Reklama

Reklama

Brooklynský gangster a produktivní zabiják Jimmy Conlon (Neeson), kdysi přezdívaný Hrobník, už zažil lepší časy. Nyní 55letého Jimmyho, dlouholetého nejlepšího přítele mafiánského bosse Shawna Maguirea (Harris), pronásleduje kromě hříchů minulosti také zarputilý detektiv (D'Onofrio), který byl celých 30 let vždy o krok pozadu za Jimmym. V poslední době se však zdá, že Jimmy nachází jedinou životní útěchu na dně sklenky whisky. Ale když se terčem stane Mike (Kinnaman), Jimmyho syn, kterého celá léta neviděl, musí se Jimmy rozhodnout mezi zločineckou rodinou, kterou si vybral dobrovolně, a skutečnou rodinou, kterou kdysi dávno opustil. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (504)

boshke 

všechny recenze uživatele

Neeson je prostě sázka na jistotu. A i když začíná mít stále více kůže v porovnání s obličejem (o Edovi ani nemluvě), tyhle role mu sedí. Nebudeme zastírat, že oba výše zmínění staroušci Nočního běžce táhnou a jsou hlavním důvodem, proč na film jít, ale krom nich je poměrně dobrá i akce a hudba. Ano, scénář moc duchaplnosti nepobral, ke konci stopáže už spíše nebyl než byl (obzvláště, když kvůli úvodu bylo jasné, co se stane), ale i tak jsem byl rád, že jsem za těch sedmdesát korun vyrazil. Těžko říci, jestli bych byl spokojen i za plnou palbu... 70% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Oblíbené schéma hektické noci (Zběsilý útěk, Rozsudek noci, Očista 2) naroubované na mafiánskou kostru Carlitovy cesty, doplněné o podivné digitální přechody mezi jednotlivými lokacemi (chápu jejich smysl - zjednodušení orientace - ale vizuálně mě spíš rušily) a příběh dvou přátel, kteří si musí jít po krku. Má to tempo, dovolí to postavám udržet si důstojnost až do konce a i v akci má Jaume Collet-Serra pevnou ruku. Škoda, že scénář rezignuje na vlastní motivy a pouze vykrádá a jde po vyšlapaných cestičkách. Ano, je to určitá forma jistoty, naprosto ale absentuje možnost něčím překvapit. Což je škoda už pro fantastické herce, kteří umí prodat i ty nejlacinější fráze. Především přímé rozmluvy Liama Neesona a Eda Harrise by s přehledem utáhly celý film. Solidních 75% pro poctivé, i když neoriginální chlapské drama. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $26,461,644Tržby Celosvetovo $71,661,644Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,037,292Tržby za predaj DVD v USA $4,828,244║ Jaume Collet-Serra v mierne slabšej forme, neodpáli to ako pri predošlích filmoch ale aj tak sa snaží ponúknuť slušný thriller bez toho aby otupil pozornosť diváka, do obrazovej vložky vkladá inovácie v rámci nájazdov, preletov, čo môže miestami pôsobiť ako mierna halucinácia a bolehlav ale časom sa dá na to zvyknúť, chcel byť čo najviac originálny aspoň po obrazovej vložke aj keď príbeh je klasický o pomste bez väčších prekvapení, Liam Neeson a Ed Harris koľko toľko utiahnú dej, má to spád, akcia v medziach a hlavne poteší záver s podmanivým točivým záberom na nabíjajúcu sa Winchestrovku /70%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Probuzení vražedných instinktů starého násosky mne bavilo. Souboj Jimmyho proti všem byl zkrátka v pořádku, ale jeho nevděčný synek mi trošku pil krev. Tatík mu zachraňoval jeden život za druhým a pořád nebyl hoden seznámení s vnoučaty. Vzduchem přitom létalo jedno klišé za druhým a od začátku bylo naprosto jasné, jak to celé dopadne. S trochou originality v zádech by se u mne Jimmy bez problémů prostřílel ke čtvrté hvězdě. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Už třetí spolupráce Neeson + Serra a už třetí fantastická kriminální podívaná, která pro mě nepochopitelně není doceněna ani odbornou ani lajckou veřejností, přitom není ani o chlup horší než jiné Neesonovky jako je Neznámý, Non-stop, Mezi náhrobními kameny či dokonce 96 hodin. Doufám a moc si přeju, aby Neeson vydržel s fyzičkou a natočil s tímhle frantíkem ještě pár dalších filmů, protože já si je pokaždé maximálně užívám. 90% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Vydanie novín The New York Post  je datované na štvrtok, 23. septembra 1996. 23. september 1996 však vyšiel na pondelok. (beso74)
  • Dres na stene Eda Harrisa (Shawn Maguire) patrí klubu New York Rangers. Číslo 94 znamená rok, kedy Rangers naposledy získali Stanley Cup. (vander19)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

John Wick 2 má záporáka

John Wick 2 má záporáka

27.10.2015

Postavit se Johnu Wickovi není legrace. Zabiják s tváří Keanu Reevese (Matrix) se chlubí přezdívkou Baba Jaga a je o něm známo, že dokáže splnit i nesplnitelnou misi. Kdo se mu pokusí narušit… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Reklama

Reklama