Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 2
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Diskuze

imanicornyt

imanicornyt (hodnocení, recenze)

cariada

UTD jsem sledovala přes topseriály.to, kde byl 1. a 2. díl 2. série spojený do jednoho. Nevím, zda je to to, na co jste se ptal.

m.abrams

m.abrams (hodnocení, recenze)

Queb

Seriál byl zrušen kvůli malé sledovanosti.
Já jsem třetí řadu dokoukal zrovna před dvěma týdny. Knihu jsem sice nečetl, ale co jsem o knize různě četl, tak by tvůrci seriálu udělali lépe, kdyby se drželi předlohy a natočili pouze minisérii. Počítám, že v knize pouze spadne kupole a už sledujeme pouze chování postav. Kdežto v seriálu je to jedna záhada za druhou a skoro žádná není objasněna. Hlavně se v seriálu vůbec nedozvíš, za jakým účelem se vlastně kupole snesla.

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

právě jsem dokoukal 3 sérku... první celkem šla, druhá už taková slabší, začli to víc a víc přeplácávat a vymýšlet kraviny.... a ta poslední bylo něco strašnýho....

Jinak jako námět na děj docela dobrý.... nevím proč tam začli vymýšlet takový chujoviny... docela by mě lákalo přečíst si knížku.... jeden známej jí četl, tak jsem se s ním bavil, ale to bylo když jsem byl tak na začátku 2 série.... tak jsem samozřejmě nechtěl aby mi říkal nějaký podrobnosti z děje atd... ale co vím, tak říkal, že koukal i na seriál a tak v polovině 2. série taky skončil, prej to bylo dějově jiný..... tak buď až ho znova potkám tak s ním o tom víc pokecám, a nebo mě fakt docela láká si knížku přečíst.... honocená je velmi dobře....

tuší někdo proč to skončilo tak jak to skončilo.... prostě úplně otevřeně a na pokračování....?

na příspěvěk reagoval m.abrams

Xaeroo

Xaeroo (hodnocení, recenze)

Jak je možný, že to i naši "oblíbení" uživatelé hodnotí tak dobře????? takovou sra.čku??? Je to fakt hrůza, pro smích, myslel sem si, že se to může líbit jen naší generaci z, a  ono ne... Odpad

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

může mě někdo vysvětlit jak je možné , že teď, když to dávají na Fandovi tak tam mají 2.série a 14 díl? Přitom všude je to jen do 13.dílu. I když to dávali předtím. Ať to hledám jak chci, tak všechny díly mají zhruba 40 minut. Kde je ten problém?

na příspěvěk reagoval imanicornyt

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Po druhej sérii to bolo za 1*. Po "veľkom" finále idem na odpad!

Seriál s pekným a zaujímavým námetom ale s totálne debilným scenárom a dejom, ktorý nesmeruje nikam. Samé klišé, jeden záporák strieda druhého, jedna katastrofa nasleduje po druhej ako keby sa všetko dialo podľa perfektného plánu a čo je horšie, celkový význam kupoly, záhadných obrazov, ružových hviezd a všetkých udalostí je maximálne bezpredmetný.

Tento seriál totižto nikdy seriózne nesmeroval k nejakému zmysluplnému koncu. Nikdy sa nesnažil o racionálnu kompozíciu deja a vývoja postáv. Je to len jedna foriem americký telenoviel s trošku lepšou výpravou ako sme zvyknutý pri tých slovenských. Ale ináč je to úplne prázdne, tupé a primitívne.

Za všetko hovorí ten otvorený koniec, ktorý jednoznačne potvrdzuje skutočnosť, že keby mala kupola väčšiu sledovanosť, určite by sme sa dočkali aj ďalších sérií. O čom by bol seriál Pod kupolou bez kopule? Zrejme ešte o väčšom prde ako doteraz. Celá kupola bola len jeden veľký humbuk.

 

Čakal som teda viac. Ale už koncom prvej série (ktorou to malo pekne celé skončiť) bolo jasné, že toto na viac ako 3* nebude. Nakoniec to skončilo v odpadových vodách.

 

Veľké sklamanie.

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

Tak že se konečně donutím tohle dokoukat a prvním dvojdíle na to asi nebudu mít síly. Pěkně retardovaná žumpa, ezačal jim pomáhat Lindeloff? Vidím jen to nejhorší z Lost. Nechápu, že King vůbec dovolil svou adaptaci znásilnit do téhle přeplácané břečky, plné zásadních tupostí a přehmatů. Zrušení tohoto seriálu byla jen rána z milosti.

na příspěvěk reagoval willy1

SilentMemory

SilentMemory (hodnocení, recenze)

Todd_Hewitt

Veď ja viem, že ho zrušili. Takto to zrušiť je zločin, čo sú to za umelci takto zanechať nedokončenú prácu. Ale chápem no, komercia, sledovanosť a prachy.

Lazyt

Lazyt (hodnocení, recenze)

je možné že bude pokračování když ten konec nechali tak otevřený.. 

LittleMonste

LittleMonste (hodnocení, recenze)

Sice se seriál ve 2. a 3. sérii dost odklonil od té 1. ale i přesto jsem se na nové díly rád díval. Na obrazovce mi budou chybět Rachelle a Mike, na který se pěkně dívá, ale to je asi tak všechno. Od finále jsem čekal, trochu intenzivnější zážitek, ale nevadí ... 

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Hurááá, koniec. A teraz rýchlo zabudnúť na celý seriál, z ktorého si aj tak veľa nepamätám :-D

LittleMonste

LittleMonste (hodnocení, recenze)

Po šíleném startu 3. série už se konečně někam dostáváme. Teď to teprve chytlo správné tempo a spád a snad to diváci ocení a seriál nebude zrušen. Rachelle Lefevre by mi na tý obrazovce fakt chyběla.

na příspěvěk reagoval janejo

Wayne

Wayne (hodnocení, recenze)

tomas.malo

Seriál se začal lišit už v prvním díle a od druhé série to nemá s knihou společného vůbec nic, snad kromě jmen některých postav.   

na příspěvěk reagoval tomas.malo

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Hm, blbá otázka, ale takto to bolo aj v knihe? Alebo s (ne)"originálnym" zničením Zeme prišli až tvorcovia seriálu? :-D

na příspěvěk reagoval Wayne

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

co to mělo sakra znamenat ten dvoudíl třetí řady? tolik wtf momentů....

BackPa

BackPa (hodnocení, recenze)

Pracuje někdo na českých titulcích?  Slovenčinu na překlady nemám rád :D

na příspěvěk reagoval Honza95

JIM17

JIM17 (hodnocení, recenze)

 Jaktože okolí kolem kopule už není poničené od A bomby,která byla použita už na začátku první řady?

erased

erased (hodnocení, recenze)

Todd_Hewitt

Třetí série vypadá po dvou dílech jako totální slátanina na hranici koukatelnosti. Fakt jí nemusíš šetřit :)

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

první série naprosto skvělá. a i když ... druhá začala napínavě, mám obavy.... ohledně matky Juniora a Angie...

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

Jak je to u druhý série co ted vysílají s počtem dílů? Má jich být 13, ale v programu jich je 14. A ke stažení to je někdy značené s02e00 či s02e01 nevím jak se  v tom mám vyznat, když to chci stáhnout?

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

jsem v polovině první série a zatím 100%. přijde mi to jako mix Banshee, Lost a Walking Dead. Barbie super, postavou mi připomíná Hooda z Banshee.

 

Vousy, je strhanej, bejvalej voják/zabiják či co, málo o něm víme, v akci používá stejnou choreografii, tedy chvaty z krav maga či boxu, prý to bude i šerif, v akci je magor co by i zabíjel.

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Venom81

Technicky sa podhrabať môžu, ale asi k ničomu im to nebude. V jednom dieli objavili možnú cestu preč - akési bane či tunely. Zistilo sa, že kupola je aj tam. To bola hĺbka desiatky metrov, asi.

na příspěvěk reagoval GigaPudding, Jimclark

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Chester's Mill, malebne mestecko zasiahnute kupolou. Kultovy serial, od Spielberga, podla Kinga...

To mesto je plne psychopatov. Bozemoj, to je hroza. Ja byt v takom meste, tak sa obesim, skocim pod vlak alebo za zastrelim. Jeden sialenec strieda druheho, jeden chce ovladnut, dalsi vyhladit, iny chce zabit tych dalsich dvoch. Hroza. Jedna vec sa dokasle a meste sa chce navzajom mlatit a vrazdit. Dav sa znicoho nic vyhecuje a zblazni. Ludia su lahko ovplyvnitelni hocakou bachorkou, skocia na cokolvek. Velky Jim ovlada vsetko, snad stonasobny vrah, stale ma vplyv a moc, bol v base, hrozila mu opratka, no on aj nadalej preziva a intriguje. Znicoho nic sa vynori akasi fyzicka, co chce spachat masovu genocidu. Vynoria sa stare postavy z minulosti - ako sa dalo cakat, opat psychopati.

Nemam z tohto serialu dobry pocit. Cakal som viac.

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama