Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

genetique 

všechny recenze uživatele

V tomto roku jeden z najlepších filmov žánru, a len preto, že rebríček lúpežníckych filmov dlhodobo vedie Heat, tak to ešte neznamená, že mu nemôžme capnúť päť hviezd! Ben si svoje pred kamerou už odkrútil a nečudoval by som sa, keby z neho vzišiel podobný filmový remeselník, akým je v tejto dobe Clint Eastwood. Dejovo vymakané, thrillerové okamihy mi miestami od napätia rozorvávali vnútornosti, hudba perfektne sekunduje celému príbehu, akčné scény precízne prepracované a pri autonaháňačke som si spomenul na film Ronin. Čo viac dodať. 90%. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck u mě opět zabodoval, tentokrát dvojnásobně. Dokonce se nemohu rozhodnout, jestli byl lepší v roli herce nebo režiséra. Scénář je sice několikrát ohraný a neoplývá originalitou, i tak mě ale bavil. Od začátku do konce jsem film hltala. Akce byla rozložena rovnoměrně a díky tomu nebyl čas na nudu. Dramatické scény nebyly zbytečně hroceny a dialogy byly dostatečně uvěřitelné. Navíc mě potěšila menší role Blake Lively a působivá hudba po celou dobu. Hodně silné 4*. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pěkné. Ben Affleck mi před pár měsíci vyrazil dech svým debutem a proto jsem se na The Town nehorázně těšil. A výsledek mě sice nezklamal, ale přece mi něco chybí na plný počet. Takhle, nebudu Benovi vyčítat, že se ke genialitě Heatu (který bude mít Ben zřejmě nakoukaný odshora dolů) nepřiblížil, to bych musel být… no nejméně blázen, ale spíše mě (zrovna u takové filmu) mrzí předvídatelnost některých scén či některé logické chyby (nechci spoilerovat). Nicméně je taky fakt, že jedna scéna na mě opravdu zapůsobila (Ben se v garážích rozhlíží, aby zjistil, co se bude dít) ale tohle bylo jediné místo, kdy jsem uvažoval o plném počtu. Když o tom tak přemýšlím, právě to (nevyhnutelné) srovnání s Nelítostným soubojem může tomuto filmu ubrat pár bodů (procent) i když neprávem. Zde je taky parádní obsazení, z něhož u dvou herců by mě ani nepřekvapila oscarová nominace (Hall a Renner). Takže, stručně řečeno - je fajn vidět, že Ben nechce točit jen jeden druh filmů (Gone Baby Gone stálo hlavně na zvratech, které jsem nečekal, The Town stojí hlavně na hercích a akci). Jsem zvědavý, jaký další film Ben natočí. 80 %. P. S. A rozhodně si seženu tu 150minutovou edici. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Račte vstoupit. Ben Affleck ve velkém potvrzuje, že má psaní scénářů v krvi. A že mu režie svědčí. V jeho druhé snaze (první jsem, přiznám, trochu kriticky sjel) prorazit mezi režiséry diváka opět zavádí do rodného Bostonu, konkrétně nechvalně proslulé čtvrti Charlestown, která je známá koncentrací zločinu. Neuspěchaný děj představuje čtyři kamarády, kteří do tohohle řemesla předávaného z generace na generaci taky fušují. Při svém posledním přepadení banky jsou ale nucení vzít rukojmí, bankovní manažerku Claire. Po propuštění zjistí, že sličná bankovnice bydlí nedaleko jejich domovů a pro jistotu ji jeden z nich, hlavní kápo, chytrý a v podstatě dobrosrdečný Doug, sleduje. Jenže chvilka v prádelně udělá své a Affleck (stejně jako mnohokrát jinde vzpomínaný Clint Eastwood) začíná tavit klišé v životní pravdy. A mně tahle soustředěná filmařina s údernými akčními sekvencemi jednoduše sedla. Jasně, uvítal bych ostřejší hrany a nějakou tu minutu pro rozvíjení dalších charakterů navíc, nicméně příběh dokáže strhnout a skvěle drží pohromadě. Každý tu blábolí, že snímku škodí strojenost a vypočítavost nebo tendence pokoukávat po nějakých filmových cenách. Kašlu na to. Jasně, z Douga nečiší ona suverénní osudová zamilovanost, snímek nenabízí stoprocentně košatou a vrstevnatou látku ve stylu nedostižného Nelítostného souboje, ale svůj emocionální dopad rozhodně má. Má i neuvěřitelně půvabnou Rebeccu Hall, výborného Jeremyho Rennera nebo Peta Postlethwaita a rozhodně i Afflecka. Není to Kevin Spacey, ale takové ty zatracované řeči o jeho herectví neberu (stačí si vzpomenout na jeho spolupráci s Kevinem Smithem). Má taky akční scény, které by divák očekával od trochu „zkušenějších“ mistrů. Nabízí tak třeba výbornou automobilovou honičku nebo finální epickou přestřelku, u které by si měl Michael Mann dělat poznámky a rychle si vzpomenout na své starší filmy. Tenhle film prostě dýchá a tepe životem.. Sežral jsem mu i ta klišé. A rozhodně se těším na příště - ve Městě i jinde!! Tohle bude zrát.. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tedy při znalosti faktu, že Ben Affleck coby režisér natočil teprve svůj druhý celovečerní film, klobouk dolů. Svůj atmosferický debut sice nepřekonal, ale jestli je druhý film přelomový a teprve on napoví, jaký ten který režisér ve skutečnosti je, o Affleckovi hovořil jasnou řečí - přirozený talent! Je patrné, že Ben Affleck točí o něčem, co zná a čemu rozumí a svou režisérskou (ale i lidskou) typologií mi ze všeho nejvíce připomíná Clinta Eastwooda, možná svého hollywoodského guru. Všichni tady řeší podobnost s Mannovým opusem, s Nelítostným soubojem má Město jistě mnoho společných prvků a jednu z hlavních dějových linek, ale ve výsledku je jiné, své. Tohle není souboj dvou rovnocenných rivalů na různé straně zákona, tohle je óda na to, čemu Američané říkají ,,neighbourhood" a my tady komunitní život, soupeření zločince a muže od FBI je jen vedlejším produktem. Jsem zvědav, s čím přijde Ben Affleck na režisérské stoličce napotřetí... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Do kin byl film rozvážen pod názvem "Criminal Intent". (HellFire)
  • Scéna, kde policista odvrátí zrak od bankovních lupičů, byla do scénáře dopsána dodatečně poté, co režisér Ben Affleck (Doug MacRay) mluvil ve vězení s jedním skutečným bankovním lupičem, který mu tuto situaci popsal. (Othello)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama