Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Během okamžiku jsem se do The Town zadíval a oči jsem neměl šanci odsunout od obrazovky. To, co mi v Gone Baby Gone chybělo tady naprosto perfektně funguje. Výborný, chytlavý příběh. Konečně drsnej Ben Affleck, kterej tuhle imidž potřebuje jako sůl a celá řada zapamatovatelných scén, při kterých Vám vyhrknou slzy do očí s tím, že tohle je přesně ten typ thrilleru, který vidíte za hodně dlouhou dobu. Je možný, aby Ben Affleck byl opravdu schopný režisér? Před pár lety bych se mu vysmál do očí. Spolu s Mattem Damonem a DiCapriem jsem je totiž viděl v obětí umělého frajerství, ze kterého už zřejmě vyrostli. Momentálně totiž před sebou vidím přední představitele Hollywoodu, o kterých bych to předtím nikdy neřekl. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách poctivé kriminální drama ve stylu klasik jako Nelítostný souboj, které tady chybělo hodně dlouho. Při scénách přepadení to připomíná Heat nejvíce a bravurním natočením akčních scén se to s ním může směle rovnat. Dále už se ovšem některé chybky najdou. Příběh není moc originální a tak nějak tušíte, co se stane za 10 minut. Po emotivní stránce měly nějaké scény také rezervy a konec rozhodně nemá takový dopad jako Affleckovo předchozí Gone, Baby, Gone. I tak se Affleck nemá za co stydět, protože odvedl poctivý kus režisérské práce. Dal tomu tu správnou atmosféru, dialogy příjemně odsýpaj, postavy jsou výborně napsané a herce umí také vést skvěle. Rebecca Hall je výborně křehká, Jon Hamm neselhávající, Pete Postlethawaite vzbuzuje pořád respekt a nejlepší ze všech byl asi Jeremy Renner. Paradoxně herecky trochu pokulhává právě Affleck, kterýmu jsem to v některých scénách moc nežral. I tak ale předvedl jeden ze svých lepších výkonů, ale hlavně natočil další výborný film a potvrdil, že na jeho flmy se budu vždycky těšit. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Upřímně nesdílím vůbec žádné nadšení většiny ostatních komentujících. Technickými parametry slušně zpracováno, ale co se týká děje, bylo pro mě Město doslova utrpením. Nudnou dvouhodinovou noční můrou plnou klišé a nelogických zvratů. Nesympatický hlavní hrdina, jehož otec sedí za několikanásobnou loupežnou vraždu, matka mu v dětství utekla (ale ve skutečnosti spáchala sebevraždu), vychovávala ho ulice, ale mezitím našel dost času na tajný studium na vejšce (a vsadím se, že ve volným čase mimo záběr kamery chodí Doug i do knihovny), občas se snaží se psychologicky rozebrat a tak vede zvláštní řeči o pocitech, který měl v dětství (možná by měl radši mluvit o tom, kde a jak se ho rodiče v dětství dotýkali). Kromě vykrádání bank se snaží dostat se ze zločineckýho světa, protože konečně potkal holku svýho srdce, kterou zezačátku nepoznal a použil ji jako rukojmí, ale pak se do ní zamiloval. Abych citoval klasiku: Je to prastarý příběh. Android potká androida z něhož se stane chameleon. Android ztratí chameleona, jenž se změní na slizku. Android získá slizku, slizka potká slizku s níž odejde a android ztratí slizku, chameleona i androida. Kolikrát jsme už viděli tenhle příběh? Konec film už úplně zazdí a neschopnost a zkarikovanost policie je posledním hřebíčkem do rakve už tak dost smutnému ději. Kdyby se Affleck nesnažil o další zbytečnou psychologickou sondu do zločinecké duše zmítané rozpolceností mezi přirozené vnitřní dobro a zlo plynoucí z prostředí, mohla to být slušná kriminálka. Ale vyšel z toho jen paskvil plný hlubokomyslných žvástů a pitomých postav, planých gest a sebeobětování. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Melancholická, řemeslně bezchybně odvedená kriminálka. Chytrostí scénáře sice nedosahuje takové té artové kriminální špičky (Heat, s nímž bych The Town ale raději nesrovnával, působilo na mě úplně jinak), ale je o několik tříd výš, než letošní blockbusterová akční konkurence, což je příjemné. Ben Affleck mě v hlavní roli mírně rušil, hereckým charismatem jej převálcoval Jeremy Renner, ale jako režisér odvedl výtečnou práci - například lepší automobilovou honičku jsem letos neviděl. Obecně řečeno mi v podobných filmech často dělá problém fandit záporným postavám, podobnou potíž jsem zažíval i tady. Emocionálně mě mírně zasáhlo až závěrečných pár minut. Koukalo se mi na to dobře, nepřekvapilo mě to ani jednou. Zkrátka příjemný, uspokojivý thriller, ale úplně nenadchne. Slabší čtyři hvězdy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Druhý zářez na režisérovu pažbu Boston Tales, co znovu s přehledem uspokojí fanouška žánru. Krimi s dobře vystavěnými charaktery, solidně natočenou akcí, hezkými jeptiškami a neodbytným pocitem, že ještě spousta "příběhotvorného" zůstalo zbytečně ztraceno ve střižně, čímž třeba závěrečné dění kolem odkazu floridské "tangerinky" v tašce s hotovostí načichne pro někoho možná až nepříjemnou pachutí klišé. A když jsme u toho srovnávání s Heat, vyřešit případ kvarteta lupičů z Charlestownu by Pacinův Vincent Hanna zvládl doma z ložnice.. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Ben Affleck (Doug MacRay) byl spoluautorem scénáře, režíroval a zahrál si hlavní roli. (Kuzmik)
  • Když Dough (Ben Affleck) mluví s Kristou (Blake Lively) na baru, hraje v pozadí píseň od Jasona Derula "Whatcha Say". Ta vypráví o muži, který usilovně lže své přítelkyni, a když se ona vše dozví, zničí mu tak celý život. (Othello)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama