Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer 2
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (110)

krauset 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední dvě řady Hry o trůny je možné vnímat jako celek, a právě tady nastal rapidní sestup v kvalitě. Až do čtvrté epizody The Spoils of War, což je s přehledem nejpovedenější díl řady, je série kvalitní, ale jakmile Tyrion přijde s nápadem ukázat Cersei nemrtvé,  jde ke dnu jako Viserion. A fakt, že ve stejné epizodě říká Arcimistr, že by Citadela potřebovala důkaz o existenci Bílých chodců, jen aby se v posledním díle konala soukromá audience u Cersei bez jakéhokoliv pokusu Tyriona-Jona-Daenerys dostat ji pod tlak pozváním šlechty a zorganizováním  mezinárodní konference, je tristně absurdní. Weiss s Benioffem celou sérii natahují, aby si mohli nechat rozřešení všech zbylých konfliktů (Bíli chodci, Cersei, Daenerys) až do poslední řady, takže všichni dělají slabomyslná vojenská rozhodnutí jen proto, aby Daenerys neporazila Cersei příliš brzy. Série, která má na IMDb skoro každou epizodu nad 9 ve skutečnosti není o nic lepší než ta poslední a sužují ji obdobné neduhy (příliš se mluví o ději nebo o minulosti, postavy nejednají v souladu s charakterem, ale tak, jak vyžaduje děj, skoky v čase a místě). Také je to série, která začala s úmyslným zatajováním informací divákovi a nezobrazováním klíčových rozhovorů, abychom byli na konci šokovaní (viz osud Malíčka). Z nějakého důvodu se to ale ještě fanoušci jali přehlížet. Žebříček sérií na TVZone. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá a předposlední série je spíše ještě takový velký Build-up, než nějaký ten toužebný předvoj finálního nářezu, neboť se v ní spíše víc mluví, než jedná. O napínavé a "očikoulící" momenty tu určitě není nouze, přesto celá série spíše připomíná rozestavování šachovnice, což, jak se asi shodneme, není tak vzrušující, jako samotné hraní. Doufejme tedy, že tvůrci si jen šetří síly na poslední řadu, jejichž epizody už posviští rychlostí Varysovo teleportace. Ostatně jak jednou říkal Gandalf: ,,Je to jen hluboký nádech před skokem do vody." A taktéž doufejme, že se seriál dočká úctyhodného, řádného a parádního zakončení (viz Breaking Bad), a ne ubohého, trapného a dehonestujícího zklamání (viz Dexter). Btw, vysral jsem se na to a jel jsem po týdnech. A dobře jsem udělal, protože ty spoily jsou prostě VŠUDE! ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromné zvýšení vyprávějícího tempa mi rozhodně nevadí. Poslední dvě sezóny byly utrpení a zbytečné natahování. Pokud by se nová sezóna nerozjela přestal bych seriál sledovat úplně. Z GoT se stala ovšem absolutní špička co se týká nejen rozpočtu ale i opravdu propracovaného fantasy. Samozřejmě předposlední sezóna je v první řade fan service jak prase. Potkávají se postavy co se několik sezón neviděli a hláškují jak o život. Dostat se z jedné strany země na druhou najednou zabere pět vteřin a z toho se čtyři diskutuje jestli se nepoletí na dracích.... Moment.... Jo vážně ! Draci jsou tady vlastně pořád a je to to nejlepší. Poslední scéna posledního dílu je úplnej masakr. Nic lepšího v televizi vidět jen tak nejde. Dlouhá politikaření a intriky po šesti sezónách už tolik nemohli bavit a tak tvůrci zvolili dražší ale lepší variantu a vsadili na nekompromisní epičnost. Tato sezóna celkově baví víc jak jakákoliv předtím a pocit, že si opravdu zasloužíme aby se příběh začal uzavírat a děli se všechny ty skvělé věci. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V jednotlivostech (výprava, akce, atmosféra) a konkrétních scénách (i epizodách) stále často dobré (až skvělé), coby celá série ale znatelně slabší než všechny předchozí. Stále zřetelněji ubývá na (dříve primární) kvalitě v podobě vynikající scenáristiky (Martinova stále nedopsaná předloha tady už bolestivě chybí) a ze zpočátku brilantního a velmi inteligentního seriálového díla už se stává pouze prvoplánově efektní zábava s mnoha viditelnými nedostatky (logika a obdivuhodná promyšlenost světa i příběhu už jsou prakticky v nedohlednu). Účelové teleportace postav a velmi zjevná potřeba přežití některých postav tady vadí mnohem víc než u konkurenčních titulů, protože tento se oproti nim v prvních sezónách proslavil a uchytil (kromě jiného) právě i tím, jak takováto standardní klišé a neduhy tradičních žánrových vzorců - a s nimi spojená divácká očekávání - chytře obcházel, sebevědomě nenaplňoval a posměšně vyvracel. 70 % ()

predators 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, už se nejedná o hru plnou intrik odehrávající se na malém prostoru...vše nám tak nějak přerostlo přes hlavu. Oni taky opravdoví sviňáci chcípli, takže teď půjde do tuhého...ale to až v osmé, poslední řadě. Ta sedmá nám představila možnosti, vlastnosti a schopnosti především draků a těch za Zdí. Někomu vadí teleportování a jiné blbosti, ale o to tady přeci neběží. Nebo ano? Já se na poslední díly těším...takže někdy za rok a půl...spíš za dva, na viděnou u GOT řežby. ()

Galerie (454)

Zajímavosti (13)

  • Když se skupinka vedená Jonem Sněhem (Kit Harington) brání před nemrtvými uprostřed zamrzlého jezera, tak v určitý moment je v pozadí vidět jeden z divokých, jak zběsile máchá oštěpem i přes to, že v tu chvíli u něj není žádný nepřítel. (jakub1998)
  • Poprvé se v sérii objevuje Dračí jáma, aréna postavená několik století zpátky s cílem „ustájit“ draky rodu Targaryenů. (mikki089)
  • Bronn (Jerome Flynn) nezůstává na schůzce a opouští Dračí jámu těsně předtím, než dorazí Cersei (Lena Headey). Flynn a Headey spolu kdysi randili a jejich rozchod byl údajně problematický – proto bylo v jejich smlouvách, že nikdy nebudou na place ve stejnou dobu. (mikki089)

Reklama

Reklama