Reklama

Reklama

Když je biosféra Země zničena, většina lidí přesídlí do kosmu. Obydluje stísněné kosmické stanice. Jedinou nadějí je rajská planeta Rhea, která je od Země vzdálena pět světelných let. Příběh se odehrává v narezlém transportéru Kassandra, který míří ke stanici NR 42. Mladá lékařka Laura je jediná osoba v raketoplánu, která není ve stavu hibernace. Do vystřídání jí zbývají čtyři měsíce. Během denních hlídek v pustých chodbách začíná mít pocit, že není v raketě sama. Začíná hra na kočku a myš a představa se mísí s realitou. Co skrývají kontejnery ve skladu a "co" a nebo "kdo" je v raketě? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (187)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Čistých vesmírných sci-fi je poslední dobou jako šafránu, budiž tedy na Cargo pěna chvála. Je to vlastně takový švýcarský bratříček slavnějšího (a lepšího) britského Moonu, který vznikl v témže roce. A byť na mne švýcarští herci působili ve svém projevu až přespříliš chladně a shledávám je zcela bez charismatu, silná vizualita snímku a podařené vizuální efekty výše zmíněné přebily. Navíc se celkem dobře podařilo navodit dojem stísněné kosmické stanice, vesmírného chladu a souboje s neznámým nebezpečím, ve zvoleném žánru bylo silné, byť nepřekvapivé, také poselství... V době globální ekonomické krize si lze jen spolu s posádkou Carga povzdechnout: Zpropadené korporace! ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Nešel jsem do toho s přehnaně velkým očekáváním, ale s příjemným pocitem něčeho ne moc častého a předpokladem trochu jiného sci-fi, neboť pochází z evropské produkce. Dostalo se mi však směsky všech již viděných západních kousků a dost často i čistého vykrádání. Příběh a námět těžká kopie Matrixu, finále mixuje prvky Vetřelce, Matrixu, Sunshine, Zdrojového kódu a bůh ví, čeho ještě. Ale musím Cargu poslat alespoň slabých 50 % za super triky, zvuk a výpravu na kontinentální podmínky a snahu o žánr, co zde není tak častý. Pokud fandíte evropskému filmu, jděte stejně do toho (alespoň jako zajímavost). ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Hodně zapomenutá a podceněná sci-fi. Cargo není hloupý hollywoodský výplach. Švýcarský přemýšlivý styl sedí příběhu dobře. Zpracování vesmíru i lodi je na vysoké úrovni. Řeší se tam spoustu zásadních věcí (planety, lidé). Chtělo to buď delší stopáž nebo ještě jeden díl. V celkovém hodnocení jsem pozitivní, navíc je to vzácný typ snímku (promyšlená sci-fi). 70%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem vždy velmi rád za jakékoli čisté sci-fi (a pokud se odehrává v budoucnosti a ve vesmíru, tak tím lépe), mě Cargo celkem potěšilo. Vizuálně a atmosféricky velmi zajímavej kousek, herci jsou samozřejmě trochu slabší. Největším problémem je bohužel samotný příběh, což je, jak jistě uznáte, celkem zásadní a smutné. Cargo mi prostě za celou tu nekrátkou stopáž nedokázalo jasně vysvětlit, o co tam jde a proč se tam děje to, co se tam děje. Scénář je zkrátka neskutečně děravej a kdybych se v něm někdo chtěl rýpat (jakože já nechci), našel by spostu nesrovnalostí a nesmyslů. Hodnotím sympatiemi obdařenými třemi hvězdami, ale mohlo to být mnohem lepší. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Sci-fi s dobrou myšlenkou, podobně jako třeba Moon. Život na Zemi je nemožný, existuje vzdálená planeta Rhea. Děj se odehrává na nákladní lodi, které veze náklad k jakési vesmírné stanici. Jak už to bývá, děj se odehrává v uzavřeném prostoru lodi, něco není jak má, někdo umře, trocha tajemna, hledají záškodníka... Myšlenka je dobrá, zpracování špatné není, ale já na tohle moc nejsem, i přes světlé momenty jsem se těšil, až bude konec. Snímku se ale musí nechat, že neobsahuje nic nereálného nebo nadpřirozeného. # [viděno: TV, 2.0->5.1] # příběh 6 | hudba 5 | humor 0 | akce 1 | napětí 3 | pustil bych si znovu 5 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Na jedné z fotografií, které nachází Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ve skrýši Klause Brucknera (Gilles Tschudi), je vidět, že byla vyfotografována před čtvrtým blokem jaderné elektrárny v Černobylu. (Adrai)
  • Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ošetřuje Samuelu Deckerovi ránu na hlavě, opouští místnost a na monitoru jsou dva chemické strukturové vzorce, přičemž ten větší je tetrahydrocannabinol (THC), menší amfetamin. (Adrai)
  • Hned v první scéně filmu, kdy doktorka Portmannová (Anna-Katharina Schwabroh) posílá v roce 2267 z terminálu své sestře zprávu na Rheu, můžeme v pozadí kromě dětského pláče zřetelně slyšet, jak někdo hraje videohru. Zvuky jsou ale ve skutečnosti namíchány hned ze dvou videoher z platformy Nintendo Game Boy, konkrétně Super Mario Land a Tetris. Obě pocházejí z roku 1989. (curfew77)

Reklama

Reklama