Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 2
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele Pajky3 k tomuto seriálu (1)

Pod kupolí (2013) 

1. série Největší hit letošního léta a abych byl upřímný, tak jsem výsledkem tak trochu zklamán. Faktem je, že to je pravděpodobně způsobeno mým přehnaným očekáváním. Některé postavy jsou fajn, některé jsou děsivě uvěřitelné a některé štvou člověka každým záběrem ve kterém se ukážou. Tak by to mělo být a záleží na každém, které do jaké kategorie zařadí. Věřím však, že všichni mají v kolonce mrazivě uvěřitelného, radního "velkého" Jima Rennieho. Na druhou stranu je pro mě absolutně nejotravnější postavou jeho potomek, hlavně v prvních dílech mě naprosto vytáčí. Další kdo mi úplně nesedí je policajtka/šerifka, protože ta podle mě absolutně nezvládá to, co má dělat a opravdu se kolikrát chová hloupě, například tím, že slepě plní příkazy velkého Jima. Navíc mě vytáčí nedodržováním vlastních zákazů. jako při dni návštěv. Na kladné straně, kromě nezkažených dětí, hraje prim Barbie. To je podle mě nejlepší postav, už je proto, že se chová nejreálněji, když se chce starat hlavně sám o sebe. Samozřejmě, že se postupně změní na spoluobčana, který soucítí a pomáhá, ale i tak byl nejlepší. No, jsem zvědav na to jak bude děj pod kopulí pokračovat, takže se na další díly určitě podívám, ale cítil jsem, že by to mohlo být lepší.. 70 % 2. série Pro Under the Dome hraje fakt, že jde o letní seriál a v té době není velká konkurence, takže jsem se rád podíval i na druhou sérii. Tvůrci nám samozřejmě přihodili několik nových postav, aby se některých mohli zbavit a někdo nám tam zůstal. Pravda, že v úvodu mě vcelku překvapili, když rychle odepsali hned dvojici postav. Pak však tempo polevilo a rozřazování přišlo opět až v závěru řady. V průběhu této série jsme se podívali i mimo kopuli a hlavní náplní bylo hledání cesty ven. Závěrečný díl byl vcelku zajímavý, ale doufám, že seriál se dočká prodloužení, protože nenabídl zrovna uspokojivý konec... 70 % 3. série Ono už leccos o úpadku kvality bylo naznačeno v předchozí sérii, ale ten sešup, který následoval ve třetí řadě. To bylo opravdu něco nečekaného. Nakonec tak jediná věc, která dává smysl je fakt, že se stanice rozhodla seriál ukončit. Protože tohle bylo opravdu něco. Dočkal jsem se sice odpovědi na otázku ze závěru minulé řady, ale možná bych raději byl, kdyby k tomu nikdy nedošlo. Třetí série servíruje postavy, co podstoupily lobotomii a vlastně žádnou z nich jsem nepoznal. K tomu se navrch přidá několik opravdu idiotských zvratů a dílo zkázy je dokonáno. A jo, ještě taky mimozemšťani... ()

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama