Reklama

Reklama

Cha Tae-Sik (Won Bin), známy ve svém sousedství pouze jako "ajusshi" (pán), má ve svém bytě zastavárnu, okolí ho nezajímá a žije si poklidný život. Často potkává So-Mi, malou dcerku své sousedky. Jednoho dne se Cha Tae-Sik setká neplánovaně s gangstery a pašeráky drog, je donucen pro ně vykonat jednu drobnou prácičku, aby zachránil unesenou So-Mi, jejíž matka už předtím záhadně a náhle zmizela. (Vavča)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (314)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poučná sonda do korejského obchodu s lidskými orgány. Klasický příběh o záchraně unesené holčičky drsným chlapíkem, pronásledovaným výčitkami z minulosti opepřil Lee krvavými mezihrami. Prvotřídní akce v závěru a nekompromisní brutalita vyvažuje lehce citově přepálený úvod. Bin Won jako by z oka vypadl Jetu Li. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nieže by ma to nejak hnevalo, dokonca filmu to po stránke popularity určite pomohlo, ale porovnávať tento film s klasickými hollywoodskymi trhákmi, je podľa mňa dosť scestné. Ak by som si mal film vybrať podľa textu distribútora, asi by mi napadlo to isté, a snáď by som ho aj hodil do toho istého koša, ale po zhliadnutí som sa nemohol striasť dojmu, že napriek sebe-menšej podobnosti s niektorými filmami sa jedná o jeden z najlepších filmov svojho žánru, čomu dopomáhajú toľko vychválené akčné scény, ale z môjho pohľadu najmä príbehová stránka, ktorá posunula film do vyššej triedy. Aj keď hlavná línia príbehu nemá znaky úplnej dokonalosti, sú to maličkosti ako charaktery postáv, ktoré sú neskutočne uveriteľné, dialógy a herecké výkony, ktoré ma tak chytili za srdce. Dojemne násilných 95%. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Koment obsahuje spoilery. Pribeh mi pripomina môj top film Leona. Drsny chlapik + male dievcatko vs. kopa hnusnych gangsterov. Takze teoreticky by mi to malo sadnut dokonale. Ale nesadlo. Strasne mi vadi depresivna atmosfera, ktorou je nasiaknuty cely film. Proste klasicky film v ktorom sa hlavnemu hrdinovi cely cas deju zle veci a na konci zhebne. Ale on na konci ani nezhebne a film konci happyendom, ktory sa mi k predoslemu deju vôbec nehodi. Takze to nakoniec nie je ani poriadna depka. Dalsia vec, ktora mi vadila bola mlcanlivost hlavneho hrdinu. Sam som introvert a tak mam bezne rad mlcanlivych hrdinov, ale tentokrat to bolo prilis aj na mna a neraz som mal chut vykriknut, aby uz kurva odpovedal na otacku alebo konecne naznacil, co vlastne citi. Nastastie to male dievcatko bolo obsadene dokonale a ich vztah tahala aj za neho. Skoda len, ze spolu stravili tak strasne malo casu. Trochu mi vadila zvratenost niektorych postav a brutalita, ktora mi pripadala prehnane samoucelna. Na brutalitu za kazdu cenu si uz tolko nepotrpim. Zaporaci boli natolko hnusni, ze som im nie ze prial smrt, ale skôr som dufal, ze budu mat vo filme co najmenej scen. Obcas mi ich konanie ani nedavalo zmysel. Akcia je slusna, ale nic svetoborne. Miestami je dost blbo zostrihana. Kontakty v bitkach poriadne nevidno. Vrcholom asi malo byt finale s tym thajskym megazabijakom, ktory tiez väcsinu filmu drzal bobrika mlcania. Je to jedna z tych lepsich bitiek, ale finale v Raid 2 tuto bitku strci do vrecka aj s tym specialnym cool nozikom, ktory pouziva ten zabijak. Aj napriek mnozstvu vytiek je to stale nadpriemerny film, ktory sa oplati vidiet. Hlavne, ked mate radi depresivne filmy, ktore sa prekvapivo skoncia stastne. Mna to bohuzial nenadchlo, ale za dalsich 6 rokov tomu skusim dat dalsiu sancu. 7/10. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ten najklasickejsi pribeh (implementujuci pertraktovanu temu cierneho obchodu s ludskymi organmi) ovsem presne v tom korejskom prevedeni (noir),pre ktore mam slabost. Od Bittersweet life asi najintenzivnejsi zazitok. Won Bin ako novy Lee Byeon-hyeong (podla jednej ankety medzi korejskou mladezou) moze uplne byt. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Moji šikmookí obľúbenci ma opäť poctili najvyššou kvalitou. Keď sa chytí scenára niekto, kto má väčší zmysel pre príbeh, ako len bezhlavé strieľanie zo samopalu, keď sa samotný casting vydarí viac ako na podaktorých Miss, keď akčnosť scén okato neprekročí reálnosť situácie (bude zrejme lepšie podobné scény "nepitvať", lebo predsa len - jedna na 100??), potom z toho zíde počin, pri ktorom sa divák nijak nenudí, užíva si ho, doslovne fandí hlavnému hrdinovi aby naplnil svoje ciele. Napriek tomu, že sa skutočne jedná o vysokú kvalitu prevedenia, scenár či herecké výkony, čakal som v skorší nástup k vybavovaniu si účtov, či v samom závere väčší nárez pri zosnovaní pomsty. Každopádne, výborný thriller na milióntu variantu: "oko za oko, zub za zub" ()

Galerie (280)

Zajímavosti (8)

  • Se snímek bylo spojováno i jméno jihokorejského herce a režiséra Ik-june Yang (Breathless (2009, The Fake (2013)). Ten měl dle prvotních předpokladů ztvárnit roli filmového detektiva. Navzdory blíže nespecifikovaným rozdílnostech mezi hercovým pojetím dané role a představami filmových tvůrců ke spolupráci nedošlo. (Conspi)
  • V raných přípravách filmu kolovala mezi tvůrci představa o hlavní postavě jako o 60letém severokorejském agentovi. V souvislosti s rolí byl ale osloven také Bin Won a ten nadšeně souhlasil, takže z původních plánů sešlo. (Ouwen)
  • Bojové umění, které prezentuje Muž (Bin Won) je filipínská Escrima. Je to vojenský bojový styl, ve kterým jde o efektivní odzbrojování a práci s nožem. Také je určena k přizpůsobování prostředí a využití všeho, co je po ruce ( např. láhev, kniha, tužka atd.). (Ouwen)

Související novinky

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

02.12.2011

Korejský filmař bude mít retrospektivu na 7. ročníku festivalu Filmasia. Setkat se s ním můžete na projekcích v neděli 4. prosince. Celý festival se koná v pražském kině Světozor 1. - 4. prosince… (více)

Filmasia: posedmé na východě

Filmasia: posedmé na východě

26.11.2011

7. asijský filmový festival Filmasia se uskuteční v pražských kinech Aero a Světozor 1.-4. prosince 2011. Uvede novinky různých žánrů z dálného východu (Japonsko, Hongkong ad.) i profil výjimečného… (více)

Reklama

Reklama