Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 427)

movie_freak odpad!

všechny recenze uživatele

Možná jsem mimoň, ale mně se to teda vůbec nelíbilo. Naprosto dementní scénář, brutální nuda. Jediné, co můžu dát do plusu, je asi to, jak je to natočený a práce kaskadérů. Jinak je to totální békovina. Nedokážu ocenit film, kdy se parta modelek a zombíků pod vedením mužatky a Hardyho žene do pouště najít spásu, aby záhy zjistili, že to celé bylo na prd a oni musí zpátky do Zombíkova. Vytuněný auta, písek, střílení zombíků a alfa-mutant s hadicema a dýchacím přístrojem nezabaví na dlouho. Chvílema jsem fakt nevěděla, jestli toto někdo může myslet vážně. Pochopila bych, že se to líbí třináctiletým pubošům, ale filmovým fajnovým šmekrům? Za mě teda děs běs hrůza a už nikdy ne. ()

ipar1 

všechny recenze uživatele

Neskutočne nabitá, akčná, adrenalínová jazda! Totálne všetko prepracované do najmenších detailov! Za všetky len jeden, ktorý ma neskutočne bavil: gitarista na aute, obklopený reprákmi! Tento fi!m posúva akčný žáner o hodný kus dopredu! Bravóóó! ()

Conriocht 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemný akčný snímok, pekná vizualizácia, ale inak dosť prvoplánové a tak trochu bez hlavy a päty. Oceňujem prístup tvorcov, ktorí sa nenechali strhnúť vlnou prílišnej brutality a naturalizmu tak typického pre súčasnosť. Žiadne zbytočné a prehnané násilie a žiadna prílišná vulgárnosť. Kultová záležitosť to ale nie je a nikdy ani nebude. ()

Kolemjdouci 

všechny recenze uživatele

Možná jdu hlavou proti stěně, ale z tohoto filmu jsem si neodnesl naprosto nic a po hodině jsem nevěděl, o čem že film byl...s chladným svědomím říkám, že tento film postrádá jakoukoliv zajímavou zápletku. Styl natáčení v dnešní době...strach-diktátor-bída-hlad-nenávist...do toho nám promítnou postapokalyptický svět, bez kterého by se jednalo o pouhopouhou emočně prázdnou sračku. Trailer představuje hlavního hrdinu, který se celý film jen zmateně pohybuje od zmatení po snahu hrát si na hrdinu. Největší killer filmu je však úplně jinde....jediným smyslem by bylo trošku vysvětlit jak k této zkáze došlo...bohužel jsme postaveni před hotovou věc. Mě ke spokojenosti vizuální triky a velký rozpočet nestačí! ()

Bruce0659 

všechny recenze uživatele

Slovami ťažko vyjadriť neuveriteľne silný zážitok z dokonalého diela. Počas 120 minút divák naozaj "nežmurkne". Najlepší akčný film desaťročia. Kamera, strih, hudba, prepracovanosť a detaily sú dokonalé. Jediné mínus bolo málo priestoru pre Hardyho... ()

Adelaides 

všechny recenze uživatele

To se musí vidět. I jako nefanda původní série jsem byla paf. Nářez. Naprosto dokonalá podívaná, masky, prostředí, herci - paráda. ()

huhuhu783 

všechny recenze uživatele

No.Taxem to konečně zkouknul,když sem takle potřeboval vypnout. Naštěstí to vypínací pohodu nenabouralo,pač to je totálně vo ničem.Jasně na začátku,jako na každým ,je předřeč vo tom,jak je boj o vodu o ropu a kdesi cosi. Nicméně z tohoto filmu je zcela patrný,že minimálně ropy měla tato bandička hrubě nad limit. Protože za prvý když se snažili honit ukradenej kamion,tak pořád fókali vohně z plamenometu a jeli za ním v tolika autech tak dlouho,že za nima musel jet minimálně jeden zásobovací kamion. No a za druhý když pak Charlize chtěla odpřáhnout ten návěs s těma 11 000 litrama benzinu,tak vo to nikdo nestál.Nemluvě o nekonečný cestě s cisternou nadojenýho mlika tam a zpět.No a ty starý babky žijící v pohodě v poušti,ale motorky a benál měli ......Prostě totální kravina vo hovně. 3 hvězdy jen za vobčasný ,ale vopravdu vobčasný sqělý scény ()

Dr.S 

všechny recenze uživatele

Musim se přiznat, že sem se celkem bál toho obsazení Toma Hardiho na takový styl filmu, ale byl sem mile překvapen. Je to celkem šílenost jakožto název sám o sobě vypovídá, ale uznávam i stále kamenný a drsný Hardiho smile ()

malis.uo 

všechny recenze uživatele

Po prvotním šíleném nadšení se vracím na Zem a snižuji z maxima na čtyři "hvězdičky". Ano líbilo se mi to, což jsem skutečně nečekal. Ale film nepřichází s opravdu něčím nevšedním, skutečně nečekaným. Je to pohodová akční jízda, doslova. Tak propracované automobilové kreace, kde mozek nerozpozná co je a co není jen digitální divadlo, se vidí málokdy. Audiovizuální žně, gradované v akorátně nepříliš dlouhé stopáži. Že v nich chybí děj? To je pravda. Ale vše uteče takovou rychlostí, že si to člověk přizná až na blížícím se konci. Co ale taky čekat od nového pokusu o Šíleného Maxe? A tentokrát to Millerovi konečně žeru ;) ()

tom173 

všechny recenze uživatele

Dokonalost...Nad fantazií George Millera se tají dech. Svět šíleného Maxe se obohatil o pro mě zdaleka nejlepší díl.Skvělý vizuál a akční choroagrafii jsem tak nějak čekal, ale že mě Max uzemní hudbou a silnými emocemi to ne. Navíc mi Charlize po hodně dlouhé době nebyla protivná, naopak jsem ji musel fandit. Tenhle film mi prostě udělal radost, že něco takovýho ještě může vzniknout (a vydělat si, tak snad to nebyl poslední výlet do Maxovy šilené mysli!) ()

limalama 

všechny recenze uživatele

82%?? To snad neee?? Velké zklamání, efekty na výbornou, jinak slátanina, hodná tak Tarantina a jeho tvorbě. Možná si předtím zahulit měl bych z toho aspoň nějaký zážitek. Za mě tak 30% ()

Dann99 

všechny recenze uživatele

Čakal som takú naháňačkovú blbinu a aj som ju dostal,ale tie dve hoďky boli tak neskutočne našlapané,že ten adrenalín sa preniesol aj na mňa a priznám sa,že potom sa mi stopáž málila.Najviac ma rozosmial ten afektovaný gitarista,ktorý reagoval na rev motorov a prisahanie na chrom. ()

Cecko 

všechny recenze uživatele

Nooo. Na to, že nejsem příznivec těchto nových "remaků", tak tohle překonalo originál a to o hodně! V podstatě od začátku až do konce sedíte a koukáte co se bude dít dál. Celé je to zkrátka založené na zběsilé jízdě, která končí tam co začala. Pasáží, kdy člověk začne přemýšlet co si dá zítra k obědu, je tam opravdu minimum. U mě se pozná dobrý film tak, že když ho dokoukám, ještě chvilku sedím a sleduji titulky (rozuměj koukám do blba) a nějak se nemohu srovnat s tím, že už je konec. A přesně takhle jsem koukal po skončení Maxe. Nebudu tu rozepisovat blbosti o tom která herečka nezahrála dobře svoji roli (resp. měla malé kozy) či který herec mi do té či oné role neseděl nebo že kameraman měl točit takhle a řežisér řežírovat takhle a scénaristovi při psaní kolovala v žilách jakási droga a podobné nesmysly co nikoho nezajímají. Ne! Bylo to dobré a z tří čtvrtin tohoto roku to nejlepší! A na závěr: předělaná Tatra 815 na War rig potěšila české srdce. ()

Monasul 

všechny recenze uživatele

Lidi co na tom proboha vidíte? Jasně, hezké efekty,masky, ale co příběh? Když se mě někdo zeptá na příběh, po dlouhé odmlce odpovídám, že tam jenom jezděj autama. Film je postaven na akčních scénách, které ovšem nejsou napínavé kvůli absenci příběhu. Zklamání č.2 je Max, akorát jsem čekal, kdy se konečně nějak projeví, udělá něco nečekaného a ono nic nepřišlo. Podprůměrný film s velkou reklamou natočený pouze pro peníze. ()

megacik 

všechny recenze uživatele

Hrdinovia po mnohých zraneniach, polomŕtvi, dokonca aj žena, ktorá stratila skoro všetku krv, akoby zázrakom chytila druhý dych, a to nie raz, a poriadne odrovnala chlapa, čo má v sebe toľko adrenalínu, že dokáže v jednej ruke držať motorovú pílu a druhou rukou sa držať na palici 20 metrov nad zemou. Tak to je fakt husté. Zrazu sa objavia silné babky, ktoré jazdia na motorkách, žijú nevedno z čoho, benzín berú nevedno odkiaľ, ale motorky pre kamarátky zohnali ihneď. Tehotná žena, ktorá už takmer rodí, vykoná vo filme takú akciu, za ktorú by sa nemusel hanbiť ani jeden chlap. Taká príšerná hudba je v tomto filme, že sa to nedá ani opísať, to musíte počuť na vlastné uši. Ten gitarista a bubeníci tam pasujú skvele, voči tým nič nemám, ale tá ostatná hudba je odporná, vôbec to nelícuje s dejom, pretože je príliš otravná. Hudba je vtedy dobrá, keď ju nevnímate. V tomto prípade však príliš narušuje film. Efekty, ktoré miestami vyzerajú ako z roku 1980. Vlastne tie efekty sú v mnohých scénach fakt dobré, ale už keď si zvyknete na kvalitu, zrazu sa ocitnete akoby vo filme zpred 35 rokov, sedíte v aute s inšpektorom Columbom, pričom auto ide ako vláčik po rovnej dráhe, ale Vy vidíte, že na zadné okno sa premieta film, tak toto vyzerá veľmi lacno. Žeby došli peniaze v druhej polovici filmu? Banda vo filme niekoľko dní nič neje, ani nepije, a vôbec im nevadí, že sú na púšti. A keď už majú zlikvidovať jeden kamión za jazdy, idú jeden po druhom, aby si mohli hlavní hrdinovia postupne zastrieľať pre zážitok diváka. A pre zážitok diváka princezny nemajú ani škrabnutie, aj keď sedia hneď za akčným Maxom a nad hlavou a všade okolo im vybuchujú desiatky bômb a cirkusanti skúšajú plameňomety. A keď si Max potrebuje oddýchnuť, banda mu to umožní a len tak si defenzívne jazdia popri kamióne. Tak toto je ten slávny ŠIALENÝ MAX - Kopa zbytočných detailov a kopa nechutností. Ale inak to nebolo až tak zlé, videl som aj horšie. ()

Ekdahl odpad!

všechny recenze uživatele

Nesmyslná, směšná, nudná slátanina. Možná to ocení ten, kdo si rád podomácku vyšperkovává kárku, ale tím to zhruba tak hasne. ()

Anarcha 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film 2015, i když to připomíná Hobit cesta tam a zase zpátky bez draka, tak na jejich obranu: stihnou to za jeden film, nenudí ani sekundu a kdybych chtěl věřit takovému světu, po dlouhé době jsem ani nehledal nelogičnosti ve filmu. A to se mi už hodně dlouho nestalo. Prostě oddychovka, která to natřela všem ostatním, co se snaží bejt o něčem. ()

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

O čem bude madmaxovská Furiosa?

O čem bude madmaxovská Furiosa?

26.06.2022

Natáčení snímku Furiosa je v Austrálii momentálně v plném proudu, a tak už na veřejnost vypluly také první oficiální informace o ději celého filmu. Jak už název napovídá, hraný prequel k Šílenému… (více)

Reklama

Reklama