Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ta paní byla moc hodná, že černochovi takhle pomohla, ale kvůli tomu to přece automaticky není dobrej film!!! Ze začátku dobrý. Čekal jsem, že se tam vyskytne nějaká dramatická linka, ale ono prd. Jen se všichni usmívají a mají se rádi. Postava Sandry Bullock už mě chvílema srala, jak všechny furt komandovala včetně manžela, totálního podpantofláka. Koukat se na to ale dalo díky titulnímu sympaťákovi. Klasickej obří dobrák, co by ani mouše neublížil a zaslouženě ke štěstí došel. 50% ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu jsem ani pořádně nevěděl, do čeho jdu. Oscarová Sandra Bullock a prý nějakej přerostlej černoušek. Budiž. Celé se mi to jevilo spíše jako pohádka pro bohaté paničky, které si můžou pořídit kde co. Ale naštěstí tu byl hlavně Michael (Quinton Aaron) a jeho dobře napsaná role .. tedy jeho skutečný životní příběh, což vymazalo onen pocit pohádkovosti a dopomohlo v mém hodnocení k hvězdičce navíc. Slabší čtyři. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem tomu nedával moc nadějí, i když to hodnocení mělo dost slušný. Ale po skončení už chápu, proč jsou z toho Američani tak vytřískaný. Naložili si totiž neskutečně neuvěřitelný životní příběh jak z té nejfantastičtější knihy a vrazili to na bedra nejpodceňovanější herečce Hollywoodu, Sandře Bullock. Já se přiznám, že jsem tu ženskou do tý doby nijak moc nemusel. Její filmy mě nebavili a nebyl jsem jedinej. Jenže co předevdla v tomhle filmu, to si musela připravovat celej život. Každá její věta mě neskutečně oddělávala. A když utřela černošskej gang v jeho epicentru takovým způsobem, že ani černoch neměl nárok na odpověď, tak jsem pochopil, že ta ženská má takový koule, že mě až mrzí, proč nehraje ve více takových filmech. Tímhle filmem to natřela jak mně, černošskýmu gangu, tak všem, kteří o ní pochybovali a já uznávám, že tady to fakt zmákla. Krom toho přebrat za jeden rok Zlatou Malinu a tejden na to Oskara je fakt unikát a Sandra Bullock, ať už je jakákoliv, sama sebe v tomhle případě už asi nepřekoná, protože asi nejspíš bude pokračovat v podobných filmech, které točila. Jenže Blind Side je skutečně trošku mimo. Ze začátku mi to totiž přišlo jako průměrný životní dráma, kterých už je všude tuny. Ale bylo to hezký, moc mile se na to koukalo a ten hora chlap si ten film skutečně zasloužil. Malý zázrak z Ameriky, o kterém se ještě nedávno nevědělo a pak se najednou objevil na Oskarech. Překvapení, který mě skutečně potěšilo. I když je to ze světa americkýho fotbalu a všecko je tam hrozně americký. Nevadí, bylo to moc hezký. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh, který umí zahrát na tu správnou citlivou strunu. Jediné co bych vytknul je slabší závěrečná půlhodinka, která mi trošku kazila celkový dojem. Sandra Bullock si střihla velice výraznou ráznou ženskou, které není radno odporovat. Americký fotbal je pro mě stále nepochopený sport, ale tady naštěstí o nějakou propracovanou taktiku hry nešlo, takže jsem se v tom dokázal orientovat. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Překrásný film! Důvodem k tomu, abych si sehnal The Blind Side byly ohlasy na výkon Sandry Bullock. Přeci jen, kdyby se někdo před pár lety pokusil dát do souvislosti "Sandra Bullock" a "oscarový výkon", stal by se zřejmě terčem posměchu. Jenže, časy se mění. Sandra přešla od trdlování ve Slečně drsňák do mnohem vážnější podoby, která je pro ni jako stvořena. Ano, je to pravda. Dejte Sandře příležitost a ona vám ukáže, že umí. Budete jí věřit každičký pohyb, každičké gesto. A i když jsem ji pokládal především za herečku komediálních rolí, tak musím vážně přiznat, že příště raději Sandru uvidím v nějakém dalším dramatu, než v komedii. _____ Tomuto filmu bych mohl vyčítat cokoliv. Od náboženského podtextu (který tu byl snesitelnější, než jsem čekal) až po předvídatelnost jednotlivých scén. Ale já se ptám proč? Proč bych měl něco vyčítat tak krásnému filmu, který ve mně vzbudil hodně emocí? Který mě ani na vteřinu nenudil? A který se zřejmě stane mou stálicí, když budu chtít vidět něco fakt krásného? Tohle se mi často nestává, ale hned po prvním zhlédnutí tento snímek miluju. A Sandře minimálně tu oscarovou nominaci přeju. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Shodou okolností se křestní jméno dcery hlavní hrdinky Collins shoduje s přijmením její představitelky Lily Collins. (=woody=)
  • Do kin byl film rozesílán po označením „Wonderbar“. (HellFire)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama