Reklama

Reklama

Odsouzené

(seriál)
  • Slovensko Odsúdené
Slovensko / Česko, (2009–2010), 73 h 57 min (Minutáž: 46–66 min)

Hudba:

Martin Hasák

Hrají:

Zuzana Mauréry, Marek Ťapák, Gabriela Dzuríková, Elena Podzámska, Hana Gregorová, Judita Hansman, Zuzana Porubjaková, Juliana Johanidesová, Anna Javorková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(86)

Zuzana Mauréry se musí naučit žít ve světě, kde platí jiná pravidla. Každý tu žije na vlastní pěst, přátelství se nenosí, respekt je třeba si tvrdě vydobýt...

Do ženské věznice přichází nová odsouzená, Eva. Jejíma očima prožíváme děj celého seriálu, poznáváme postavy, vztahy mezi vězenkyněmi, vedením věznice, bachařkami a dalšími zaměstnanci věznice. Eva je odsouzená za dopravní nehodu, způsobenou v opilosti. Málem při ní zahynul i její dvanáctiletý syn Filip. Manžel Roman se od ní odvrátil, jen její rodiče stojí při ní a snaží se obnovit proces. Roman nedovolí, aby Eva měla jakékoliv informace o zdravotním stavu syna. Jejich společnou firmu chce převést zcela na sebe. Co se vlastně odehrálo před tou nešťastnou dopravní nehodou? Eva se musí naučit žít a přežít v úplně jiném světě, než ve kterém dosud žila. Zde platí jiná pravidla, každý tu žije na vlastní pěst. Přátelství se tu nenosí. Respekt je třeba si tvrdě vydobýt. Šance, že člověka tohle peklo nezlomí, je mizivá. Každý chybný krok může být tím posledním. Eva se musí přizpůsobit, ale zároveň si chce zachovat svoji důstojnost. Dokáže to? A za jakou cenu? Dokáže srdcem poznat, která strana je ta správná, co je přátelství a co je past? Vězení je místem, kde má trest mnoho podob. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (124)

borec999 

všechny recenze uživatele

Jeden z najoriginálnejších seriálov(prostredie ženskej väznice je filmármi dosť málo prebádané), aký sa objavil na našich obrazovkách. A áno, zase za ním stálo režisérske duo Šveda/Bebjak, bez ktorých by u nás asi nevznikol žiaden zaujímavý projekt. Zuzana Mauréry mi síce príliš nezapasovala do hlavnej úlohy(že je kvalitná herečka ma presvedčila až o niekoľko rokov neskôr v Učiteľke) a všeobecne pri hercoch alebo teda skôr herečkách, je treba pripomenúť že sme na Slovensku a tak sa bežne v seriáli miešajú fantastické výkony (Jaro Mottl ako kapitán Nemec či Jana Oľhová ako Gita Malecová) s nadpriemernými(Gabika Dzuríková a jej Magorka, Judita Hansman,Elena Podzámska), priemernými (Gregorová, Vágnerová) a podpriemernými (Vica Kerekes,Kočiš). Dej je na prekvapenie dostatočne atraktívny a aj vďaka viacerým vedľajším líniám dokáže udržať diváka na celý čas. Lepšie obsadiť rolu Evy Kollárovej, menej sa zamerať na dianie mimo väznice a dojem mohol byť ešte výraznejší. I tak však Odsúdené radím medzi jeden z najlepších seriálov, čo na Slovensku vznikli a ktorému sa v rámci možností slovenskej produkcie nedá príliš vytknúť. 80% ()

LxLuthor 

všechny recenze uživatele

Na slovenské pomery výborné... Obsadenie aj atmosféra sú úžasné a párkrát som aj zabudol, že sledujem slovenský seriál. Ak nezoberiem do úvahy chabé scénáristické chyby ako strach z tvrdšieho slovníka - predsa len si musíme uvedomiť, že seriál má zobraziť niečo úplne odlišné a to sa mu darí aj bez vulgarizmov. Zatiaľ jedno z najpríjemnejších slovenských prekvapení... ()

Reklama

Hrabovo 

všechny recenze uživatele

Až na příšerné finále to nebyl špatný seriál, i když první a druhá série tak netlačily na romantickou pilu. Bavilo mě to, vztahy mezi postavami byly uvěřitelné, herecké výkony dobré či přijatelné. Katarův humor byl skvělý, Pavel Kříž s těma modrýma očima, miloučký slizounek...No a oranžové vlasy Kamily Magálové! Hotový Trump v sukních... ()

Fabrinka 

všechny recenze uživatele

Od začiatku si hovorím.. česko-slovenská produkcia? Nemožné. Pri tomto seriáli sa skvelo bavím, pretože dialógy, a najmä výkony herečiek na čele s fantastickou Elenou Podzámskou v roli "Grófky" mi dávajú pocit, že sledujem kvalitný seriál hodný 4 hviezdičiek. Ešte ani neskončila 1 séria, a ja sa už teším na druhú. ()

Innos

všechny recenze uživatele

Prison Break po slovensky :-D . Hodnotit zatial netreba, kedze som videl len prvu cast. Herci dobrý, Dzuríková skvela. Scenár na slovenske pomeri obstojnny, kamera slovenska. Pre slovenskych fanusikov co zeru slovenske serialy ako panelak, alebo ordinaciu v tej zahrade a nevedia ze existuju zahranicne serialy to bude orgasmicke.Slovenske komedialne serialy ako mafstory a profesionali mam rad (vlastne len tie dva), ale tieto "vázne"serialy mi pridu umele a hlupe, ale vyzera to tak, ze tento bude najmenej umely a hlupy. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Seriálové väzenie má aj vlastnú knižnicu, v ktorej sú umiestnené skutočné knihy z antikvariátov. (R4D0)
  • Keďže nad hlavami Odsúdených sa pracuje v plnom prúde, zamestnanci TV JOJ musia chodiť doslova po špičkách, pretože každý prudší pohyb či zvýšený hlas ruší priebeh nakrúcania. (R4D0)
  • Vzhľadom na charakter príbehu a prostredie, v ktorom sa odohráva, herečky súhlasili s tým, že budú hrať buď s minimálnym alebo žiadnym mejkapom. (MathewCon)

Reklama

Reklama