Reklama

Reklama

Sherlock - Série 3

(série)
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, 2014, 4 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Po dvou letech nepřítomnosti vychází „mrtvý“ Sherlock Holmes z úkrytu a žádá Watsona o pomoc s řešením tří zamotaných a nebezpečných případů. (Netflix)

Recenze (42)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Nemáš na niečo chuť? Majiteľ mi dáva porciu zadarmo.“ – „Prečo? Vysekal si ho z vraždy?“ – „Pomáhal som mu vešať obrazy.“ Treťou sériou sa vinie príbeh s mediálnym magnátom Magnussenom (Madsov starší brat Lars). Mne osobne vyhovoval oveľa viac, ako nudný Moriarty, pripadal mi hrozivejší. Už sa ale začína na môj vkus až príliš hrať na efekt. načo sú dobré bleskové dialógy, keď polovicu z nich nemáte šancu registrovať? Načo sú pôsobivé scény, keď cesta k nim vedie cez nelogické veci (prečo vagón nikto nestrážil?). Atď. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria - 90%. Druhá séria ponúkla príbeh, ktorý už ostane neprekonaný, no aj tretia séria ma čo ponúknuť Aj keď toľko nestrhne ako predošlá, tak či tak som sa znova kráľovský bavil. Návrat Sherlocka je perfektný, svadba nemá chybu a záver série ma zopár es v rukáve. Slabšie ako druhá, ale pre mňa lepšia ako prvá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrejme ide o najslabšiu sériu celého seriálu, a môže za to asi prostredná časť. Mierne sklamanie ale súvisí s vysoko nastavenou latkou prvých dvoch sérií a zároveň aj s tým, že moment prekvapenia je už dávno preč a tvorcovia sa museli spoliehať čisto už iba na príťažlivosť prípadov. Každopádne rozhodne tretia séria stála za pozornosť a aj za opätovné pozretie, ktoré celkový dojem vylepšilo. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Opět o něco slabší série, kdy seriálu bohužel neprospívá soustředění se na postavy oproti jednotlivým zajímavým vraždám a už vůbec ne rostoucí šíře každého případu, které vlastně nejsou tak zajímavé. Ale některé twisty fakt povedené. (nejlepší epizoda - His Last Wow) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série Sherlocka mě příliš nepotěšila. Celá řada se jaksi nemohla dostat do tempa a měl jsem pocit, že se tvůrci po ty dva roky pěkně flákali, protože za to, co tady předvedli, je fakt chválit nemůžu. Obě předchozí řady pro mě byly daleko uvěřitelnější, zatímco třetí na mě působila překombinovaně, krkolomné zápletky střídala krkolomná řešení, temná minulost Mary Watson vyznívala strašlivě nuceně, a tak jsem byl vděčný za trochu té vánoční pohody u Holmesových. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen 1 věc.Tato sezóna,jinak bezmála geniální série,je absolutně zbytečná a až na 3.díl,neměla vůbec vzniknout. Ještě,že se tvůrci pochlapili 4.řadou a speciálem v 19.st. ()

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série se od prvních dvou odlišuje v určitých směrech (přišlo mi, že chování Sherlocka se (místy) trochu vymklo konceptu prvních dvou sérií, a celkově konec nebyl taková facka, jak v dřívějších případech. Pravda, u "Znamení tří" jsem se nasmál asi nejvíc, ze všech dosavadních dílů, ale i tak, to z třetí série nedělá kvalitně něco na vyšší úrovni. Dvojku už tvůrci asi nepřekonají. Uvidíme, co čtvrtá série. P.S. Dovětek v podobě Přízračné nevěsty byl geniální, ale rozuzlením (jak už sem psal) nijak zvlášť fackoidní. Bohužel. Třetí sérii vidím jako mírné zklamání, ale jako stále kvalitní podívanou. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá série, hlavně díky nové postavě Mary, která se totálně získala moje srdce. Mary a John se k sobě prostě hodí. Mary navíc seriálu dodala šťávu a skvěle sekunduje jak Sherlockovi, tak Johnovi, navíc její hlášky jsou boží. Troufám si říct, že série se mi tak moc líbila hlavně kvůli ní. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série kromě očekávaného Sherlockova návratu vnáší do děje nový prvek, který propůjčuje jednotlivým příběhům maličko odlišnou atmosféru, neboť jim umožňuje nenápadnou, leč ještě o něco důkladnější a hlubší analýzu detektivova nitra. S trochou nadsázky by se dalo použít i okřídlené rčení o vychytralém zplozenci pekla, který občas používá k dosažení svých cílů ženský element ... v tomhle konkrétním případě nastrčil namísto sebe Mary Morstanovou. Nicméně ... prozatím nic nenarušuje celkovou koncepci seriálu - jen finále "Poslední přísahy" jakoby neprozřetelně (leč podle plánu) probudilo prozatím nerozpoznaný Východní vítr, který si pro čtvrtou sérii nachystali Sherlockovi duchovní otcové. Patrně si chtěli zahrát na sudičky - a žádný z nich přitom nehodlal dobrovolně převzít nudnou úlohu té "hodné", která na poslední chvíli zachraňuje situaci, když eliminuje škody napáchané svými zlomyslnými kolegyněmi. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série je bohužel poněkud slabší. Vypadáváme ze starého dobrého dua Sherlock + Watson a na scénu nám zde hodně přichází Mary. Kdybych nebyla takový zastánce Johnlock shipu a neměla averzi na ženské postavy, ke všemu blonďaté, možná bych ji překousla poněkud lépe. I když musím uznat, že tam má několik dobrých scén a chemie mezi ní a zbytkem postav funguje. Poslední díl je bohužel i nejslabší, přestože se Magnussen snaží být silný záporák, na mě nijak nezapůsobil a naopak spíš nudil. Zato překvapení na konci dílu ("Miss me?") potěšilo více, než dost. :) ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojica Sherlock a John Watson neprestávajú udivovať ani v tretej serii. Tohto britského seriálu, ktorý ma neskutočne prekvapil. A už teraz pred záverečnou sériou, ho udelim do mojej top 10. Aj keď, už to nebolo tak dobré ako prvé 2 série. Uvidíme čo bude ďalej. 4* ()

Reklama

Reklama