Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 430)

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

* Je to šílenost plná bláznovství a zdegenerovaných obyvatel, přes to přeze vše existuje naděje. ZAsít. Jsou zde i nějaké hlubší myšlenky. Na mě je to dlouhé, podobných bouchajících scén. Možná ja to víc pro kluky. Mají tam pěkný holky. ()

sromhrom84 

všechny recenze uživatele

Písečná pustina, nedostatek vody, zvuky burácejících motorů a všudypřítomné šílenství sužující snad každého, kdo stále přežívá ve vyprahlém postapokalyptickém světě. Pokud se vám tato charakteristika zamlouvá, pak nečekejte a vyražte společně s Maxem na zběsilou cestu. Úvodní scéna vtáhne snad každého diváka se spoustou otázek do děje a nastíní, proč je svět tohoto fiktivního díla tak šílený. Hlavním hrdinou je bývalý policista Max Rockatansky, kterého ztvárnil geniální Tom Hardy. Od první chvíle je znát, že se pro tuto roli opravdu hodí. Jeho herecké výkony si na nic nehrají, jsou upřímné a naprosto odpovídají tomu, jaký “šrám” zanechá na člověku spoušť v podobě apokalypsy. To se ostatně dá říct o hereckých výkonech všech ostatních, a tak není pochyb o tom, že obsazení filmu se skutečně povedlo. Pozitivní ohlas vyvolá také profesionální kamera, která akční scény přináší divákovi v tom nejlepším světle. Prostředí plné šílenství je nakonec doladěno úžasným soundtrackem, který dělá film stoprocentním. Potrpíte-li si na hromadu akce, bude pro vaše oči závěrečná automobilová bitva přímo pastvou. Dohromady se tedy jedná o jeden z velmi kvalitních počinů novodobé světové kinematografie. Pokud jste připraveni užít si šílené dobrodružství v doprovodu upravených aut a chromu, je pro vás tento film jako dělaný. ()

F2003F 

všechny recenze uživatele

Pomaly 10 rokov a stále tak extra jedinečný. Po druhom je to ešte väčsia zábava. Verím, že po každom keďže ostať po skočení s nechápavým a zároveň nadšeným pocitom z toho čo som práve videl dotieravo mi vnucujúc myšlienku prežiť to znovu je naozaj dychberúce. Blockbuster, ktorý sa právom VYSMIEVA všetkému ostatnému v tomto označení. Ktorý všetky ostatné prevyšuje tak závratne vysoko, že to publikum ani poriadne nedokázalo oceniť. Dnes má Top Gun skoro 1,5 miliardové zárobky a toto blízko horko-ťažko k 400 miliónom celosvetovo. O to viac zahanbujúce mi príde, že ide o jeden z tých čo budem zakaždým ľutovať, že som nevidel v kine. Krásou vizuálu až pripomínajúc rukopis Villeneuveho, ba omnoho lepšie pôsobiaci. Hudba prehlušujúca "menej podstatný" dej. Detaily vyžarujúce tak silne, že sa ani po druhom nedá všetkými v momente kochať. Mne teda zostáva to nakonci vstrebať pretrvajúcim vyvedením z miery určenej štandardom produkcie moderného Hollywoodu, ktorá sa v mojich očiach (dúfam že aspoň) snaží šplhať do výsledku približujúcemu sa aspoň z časti k tomuto. Dielo tvorené citeľne krvopotne s láskou a zmyslom pre originalitu s vážnym nadmieru splneným cieľom. V dnešnej dobe najzárobkovejších a najdražších ság M:I, MCU, F&F, 007 atď. je Mad Max perfektným príkladom ako sa to dá (malo by sa) robiť úplne inak a stále viac než grandiózne. Pretože 2 hodiny mať napätím zvýšený tep alebo sa nemôcť hýbať je zážitok, ktorý minimálne pri označení blockbuster očakávate a chcete a hlavne potrebujete zažiť. ()

RNDr.Strom 

všechny recenze uživatele

Já narozdíl od Segrestora jsem tak trochu artový píčus, takže to, že mě tahle road-movie dvakrát nevzala, nebylo velké překvapení. Nátlak okolí již nažhaveného na druhý díl mě donutil k dlouho odkládané projekci jedničky, která se tímto také stala posledním dílem moderního Mad Maxe, který uvidím. Moje jediná oblíbená postava z filmu, tedy mladý Billy Corgan, totiž už zařvala, takže nemám proč dál pokračovat. ()

snupko13 

všechny recenze uživatele

Chcel by som napísať, že takto si predstavujem poriadny akčný a adrenalínový hit, ale to by som klamal. Na takúto predstavu proste nemám. Po vzhliadnutí všetkých trailerov, a to boli slušne dlhé, čiže obavy, že som videl to najlepšie boli oprávnené, o to krajšie, že ostali nenaplnené. Bez dychu, v napätí a úžase som zdrvene a bez pohnutia sedel v multikine a užíval si určite najlepší vizuálny a hudobný masaker poslednej doby. Miller sa po detskej ére vrátil ako nik pred ním a poskytol šialené zvrátené psycho. Jedná sa o film, kde 5 hviezdičiek proste nestačí. ()

mr.okurek 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který vás donutí zapomenout na tu kupu podivností, které se dostávají do kin. Kdo máte šanci, běžte na to. A pokud si ssebou vezmete plechovku s benzínem a necháte ji pomalu větrat někde pod sedadlem, ještě si ten zážitek vylepšíte. ()

Marlo 

všechny recenze uživatele

Klady: Atmosféra,masky,efekty, kaskadérské kousky ( stará škola :) ), herecké výkony, režie, soundtrack ,kamera,brutalita,akce,akce,akce,akce... Zápory: slabší scénář(Logic fail), vyúčtování s bossem, a dál vážně netuším... = po dlouhé době super akční post-apokalyptický nářez který musí každý vidět... za mne 85% ()

senxilux 

všechny recenze uživatele

Dvojhodinove akcne tvrde hardcore porno. Inak to nazvat neviem. Jednotne dlhotrvajuca akcia od zaciatku az po koniec filmu. Ak mate za sebou dlhy, tazky a narocny tyzden, potrebujete zresetovat, toto je najlepsia mozna volba co sa tyka vyberu. Rozhodne odporucam velke platno a poriadne ozvucenie. Som uspokojeny. ()

Robajz 

všechny recenze uživatele

Asi ta nejšílenější jízda jakou jsem za poslední dobu viděl. Pomalejší pauzy ve filmu jsou přesně volené pro odpočinek diváka a za chvíli se pokračuje zase dál v jěště vetším tempu. A takhle několikrát do kola. I přes jistě velkou míru digitálních efektů Miller nezapomíná na úchylné klasické masky, odporné, nebo ujeté rekvizity a opravdová auta. A věřím že i hodně, ale opravdu hodně opravdového benzínu. Musim samozřejmě ocenit sound design filmu a práci z hudbou. Po dlouhé době jeden z filmů na který se vyplatí jít vícekrát. ()

Luciaaas2 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pecka a řekl bych i film roku. Perfektní kamera, parádní soundtrack, neúnavná, neokoukaná a drásávavá akce téměř po celý film. Perfektní masky, vyzuál, prostě pecka. Hardy s Charlize dokonalá volba. Jen škoda, že Hardy byl vedlejší postava. Jinak super, super a těším se na dvojku :-) ()

oceanic6 

všechny recenze uživatele

Ešte stále som v nemom úžase...ešte stále nie celkom nachádzam slov... Je neuveriteľné, že 70-ročný (!!!) režisér George Miller natočil film tak neskutočne dravý a nabitý adrenalínom, že mu toto jeho maximálne nasadenie môže závidieť ktorýkoľvek z jeho (hoci aj o polovicu mladších) režisérskych kolegov. Navyše po veľmi dlhej dobe tu máme konečne opäť raz film, ktorého trailery diváka neklamali a výsledný produkt prináša PRESNE to čo upútavky sľubovali - brutálnu nonstop akčnú jazdu natočenú štýlom, aký v dnešnej dobe nemá obdoby a diváka doslova odpáli a zadupe do zeme. Štýlom, ktorý má gule a ktorý nie je podobný absolútne ničomu, čo v dnešnej dobe uvidíte v kinách pod označením "Blockbuster". Nebudem už ďalej chváliť, aj keď by som vedel pokračovať ešte veľmi veľmi dlho a na záver už len poviem: Choďte na to! A choďte na to do kina, pretože pozerať film takýchto rozmerov na monitore / telke (nech má akúkoľvek uhlopriečku), musí byť naozaj utrpenie. Po dlhých a dlhých rokoch tu totiž máme film, ktorý nie je len jedným z ďalších kinohitov natočených podľa rovnakej šablóny, ale namiesto toho mimoriadne úspešne rúca všetky zažité stereotypy a redefinuje to, čo doteraz diváci považovali za letný kinohit. Výnimočné dielo, ktorému bude o pár rokov patriť kultový status! ()

