Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 2
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele erased k tomuto seriálu (1)

Pod kupolí (2013) 

Pod kupolí je skoro stejně jako onehdá v městečku Jericho. Ani povedená předloha totiž nedokáže utáhnout průměrný a přitom nepodařený televizní přístup, jakkoli z něj chvílemi čiší nadšení. Ve chvíli, kdy se totiž scénář plný všech klišé, na která si seriálů znalý člověk vzpomene, hraje na vážnost a osudovost a přitom mu omezený rozpočet nedovolí víc, než pobíhání po lese a maloměstě, celý vyžadovaný efekt na diváka se rozpadá. Díky převážně špatným hereckým výkonům a příšernému neherectví teenagerských hrdinů tak sice vyniká parádní zakrslý a zakomplexovaný Big Jim, jenže všem podráží nohy právě ten průměrný scénář, kterému chybí napětí a na druhou strnu překypuje nelogičnostmi. Závěrečný cliffhanger první řady rozhodně taky ničemu nepomáhá. Díky sympatickému tématu jsem ale stejně jako se mi to nějakou dobu dařilo u výše zmíněného Jericha schopný odpustit kdeco, takže jsem druhé sérii šanci dal. A klidně jsem si to mohl odpustit, pokračuje totiž v úplně stejných šlépějích jako její předchůdce. Jediným, čím si u mě šplhla, je fakt, že jsem si teprve u ní uvědomil, že se děj celého seriálu zatím odehrává na ploše pouhých dvou týdnů - zásadním problémem však je, že zběsilých změn podmínek tvůrci nedokážou ani za mák zúročit a každá další epizoda nepůsobí jako nic víc, než pouhé natahování už tak chudého děje bez špetky napětí a zábavy. Za jeden z mála světlých momentů se tak dá považovat asi jen závěrečné běsnění Velkého Jima. Tím však měl seriál radši skončit, protože si nedokážu představit, čím bude vypreparovaný nadcházející děj, který je už teď zatuchlý až běda. Třetí sérií bohudík tato fraška skončila. To, co totiž tvůrci předváděli v posledních třinácti epizodách je hovadismus nejvyššího kalibru. Už pilotní probuzení se z "matrixu" je k smíchu, ale teprve následující dění točící se kolem mozek vymívajícím kultu vedeném mimozemšťany je naprostý vrchol scénáristické fušeřiny, a poslední díly s novou královnou emzáků celé této komedii nasazují korunu. Takhle hluboký propad jsem ani po slabé druhé řadě nečekal, a po ucházející první mi bylo líto se seriálu vysloveně smát. Nic jiného mi však nakonec nezbylo, protože tuto hrůzu nemohl brát vážně ani autor předlohy, třebaže se teď bez nejmenších pochyb propadá hanbou. ()

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama