Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

TKF spíš připomínají televizní film. Docela kvalitní, ale přesto nijak nevyčnívající. Obsazení je výborné, Sam Worthington je konečně i trochu svině, Chloe Moretz válí jako vždycky, J.D. Morgan poměrně nevýrazný. Ami Canaan Mann sice po tatim pár triků pochytila, ale film nemá spád. Sice vychází ze skutečných událostí, ale negraduje, jen se prostě odehrává. Mohlo to být mnohem, mnohem lepší. A hudba mizerná, v podstatě i zabíjí tu jednu jedinou honičku co tam je. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PODÍVEJ SE, NEVÍM, JESTLI TA HOLKA JE ŽIVÁ NEBO MRTVÁ. ALE JESTLI JE TO V POLÍCH, JE TO JAKO BY BYLO PO NÍ. A NIC TO NEOVLIVNÍ. RODINA, PENÍZE ... NOVINÁŘI, DETEKTIVOVÉ ... NEBO JAK MOC SE BUDEŠ MODLIT. JE TO JAKO KONEC POTRAVNÍHO ŘETĚZCE“...... /// Chlapci od ,,polí“ nasaděj svoje tempo a jedou..... ať už se hrabou v mrtvole, nebo vyslýchaj pasáka a já věřím, že se to postupně vyšplhá alespoň na úroveň nějakýho krimi seriálu. 14ti letý prostitutky? Aby bylo jasno – na raketovýho inženýra zde nenarazíte, ale zase tady každej šlape (kromě poldů – ty jezděj (autem).) No a ten kdo nešlape (nebo nejezdí) je úchyl. Po půlhoďce je tu přepadení - (slušný drama...) a já čekám vodraz od vypravěčskýho dna. Největší případ kariéry ,,drsňáckýho“ (dovolte, abych se pousmál...) texaskýho detektiva – to je prostě čumění do mapy a brodění se bahnem. Rozjezd je pomalej a postupně se ten seriálovej díl ještě víc rozvětvuje a je to ... prostě ty chlapci nasaděj svoje tempo a jedou.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že tvrďák (v Americe) prostě tu poušť zmáčkne! 2.) Miluju americký krimi seriály. 3.) Thx za titule ,,StaThor“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Skvělé ústřední duo s charismatickými Samem Worthingtonem a Jeffrey Dean Morganem, výborná podkreslující hudba a doslova perfektní potemnělá a syrová atmosféra, navozující pocit sklíčenosti, příjemného mrazení v zádech a očekávání něčeho drsného a cool. A přes všechna tyto významná pozitiva se paní režisérka "vyznamenala" takovým stylem odvyprávění a zpracování ústřední zápleky, že to vše velmi kladně zmiňované spláchla bez mrknutí do hajzlu. Já jsem za celých 100 minut trvání vyšetřování sériových vražd absolutně nepochopil, o co tam vlastně šlo. Prostě tak nesmyslně navrstvenou a špatně a nudně zpracovanou zápletku jsem už dlouho neviděl a připadám si i trochu jako trubka, ale vůbec jsem nepobíral kdo co vyšetřuje, co kdo proč dělá, co ho k tomu vedlo, proč tak jednal, a bylo to tak nebo tak?, já byl jednoduše pořád mimo a ve výsledku tak jen mohu konstatovat, že jsem vlastně jen sledoval přes hodinu a půl dva většinou nasraný pobíhající detektivy, kteří "asi" něco vyšetřují a pozor!, pochopil jsem, že se jim to nakonec i povedlo dovyřešit ke zdárnému konci. Zkrátka hrůza. A jsem si bohužel rozhodně jistý, že mé nepochopení celé zápletky nebylo rozhodně způsobeno mou nepozorností či hloupostí, ale naprostou neschopností autorů natočit jen trochu smysluplný a alespoň minimálně záživný krimi/thriller. Prostě skvělý herci, parádní atmosféra, ale DĚSIVĚ!!! zpracovaná zápletka. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Temná detektivka, kde se střílí jen když se musí. A moc těch příležitostí není. Vyšetřování vražd mladých dívek má svá úskalí a složitost, ale vyšetřovatelé si s tím postupně poradí. Napínavá až mrazivá atmosféra nenechá diváka klidným a pohrává si s jeho plnou nedočkavostí konečného dopadnutí zločinců. Kdo očekává rvačky a bezduché přestřelky bude zklamán. Tady jde o poctivou detektivní práci. Takových filmů už dnes opravdu moc není a je to škoda. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vida, vida, vida i amíci stále ještě pořád uměj točit bijáky s atmosférou, napětím, zajímavě propletenejma vztahama a hlavně bez jedinýho digitálního efektu. Super chvála letí za velkou louži, dějově to občas bylo v duchu "kde se vzali tu se vzali", ale to mně ani moc nevadilo, protože tenhle film se do mě perfektně zažral. No a u jediný přestřelky, která ve filmu je, jsem si říkal hergot, ta je dobře uděláná, kouknu na režiséra a co nevidím ona to dělala dcerunka Míši Manna, no to už jsem doma. Doufám, že tohle nebyl pro Ami filmovej end, byla by to věčná škoda, troška zdravé konkurence pro Kathryn Bigelow nebude na škodu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Původně měl film režírovat Danny Boyle, ale po jeho odstoupení, byla na režisérskou židli vybrána Ami Canaan Mann, což je shodou okolností dcera režiséra Michaela Manna, který film produkoval. (Riddick77)
  • Skutoční detektívi, ktorých stvárňuje ústredná dvojka, sa objavili v epizóde The Killing Fields z roku 2011 relácie 48 hodin (od r. 1988). (Real Tom Hardy)

Související novinky

Reklama

Reklama