Rhapsody91 

všechny recenze uživatele

Tak musím napísať hneď 3 deň po premiére ,aby som všetkým čo to ešte nevideli povedal choďte do kina!!, určite to musíte vidieť, ak ste nevedeli kedy isť do kina tak vedzte že nastal ten správny čas.Takýto film tu dlho nebol a asi ani dlho nebude.Asi najlepšie utratené peniaze za kino za posledných 5 let. Nechcem ho prechváliť, ale poviem to asi tak že som odchádzal s úsmevom na tváry, úplná spokojnosť. Ten film už je teraz klasika. Doplnené: bol som na tom ešte aj druhý krát v kine o týždeň neskorej a rovnaký zážitok ako napoprvé. Škoda tohoto bodovacieho systému 5 hviezdičiek u mňa 10/10. ()

Habansz 

všechny recenze uživatele

Prostě pastva pro oči. Nejpoctivější akčňák za poslední roky. Poctivější je snad už jen původní snímek s Gibsonem. Je až neuvěřitelný, jak moc restart Mad Maxe kráčí ve stopách svýho předchůdce. Akce začně někdy ve 4. minutě a nepřestane až do 120. Druhá polovina je trochu volnější, ale nijak to nekazí dojem a na zběsilym tempu to filmu neubírá. Když jsem u tý zběsilosti, tak tady definice toho slova, společně se šílenstvím dostaly úplně nový rozměr. Jakoby válka o ropu, Tina Rurner a latexové kostými z původní triliologie a taky V8 řvoucí v takových autech, nad kterýma malej kluk (nebo holka ať nekřivdím) v každym z nás jednoduše musí zajásat radostí, nestačily. Máme tu magory, blázny, fanatiky a šílence. To samo o sobě asi tak úplně nestačí a tak jsou někteři nepěkně poznamenáni jadernou válkou. Stroje mimochodem jsou tady dotažený až k úchylný preciznosti. Ani jeden nevypadá stejně, jako ten druhý a to jak se dokazáli tvůrci vyřádit je prostě fantastický ( kamion se dvěma V8, monster truck z Cadillacu Eldorado aj.) Každý auto je skutečný a taky pojízdný, žádný speciální efekty aj. Když se rozpadne na 10 milionů kousků, tak se to tak doopravdy děje. Příběh upřímně řečeno za moc zmínek nestojí. Max je spís vyprávěč, než hlavní postava, jako tomu bylo v triologii s Melem a je spíše v pozadí. To je docela škoda, protože Hardy je výbornej herec a toho prostoru mohl dostat o něco víc, když už snímek nese jméno jeho postavy. Sečteno a potrženo: zběsilá, neutuchající akce, plná skutečných explozí, nejbláznivějších úprav vozidel, černého humoru a vynikajících kostýmů. 5* zaslouženě. ()

prometheusll 

všechny recenze uživatele

Opravdu šílený film! Ale jestli je to zábavné, to ano! Dostal mě design a kostýmy, které jsou fakt unikátní a velice pěkné.! Co ale ve filmu pokulhává je příběh. Doporučuji pro fanoušky Maxe, pro nováčky však pochybuji, že bude Tom Hardy s Furiosou bavit. ()

Související novinky

Další Šílený Max je v přípravách

Další Šílený Max je v přípravách

02.05.2024

Již za pár týdnů nás v kinech čeká návrat do dynamického světa stvořeného vizionářem Georgem Millerem (Šílený Max). Furiosa: Sága Šíleného Maxe dorazí na plátna 23.5., tedy celých devět let poté, co… (více)

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

Reklama

Reklama