postavy, což je důvod, proč se lidi na svůj oblíbený seriál (film) dívají, a v pozadí plyne nevzrušeně nějaký nepříliš důležitý děj. Ohledně dějového vývoje Zatmění - zkuste si po zhlédnutí filmu uvědomit, jak daleko postavy došly od úvodního setkání na louce k závěrečnému setkání na tomtéž místě. Jakým vývojem prošly, jak je děj filmu změnil... vlastně nikam nedošly že, nic se nezměnilo. Ale trvalo to dvě hodiny:) Typická charakteristika dlouhoběžících seriálů, kde spíše než o děj jde o postavy, které zůstávají stále stejné. A stejně jako u seriálů je jedno, když divák nějaký díl přeskočí (já jsem například neviděl Nový měsíc), protože ačkoliv se v některých částech lehce nechytám, vlastně mi to v pochopení toho řídkého děje Zatmění vůbec nescházelo. (A to již vůbec nezmiňuju formální postupy, jako neuvěřitelné nad-užívání detailů a polodetailů). ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelné, k nevydržení afektované, nudné a hloupé. Ani zkušený ranař Slade nestačí svou o několik tisíc tříd lepší filmařinou zakrýt ve svých záporech stále vyhrocenější materiál. Vidět všechny tři dosavadní díly po sobě, asi bych onen v průběhu sledování zvažovaný návrh s kulkou v hlavě nakonec i uskutečnil. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Já vážně nevím jako tohle hodnotit. Vždyť je to pořád dokola a nic jiného se neděje. Od prvního dílu po tenhle jsem nepoznal rozdil v ničem. Je jasný že debata, která se ve dvou hodinách opakuje tak dvacetlkrát, už je trošku mimo, ale tak proč ne, romantika tam byla! __ Hlavně Kristen má sexappeal že to až není možný, Pattinson je sympaťák a steroidovej "shirtless" Lautner je do počtu fajn, bez něj by to nebylo ono. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Jsem naprosto spokojena. I přestože měla Bella příšerné vlasy ve kterých vypadala jako stará bába (slušelo jí to ve dvojce) a přestože některé její herecké výkony měli přízvuk japonského hrdelního řevu, byl film krásnou kopií knihy a byl věren dialogům a naštěstí nás ušetřil rozvleklých postelových scén. Jediná chyba: při líbačce z Jacobem měla vidět možnou budoucnost a z bitvy měli vytřískat ještě víc. To mi chybělo. Jinak určitě 4 **** ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Režisér David Slade původně sérii Stmívání odsuzoval a mimo jiné řekl, že by se k takovému blábolu ani nepřiblížil. Brzy nato mu byla režie třetího dílu nabídnuta a ze dne na den otočil. Své předchozí vyjádření komentoval tím, že "jsem si jen dělal srandu". (Pompaj)

Související novinky

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama