Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 2

Recenze (979)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Teda já se musím přiznat, že tenhle díl se mi sakra líbil. Byla jsem proti, aby to rozdělili do dvou dílů, protože ta poslední knížka byla fakt děsná, což byl taky kámen úrazu u prvního části filmu. Na tenhle díl jsem se i docela těšila, protože tuhle část jsem měla v tý poslední knížce nejradši, teda když odhlédnu od té 'bitvy'. Narozdíl od prvního dílu, tady to plynulo rychlým spádem a vůbec mě to nezklamalo, naopak. Bella - upírka, mě dost bavila. Klidně tomu dám i 5* btw. Jako, ale ta závěrečná bitva, fakt mě nachytali, ze začátku jsem se nestačila divit co se to děje :D ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ani tohle sice nebylo na pět hvězd, ale je pravda, že Rozbřesk (první i tato druhá část) zvedly úroveň docela vysoko. Pořád se sice najdou nějaké trapnější nebo ne až tak povedené scény (například scéna, kdy na začátku leze Bella s upírskou vervou po skále, působí dost hloupě), ale těchto scén je v podstatě minimum. Převládají scény, na které se dobře kouká nebo jsou nějakým způsobem zábavné (opět musím připomenout, že oproti Novému Měsíci tady skutečně jde o zamýšlený vtip - u Jacobovy svlékací scény jsem se fakt nasmála). Objeví se několik nových zajímavých upírů a zlatým hřebem je samozřejmě závěrečná bitva, která je propracovaná a hodně efektní (plus překvápko jako třešnička na konec). Já jsem tedy opět spokojená na čtyři hvězdičky. A musím pochválit i povedené úvodní a závěrečné titulky. ~(4,3)~ ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný námet, plus nadpriemerné spracovanie, rovná sa priemerný výsledok. Určite nemôžem povedať, že by nastala výraznejšia nuda, sága je u konca a treba podotknúť, že s pomerne dôstojným, dvojdielnym zakončením. Csfd hodnotenie je opäť davovou psýchózou podhodnotené. Odpad si zaslúžia iné snímky. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Je to tak nefér. Tenhle film by si totiž zasloužil být pořádnej propadák. Ale ne, vydělá to zas pár stovek milionů, přestože to má laciný triky (digitální dítě?), dialogy jak z nejhorší latinskoamerický telenovely, vyvrcholení, co se vlastně nestane, a herce možná pěkný, ale to je snad to jediný, co se o nich dá říct. To nejhorší ze současnýho filmovýho průmyslu a hollywoodskej odpad, který drží nad vodou akorát tradičně skvělá kamera a soundtrack. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Pro všechny remcaly, kteří mají potřebu vyzdvihovat, že sága Twilight má upíry a vlkodlaky, ale není to horor, mám jen dvě slova: CGI baby - máloco v celých dějinách hororu je tak děsivého a zneklidňujícího. Jinak velkolepě zhůvěřilé finále své série a mistrovská ukázka fanservice, kde se díky finálnímu twistu daří naplnit nemožný paradox "to have your cake and eat it". Lacinost a pitomost se tu snoubí s WTF momenty i okázalou řežbou, zatímco falešná emancipace si podává ruku s mramorizovanou creepiness. Ale všechno to se díky fenomenální atmosféře na maratonu v kině Aero přetavilo v úchvatně nadšený zážitek (více k tomu v komentáři k prvnímu filmu). ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • S rozpočtem 136 milionů amerických dolarů šlo o nejdražší díl celé ságy. (pan Hnědý)
  • Druhý trailer k filmu byl uveden 20. června 2012, kdy Edward Cullen (Robert Pattinson) oslavil 111. narozeniny. (kklepkaa)
  • S prvními oficiálními fotkami Renesmee (Mackenzie Foy) vznikl její fanouškovský tábor (tzv. Team Renesmee), jehož hlavní zábavou byly úvahy zda a kdy se malá upírka dá dohromady s vlkodlakem Jacobem (Taylor Lautner). (Sufferer)

Reklama

Reklama