Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 3
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Videa (136)

Trailer 3

Recenze (401)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Pod kupolí považuji dost možná za Kingovu nejlepší knihu (a to je co říct, protože spotřeboval víc inkoustu než Alois Jirásek), proto jsem se na seriál velmi těšil. O to větší je moje zklamání. Seriál je velmi průměrný, negraduje, ale spíš se rozplizává, a jak je u produkce USA obvyklé, sami tvůrci nevědí, kolik bude mít sezon a dílů, takže vlastně ani gradovat nemůže. Ale nejhorší ze všeho je, že to vůbec není podle Kingovy knihy. S předlohou má seriál (bez přehánění) společné jen dvě věci: 1. - jména některých postav, 2. - je tam kupole. ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Skvělá knižní předloha ustoupila a kromě názvu, několika událostí a jmen postav nemá seriál s dílem Stephena Kinga skoro nic společného. První řadu je ještě možné celkem v poklidu sledovat, ale druhá už je natolik přeplácaná, že jsem si v několika okamžicích vzpomněl na pitomé Lost. Pokud srovnám průběh děje a skutečnost, že lidé celkem rychle zapomínají nebo jednoduše prominou vraždu, zrady a lži, nemůže mít tento seriál dlouhého trvání. Přitom herecké obsazení je zvoleno velice dobře a nesympatických herců tolik není a naštěstí pro mě ta, která byla nesympatická nejvíce, byla po několika epizodách zastřelena. Doporučuji třetí řadou zakončit a už nikdy nepokračovat. ()

Reklama

evilmind odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první sezoně - až směšně slaboučké. Dějové změny a zkratkovitost naprosto ničí motivaci postav, dokonce ani očekávané epické zobrazení katastrofy při zjevení kupole se nekoná, a je dokonce ještě mnohem komornější než v knize. Klíčová postava Juniora působí neskutečně trapně, a obecně skoro všechny změny oproti knize jsou k horšímu. K tomu nepřispívá ani tragický cast, kromě Deana Norrise je to jako spolek ochotníků. Hodnocení druhé sezony - neskutečná sračka. Knižní předloha dávno zapomenuta, a nastává čas na totální dějový marast. Skoro všechny díly kolísají mezi trapné a hrozně trapné, postavy nemají žádný vývoj a prostě jsou chvíli hodné a chvíli zlé, aniž by to jejich okolí nějak zvlášť vadilo. Mrtví náhodně ožívají a živí vesele korzují z kopule a zpátky. Jako, vážně? ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Selhání, naprosté selhání. Věci, které byly v knize zábavné jako Juniorovy záchvaty vzteku a následné brutální vraždění (scény kde si povídá s hnijícími těly svých přítelkyň se asi nedočkám), starosta Sanders, strašák Bépa, byly vyškrtnuty nebo jsou úplně zprasené - šéf - naprosto geniální postavu (v knize to je něco jako zfetovaný Glum s ákáčkem) pošlapali neskutečným způsobem. Barbie - kuchař - je tu nějáký tajný agent/vrah či co a vůbec škoda mluvit. Knize tenhle seriál udělal svým prvním dílem strašnou ostudu a působí jak po lobotomii. Kostra knihy ze které zůstala jenom ta bezvýznamná kopule. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Išla som do toho s tým, že je to úžasný (= chválený) seriál podľa Kinga a určite si to užijem. Keď ho na Vianoce 2014 dávala TV Dajto a ja som bola doma u rodičov, kde na tých pár kanáloch niet čo pozerať, vrhla som sa naň ako hladný na šušeň. Bohužiaľ ma veľmi skoro začalo iritovať množstvo detailov, logických dier a hlavne stupídneho správania sa postáv. Zaznamenala som dvoch ľudí, ktorí mali za hrsť sedliackeho rozumu, z toho jeden aj tak v predposlednom dieli zomrel. Všetci ostatní boli dementi, že ich blbosť fackovala. Výsledok bol taký, že posledné diely (prvej série) som pozerala s hnevom a ďalšie ani nemienim. Občas nezaškodí trochu filmového masochizmu, ale to platí pre filmy - na nekonečný seriál rozhodne nemám náladu. Kinga ako spisovateľa zbožňujem, postupne si vyberám z jeho bohatej bibliografie, ale Pod kupolou si v dohľadnej dobe neprečítam - tí, ktorí knihu čítali, ma ubezpečovali, že rozhodne nie je taká hlúpa ako seriál, lenže teraz mám z neho traumu. ()

Galerie (481)

Zajímavosti (16)

  • Když Joe McAlister připravuje smartphone, je ve chvíli vidět záběr na přední stranu a tam domovské tlačítko, typické pro iPhony té doby. Že je to iPhone víme z předchozích záběrů, kdy si Elinore "Norrie" Calvert-Hill fotí selfie a má na zadní straně na fialovém obalu typický průřez pro kameru a blesk. Že jde o její telefon víme tak, že když jej Joe sundavá z knih, má tentýž fialový obal. (VinceCZ)
  • V čase 10:34 je detail na tablet s Windows logem na levé straně. V dalším záběru, kdy se na něj dívá Linda Esquivel a drží jej její snoubenec, je toto logo na straně pravé. (VinceCZ)
  • Seriál sa natáčal na rôznych miestach v Severnej Karolíne. (Laslo)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama