Reklama

Reklama

4teens

(seriál)
Česko, 2011, 6 h 18 min (Minutáž: 53–55 min)

Režie:

Pavel Jandourek

Hrají:

Ondřej Malý, Tomáš Materna, Dagmar Křížová, Tereza Beranová, Tomáš Váhala, Lucie Šteflová, Vanda Chaloupková, Tomáš Hlaváček, Adriana Neubauerová (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Na jednom nejmenovaném gymnáziu vydávají studenti internetový časopis pro „náctileté“. Jeho název, grafická podoba, členové redakce i necelá dvacítka žáků 1. A dávají hlavní podnět k tomu, jak jsme nazvali celý seriál, který byl natočen v Centru hudby, zábavy a tvorby pro děti a mládež Televizního studia Ostrava.

Tak trochu jazyková hříčka z názvu časopisu – 4 teens (For teens) uvozuje mozaiku osudů, které přivedou na televizní obrazovku teenagery a jejich spolužáky či přátele. Věříme, že se s nimi ztotožní především diváci nad patnáct let. Jejich příběhy mají šanci přitáhnout i zralé publikum. Bez rodičů, kantorů i dalších dospělých parťáků se totiž dospívání nedá dost dobře odehrát, ani odžít. (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jo, tak hlavně že jakože to sponzoruje Bravíčko. Bravo, fak úžasný, přesně takovou matérii právě ta současná pubertální mládež veřejnoprávě potřebuje k nějaké sebereflexi a tak dál... Kolikže to procent děcek >středoškoláků< letos nezvládlo tu až primitivně jednoduchou maturu? . . . Tak užívej blaze Jandecu, fak trendy, ty prostě nestárneš! Ještě trochu toho >pépéčka< a budeš za vodou... %-/ . . . A ty Ferdo? Proč? Chyběly ti love vole na nějakej matroš? Ještě trochu toho >péčka< a budeš v prdeli... °-[ . . . Resumé? Pochcat boty do 4oty... :-(.. - - - P.S. Jedna hvizdička tedy marná jen za to řemeslo, jo, viděli jsme v tušašských trdlovizích už dávno větší sračky, že... - - - P.P.S. A všimli jste si přátelé filmového a televizního umění, že čím mladší je ta čudlárna, tím víc už ta hovada ani neumí pořádně mluvit? A to nám teď v Brnisku stavěj tu novou fuckultu telenovelového sraní! Protekční smradi se tam budou vyuchcávat pro budoucnost naší mérdiální kultůry! Máme se na co těšit... - - - P.P.P.S. A prej se chystá nová cena pro mladé vytrendované serriálové čudláky! Bude se to jmenovat "Zlatej déšť" a bude to udělovat rovnou sudruh ministrant pisskultůry. Odborným garantem má bejt nějakej Čulínský... Tak tady myslím by mohli tu partu nominovat rovnou celou z fleku... %-/.. - - - - - (Nahlíženo v marné chcankovizní utrumní večery s veřejnou službou, hodnocení během 4. partie jako 484., otrávený kokotmentář starého čtveráka zde jako čtyřiasedmdesátý - 7.6.2011) ()

crha

všechny recenze uživatele

Viděl jsem kousek a bylo mi u toho normálně stydno. Nehorázná žumpa, která má jednu jedinou výhodu a to, že v té strašné trapnosti je to nechtěně zábavné. Tedy pokud máte taky tuhle zvrhlou zálibu. Kdo tenhle hnůj vyplodil, tak by se měl držet od kamery co nejdál a vyhýbat se jí jak čert kříži. Vedle pana režiséra Pinďourka je totiž i Zdeněk Troška originál Spielberg. I když jak se říká "Z hovna bič neupleteš" a tady opravdu není z čeho brát. Scénář strašnej a herci hrajou poměrně špatně, ačkoliv u dětí bych čekal, že to bude i horší. Ještě jsem si vzpomněl, na jeden klad a to, že tu hraje pár docela pěkných žákyň, které bych ale stejně viděl raději v nějákém pornu se školačkama. Hodně nesympatická postava je také ten třídní gay černoch nebo mulat nebo co to je, jak mu začíná nějákej afrokvěták někde asi v třetině hlavy. Kde tuhle obludnou bytost vyhrabali...? Odpad dávat nebudu, protože chápu, že to není určeno pro mě, ale jinak to zatím vypadá na odpad jak vyšitej a současných 52% je samozřejmě nesmysl. ()

Reklama

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

A to nejmenované gymnázium se skutečně nachází na Zemi? Nereálné, nezajímavé, nudné.--------------------------------- Po 3. díle ČT poznala svou chybu a seriál uklízí z pátku na úterý...------------------------------------- Když už si umělci hrají na Vánoce, tak by to chtělo víc než umělý sníh.... A technická: v prvním ročníku by češtinář asi dílo Václava Havla nezkoušel... A reparát v pololetí, to je taky nějaká sci fi. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak nák náhodou jsem na to kouknul a hlavně úvodní dva díly mě nenadchly, celé mě to přišlo strašně odlišné od toho co znám já ze školy, přece jenom je vidět, že jsem uplně jiná generace. Pak už to celé byla jedna komedie, někdy vtipná, jindy spíš křečovitá. Oproti jiným seriálům či filmům z onoho prostedí se tu řada věcí ani neprovalí, viz na lyžáku se někteří opijí či si zmizí na výlet, nikdo na nic nepřijde což jindy by z toho hned musela vzniknout aféra. Přesto seriál na jedno zkouknutí lepších 40%. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný seriál, na který si po měsíci od skončení posledního dílu (ještě, že jich bylo pouze sedm) nevzpomene. Opět se potvrdilo pravidlo, že mladí neznámí herci neumí vůbec hrát, bylo to takové plácání na úrovni okresního přeboru, min. o tři ligy je neustále převyšoval přirozený Etzlerův výkon "mám-je-na-háku učitele" a to taky nebylo kdo-ví-co. Co mě asi vytáčelo nejvíc, nebylo to, že scénář byl slaboduchý a dle mého soudu rozhodně neodrážel rozpoležení dnešní omladiny, už jen pro ty jejich instatní změny k lepšímu, ale hlavně to, že fracek udělal průser, třikrát bla, bla, bla a průser je vyřešen nebo urychleně promlčen, a to navzdory skutečnosti, že jedna epizoda trvala 52 min.(!) A když si tady v obsahu navíc čtu, že 4teens je jazyková hříčka, no do prkna, to by někoho zaujalo před 15 lety a ne teď. Smutné je to, že jsem ale ochotně shlédnul všech sedm dílů, zřejmě proto, že současná TV tvorba stejně nic lepšího nenabídne a naštěstí jsem se občas i docela zasmál. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Seriál se začal připravovat pod pracovním názvem „Gymplíz“ na konci roku 2007 jako 26 půlhodinových dílů. Samotné natáčení trvalo s přestávkami dva roky a bylo k tomu zapotřebí 95 natáčecích dní. (ČSFD)
  • Seriál se natáčel na Gymnáziu a Střední odborné škole Orlová-Lutyně. V komparzu se objevují studenti a profesoři této školy. (artuš)
  • Počet klapek: 6675 Najeté kilometry: cca 190 000 km (ČSFD)

Reklama

Reklama