Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 427)

blezg 

všechny recenze uživatele

Není to sice sci-fi nýbrž pouze fi, a nejvíc šílenej byl ten, kdo tuhle střelenou jízdu navrhl na oscara, ale dá se to chvílema i radostně sledovat. Hlavně nepřemejšlet :) ()

Stuart6 odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě teď se z toho výtvoru nemohu vzpamatovat. Film o takové ošklivé hnědé věci. Asi jsem to nepochopil, ale film, který je celý o tom, jak jedno auto jede a ostatní auta se ho snaží zničit mi prostě přijde hloupý. ....... proboha, kde se vzalo 80 % ?!?!?! ()

wahaj 

všechny recenze uživatele

Přesně tak by měl vypadat comeback/reboot! Charlize je moje životní láska, Hardy můj mancrush, když je dáte dohromady??? = <3 ()

melfea 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ano :-) bylo to skvělé, perfektní vize, kam lidstvo dospěje, luxusní zpracování, super kamera, hudba a výkony herců naprosto nadstandardní s přihlédnutím k tomu, že je to akčňák :-) A plno super kočiček bylo taky fajn :-) Tom Hardy je mým velkým oblíbencem, ale tady byl můj favorit Nicholas Hoult - byl super ... ()

silvusaak 

všechny recenze uživatele

I kdyz antifanda podobnych typu filmu, nedalo mne to a musela sem videt co se v casech kde Warner Bros hazi milionama, prvotridni kamery, efektu, vypravy a zvuk vubec deje. Efekty obcas uhly fakt mimo, zrychlovani zaberu jim ujelo trosku dal nez by chteli a zkazilo paradni scenu plnou uzasnych efektu. Dialogy eee patri tam nejaky vubec? Asi se moc zamyslim neb tenhle film byl vsechno jenom ne k zamyslen. Zbylo mne wau, pokud pominu mou antipatii k akcarnam, kde jeden clovek zboucha celou armadu, proste jenom wau. Naplanovala sem si 3 dalsi aktivity co delat, ale nedalo se, prikovana k displeji sem si uzivala naval vseho co to nabidlo. Uvidime jestli se dokopu i k zbytku serie, tohle je velky sousto. ()

sinjakupre 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptické nápady mám rád - např. "Vodní Svět", ale "Šílený Max" se nepovedl. Zvažoval jsem jestli dát 2 nebo 3 hvězdy a v podstatě ani nevím co mě drželo se dodívat na celý film. Z první třetiny nuda, nikdo se netrápí s dějem a objasněním zásadních věcí co, kde, kdo, kdy, proč, jak? Tohle je za mě film, který je hodně přeceňován a 81% si vůbec nezaslouží. ()

Hamar 

všechny recenze uživatele

Vyborná úchylárna! Koho by napadlo vzít sebou do boje jedoucí soundsystem s borci pokrytými křídou bubnujícími na obří bubny a kytaristou mutantem omotaným v prostěradle hrajícím na kytaru - plamenomet! Pochopitelně nemůžu zapomenout na sbírku futuristických vozidel a různých zrůdiček je řídících... Když k tomu přidám Charlize Theron a Toma Hardyho v hlavních rolích, sbírku fotomodelek je obklopujících a v neposlední řadě skvěle natočenou akci od začátku do konce doprovázenou dostatečně epickou hudbu. Nemůže z toho rezultovat nic jiného než skvělý filmový zážitek. ()

PosleniKiwi 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, ano!!! Nějakou záhadou se panu Millerovi, který natočil něco jako happy feet, povedlo vytvořit něco neuvěřitelného. To co slíbil, dodržel a přinesl nám neskutečný zážitek. Jedna velkolepá honička plná over the top akce, která je každou další akční sekvencí nápaditější. Příběh je sice trošku zanesen do pozadí, ale má svojí určitou hloubku a hlavní postavy jsou i přes minimum dialogů skvěle napsané a naprosto rozumíte jejich motivacím a dokážete si je oblíbit i nenávidět. Ale jak už název napovídá, ve světe, který George Miller vytvořil je všechno šílené. Nahlédnutí do toho, jak tenhle svět funguje, respektive nefunguje, vás naplní plno negativními emocemi, ale budete si užívat každičký výjev, který vám George předhodí a že jich je. Plus parádní soundtrack který k akci sedne jak hrnec na prdel, super kamera a celková stylizace filmu. Všechno tohle z toho dělá jeden z nejlepších filmů, který jsem kdy viděl. ()

Kalda69 

všechny recenze uživatele

Ja byl spokojen. Cekal jsem bezduchy automobilovy honicky a dostal navic par krasnych slecinek na uteku. Hudba od Junkie XL taky nema chybu. Kdo chce neco jinyho nez nesmyslny dej, poradnou zapletku nebo dej samotny, musi se poohlednout po uplne jine tvorbe. ()

pursuer 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že to půjde, ale ono to nakonec fungovalo perfektně. Extravagancí nabitá akční řežba, která má duši, pěkné momenty, skvělé antihrdiny, odpornýho záporáka a kubíky benzínu. To všechno dávkováno v přesné míře v pravou chvíli. Smooth, nice, mad. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Tady rozhodne forma valcuje pribeh... aneb audiovizualni orgie s B-ckovym scenarem. Pro mne osobne ale strasliva nuda.... ()

Mitch Conner 

všechny recenze uživatele

Pan Miller ve svém věku dokázal natočit akčňák minimálně roku. Jeden ze dvou filmů u kterých jsem rád za 3D (IMAX) a už se moc těším na Chrome edici.Hardy jako Max mohl dostat více prostoru, ale asi nějak chtěli genderově vyvážit silnou dámskou postavou ty panny a dojičky. Charlize Theron ale byla skvělá. P.S.: Bacha na písek ve vagíně. ()

Dvorka96 

všechny recenze uživatele

Starouš George se po 30 letech vrátil zpět ke kořenum, už ho asi přestalo bavit točit film o tučnácích a prasátkách. Usedl tedy zpět do sedadla svého vytuněného bouráku s motorem V8, aby nám opět připoměl, že akčnák lze vytvořit s převážně praktickými efekty. Mel se prokázal moc šílený do role Šíleného Maxe, a tak byl obsazen méněmluvný Tom Hardy, který tam prostě někde pobíhá na pozadí. Zápletka je vcelku jednoduchá. Grupa feministek se pokusí osvobodit z područí Immortana Joe a jeho bandy albínů, ale zvládnou to jen s pomocí silného "ehm" mužského charakteru jmenem Furiosa s podporou o trochu méně mužštějšího Maxe. Akce běží od první vteřiny až dokonce, s malou přestávkou, kdy se rozhodnou to otočit, a jet tam odkud vyjeli. To vše je podtrhnuto uširvoucím soundtrackem, který doporučuje 9 z 10 kytaristů s plamenometem. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Šílený Max, jako pronásledovaný psanec, prchá spolu se skupinou jemu podobných rebelů z Citadely...Snažím se pochopit hromadné nadšení nad tímto dílem George Millera, ale nejsem toho zcela schopen. Co na tomto dějově i citově prázdném, bezduchém díle bez atmosféry všichni vidí? Copak jen obrovská koncentrace akčních, fantasmagorických výjevů, které jsou nekonečné - může někomu stačit ke štěstí? Mne akorát tak na tu jednu hvězdičku - a je úplně jedno, kdo ve snímku hrál - nebylo totiž co hrát. 25%. ()

Reiben1994 

všechny recenze uživatele

Akční náser dekády. Ukazuje se, že šílenost a genialita jsou ve zkušených rukách kombinace, která chytne a nepustí. Po celou stopáž filmu jsem sotva popadal dech a užíval si každou sekundu brilantních nápadů, vizuálního orgasmu a metalové hudby. Je až k podivu, že film v dnešní době popcornových slátanin vůbec vznikl. Ač nevěřím v boha, tak mu nyní děkuji, že existují lidé jako je George Miller. Konečně zase někdo, kdo má koule na správném místě a nebojí se je použít. ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvýraznějších snímků za posledních 10 let, který se může chlubit svojí originalitou, nápady, ale hlavně skvělými akčními scénami, patřící mezi největší pozitiva tohoto filmu. ()

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

O čem bude madmaxovská Furiosa?

O čem bude madmaxovská Furiosa?

26.06.2022

Natáčení snímku Furiosa je v Austrálii momentálně v plném proudu, a tak už na veřejnost vypluly také první oficiální informace o ději celého filmu. Jak už název napovídá, hraný prequel k Šílenému… (více)

Reklama

Reklama