Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (383)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Gallego se ze španělských lesů v předchozím El Rey de la montana odstěhoval rovnou na Měsíc. Příběh tří kosmonautů, kteří s hrůzou zjišťují, že nejsou v dalekých hlubinách vzduchoprázdna sami, je sám o sobě zajímavý, jeho provedení však pokulhává. Zvolená forma found footage sice navozuje pocit autenticity, ale také silně překáží, a to hlavně v klíčových scénách. Zrnění, šum, otřesy a výpadky obrazu divákům schválně znemožňuje vidět víc, než by měl. Co však funguje spolehlivě, tak je strach z neznáma, klaustrofobie a vůbec celá ta bezvýchodná situace. Škoda toho závěru, který je zbytečně rychle ukončen. Nejpůsobivější jsou tak scény v tmavém kráteru, tam je jeho největší síla. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Bol to dobrý nápad sfilmovať osudy posádky Apollo 18 a poodkryť tak tajomstvo, prečo sa celý projekt zastavil. Nakoľko je zachovaná autenticita a nakoľko funguje fikcia je otázne, prinajmenšom sa jedná o zaujímavý snímok. Aj systém natočenia ( found-footage ) je vhodne zvolený, vzhľadom ku krátkej minutáži ( bez záverečných tituliek je to cca. 70 minút ) nepôsobí rušivo. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po Královské hře jsem nečekal nějaký extra zázraky, a tak jsem je ani nedostal. Samozřejmě film je poměrně originální, horory z měsíce moc není a na to found footage. Nicméně jsem se dost stopáže nudil, ne že by to bylo nezajímavé ale prostě se tam dost kecalo a postavy řešily dost rodinu a všechno a při tom mi postavy byly upřímě ukradený. Aspoň že atmosféra byla dostatečně hustá a ten strach z neznámýho tomu jen dopomohl, a taky fakt že není kam útéct. Tenhe found footage považuju za čistý průměr, bylo jich natočeno víc kvalitních, ale originalita se tomu upřít nedá. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

SPOILERy! Nič proti štýlu, vzniklo v ňom niekoľko výborných filmov, ale všetkého veľa škodí. A pri tomto tempe sa čoskoro vo found footage budú točiť aj komédie. On to nie je vyslovene zlý film, ale ja som im to tentokrát proste už nežral. Teraz vážne, keď ste na mesiaci, koľko kamier vás môže naraz snímať? Všimnite si tie strihy. A hlavne, keď posádka zahynula na orbite, ako sa vôbec niekto dostal k tomu filmu? Pri hororoch väčšinou nejaké tie diery v logike prekusnúť dokážem, ale muselo by ma aspoň zaujať spracovanie a toto bolo zmätené a otravné. A príšery nestáli za nič. Iron Sky rulez. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Ouvej ouvej, tohle se teda nepovedlo a nejvíc za to může volba filmařů natočit to stylem found footage. Tohle není procházka lesem nebo statický natáčení nějaký místnosti během nočních hodin. Když už, tak to chtělo někoho schopnějšího než je tady pan režisér, protože tento ve mně nedokázal vyvolat ani pocit realističnosti, ani napětí. A navíc ty kamínky?! Škoda, takovej pěknej námět to byl... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Sovětský lunární modul, který se objevil ve filmu, je skutečně existující jednomístný lunární modul LK (Lunnyj Korabl – měsíční plavidlo).  Byl součásti sovětského lunárního programu, ve kterém měl přistát jeden kosmonaut a zvítězit v závodu o Měsíc. Nakonec k Měsíci nikdy neodstartoval, protože vývoj nosné rakety N-1 pro tento projekt s lidskou posádkou byl neúspěšný. V lednu 1970 ze sovětského lunárního programu odešli poslední kosmonauti. (lukano)
  • Dřívější verze filmu obsahovala obří měsíční kamenná monstra. (Cheeker)
  • Oficiální poslední lunární expedice Apolla se uskutečnila v prosinci 1972 a měla pořadové číslo 17. Od té doby se člověk na Měsíc už nepodíval. Program Apollo původně počítal s deseti přistáními na Měsíci – mělo jít o expedice Apollo 11–20. Proto zůstává prostor ke spekulacím a konspiračním teoriím. Zrušení celého projektu Apollo po letu Apolla 17 bylo oficiálně z důvodu zkrácení rozpočtu a poklesu zájmu veřejnosti o lety na Měsíc. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama