Reklama

Reklama

Když je biosféra Země zničena, většina lidí přesídlí do kosmu. Obydluje stísněné kosmické stanice. Jedinou nadějí je rajská planeta Rhea, která je od Země vzdálena pět světelných let. Příběh se odehrává v narezlém transportéru Kassandra, který míří ke stanici NR 42. Mladá lékařka Laura je jediná osoba v raketoplánu, která není ve stavu hibernace. Do vystřídání jí zbývají čtyři měsíce. Během denních hlídek v pustých chodbách začíná mít pocit, že není v raketě sama. Začíná hra na kočku a myš a představa se mísí s realitou. Co skrývají kontejnery ve skladu a "co" a nebo "kdo" je v raketě? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (187)

jacksax 

všechny recenze uživatele

Docela kvalitní sci-fi, které si s přimhouřením oka tu čtverku zaslouží. Po shlédnutí jsem si říkal, že by bylo zajímavé, kdyby to natočili japonci jako animák, protože k nim by se to téma hodilo podle mě víc. Dobrý, ale ne nijak zvlášť oslnivý scénář, zajímavé, ale trochu matoucí prostředí; Chybí tomu jen trochu víc zkušeností a nasazení. U mne spokojenost. Zato bych vyliskal a poslal zpátky na základku uživatele s reakcemi typu: mluví tam jenom německy/nudný pasáže, hele/ vykrádají Aliena, Sunshine, Pandorum (dokonce nějaká omezená osoba tvrdí, že Blair Witch)/trapné efekty/na švýcary dobrý/ na Evropu docela ujde... a podobné hovadiny. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, zpracování, efekty, to vše na výborné úrovni. Dějově už spíše žádný zázrak, jeho tajemství se udrželo tak do první čtvrtiny a pak už bylo vše prakticky jasné ze všech dosavadních náznaků. Ale jinak musím říct, od švýcarské produkce překvapení přímo Hollywoodských rozměrů, i když bylo vidět, že v tom žádný Hollywood neměl byť jeden prst. 70% ()

Reklama

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Nešel jsem do toho s přehnaně velkým očekáváním, ale s příjemným pocitem něčeho ne moc častého a předpokladem trochu jiného sci-fi, neboť pochází z evropské produkce. Dostalo se mi však směsky všech již viděných západních kousků a dost často i čistého vykrádání. Příběh a námět těžká kopie Matrixu, finále mixuje prvky Vetřelce, Matrixu, Sunshine, Zdrojového kódu a bůh ví, čeho ještě. Ale musím Cargu poslat alespoň slabých 50 % za super triky, zvuk a výpravu na kontinentální podmínky a snahu o žánr, co zde není tak častý. Pokud fandíte evropskému filmu, jděte stejně do toho (alespoň jako zajímavost). ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Taková směsice Vetřelce bez vetřelce, Matrixu bez Šmída, Sexmise bez bobrů a buchvíčeho ještě. Čili nikterak invenční, ale kdyby to nebylo zejména ke konci tak maršmelounově přeslazené a současně vizuálně nepřívětivé (a to dílem proto, že se východní gastarbeitři málo činí při kultivaci germánského genofondu a dále též kvůlivá tomu, že i Karel Zeman by se svou technikou zdejší animované triky vytvořil nesrovnatelně lépe), byl by z toho velmi solidní průměr. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zklamání a to dost velké. Na film jsem se strašně těšil, trailer, příběh, a prostě všechno tohle slibovalo zajímavé sci-fi. Který se ale bohužel nekoná. Celou dobu je to spíše nuda a šed bez špetky napětí. Jo je tu pár scén které potěšily, třeba nabíhání po lodi bylo výborné, ale toho je minimum a tak se tu spíše řeší kraviny typu "Kdo je zrádce". Takže spíše o ničem, film nesplnil ani z poloviny očekávání, ale zase na druhou stranu od Švýcarů moc filmů neznám takže zas tak zklamanej ani bejt nemůžu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Na jedné z fotografií, které nachází Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ve skrýši Klause Brucknera (Gilles Tschudi), je vidět, že byla vyfotografována před čtvrtým blokem jaderné elektrárny v Černobylu. (Adrai)
  • Hned v první scéně filmu, kdy doktorka Portmannová (Anna-Katharina Schwabroh) posílá v roce 2267 z terminálu své sestře zprávu na Rheu, můžeme v pozadí kromě dětského pláče zřetelně slyšet, jak někdo hraje videohru. Zvuky jsou ale ve skutečnosti namíchány hned ze dvou videoher z platformy Nintendo Game Boy, konkrétně Super Mario Land a Tetris. Obě pocházejí z roku 1989. (curfew77)
  • Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ošetřuje Samuelu Deckerovi ránu na hlavě, opouští místnost a na monitoru jsou dva chemické strukturové vzorce, přičemž ten větší je tetrahydrocannabinol (THC), menší amfetamin. (Adrai)

Reklama

Reklama