Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (383)

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Ať žijí Měsíčňané!" - lyrics: V naší, v naší, na naší luně straší, tak do skafandrů, braši, jsme v nestrašidelný kaši! Naším nevzduchem se prohání ufon s duchem, jsou slyšet pouhým uchem, na tomto šutru suchém. Ufon se tuží, proleze tvou kůží a kolega jeblý shání svou oběť na mlsání! Vědecky vzato měsíční ufon neexistuje. A co když tu je? NEEXISTUJE! Vědecky vzato jeblý kolega e-existuje. A co když tu je? Tralalalala... (soundtrack pokračuje opakováním). Zatímco fenomén "Blair Witch" na spoustu lidí fungoval, v tomto případě veškerá snaha o dokumentární věrohodnost selhává. Všechny ty blbinky s kamerou mě sice prděly méně, než bych čekala, ale zvuky nelekaly, ufonské stopy jsem v té neostré změti měla potíže rozeznat, ufonský vzhled neděsil a osud posádky jsem měla v paži. Schopnost hlavního hrdiny číst ruské texty a ovládat modul Sovětů, komunikace s Houstonem bez prodlev v reálném čase, šíření zvuku ve vakuu a další perličky, ty mají na rozpačité hodnocení malý vliv. Nevím, jestli "Apollo 11" přistálo na měsíci, ale jisté je, že pro zrychlení srdečního tepu diváka a iluzi reality "Apolla 18" udělali filmaři málo: nepatrný krůček pro tvůrce a přešlapování na místě pro lidstvo. 59% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Paranormal aktivity ve vesmíru aka Paranormal měsícity. Vim, není tam nic paranormalního, ale je to natočený stejným zbůsobem. Ve skutečnosti tam vraždí šutry, co se proměnují v kraby. Trochu jsem usínal, pak to nakonci mělo být jakoby napínavý, ale mě tohle neba. Děsivý to nebylo. ale některé scény ujdou. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Tak pockat, takhle bych taky dokazala tocit! Paneboze, támhle ten kamen... Nepohnul se náhodu? Boze muj, pohnul se? Kristepane, ten kamen me chce zabit! Pomoc! Found footage ve své nejhorsi formě, vzpomela jsem si hlavne na komické sestrihani Homera Simpsona v televizní show, kdyz ho narkli z osahavacky. Zaber na botu, zaber na podlahu, zaber vzhuru nohama, zaber preskakuje, strašlivý close-up na upocence, zvuky behajicich švábů, slus. Jako fakt jedno z nejhorších provedení, co jsem kdy videla. A pritom vse takovy klišé. A chování postav? Eeee... Na celou tuhle “vec” (film to neni) se clovek diva vlastne jen kvuli 2 věcem: super kratky zaber na mumifikovaneho Rusa a superkratky zaber na chvejici se kamínky. Tadadadadadadá... A dvakrat použity “mega cool tip top tricek” s osvetlovanim bleskem ve tmě, jenž byl viden jen asi milionkrát predtim? Juppi! Hvězda je za náznak lehce znepokojivé stísněné atmosféry izolace a hrozby, která se odehraje po dobu asi deseti sekund nekde u konce. Zbytek casu se deji nudne veci velice nepřehledne způsobem, ktery extremne nudí a vysira. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to tedy bylo. Teď nezbývá, než si („nedočkavě“) počkat na pokračování a zjistit, jak to bylo s (utajenou) misí na Mars. Vůbec bych se nedivil, kdyby k nám v pokračování dorazily AUTENTICKÉ záběry z bezstarostné (pro ukrácení si volné chvíle) pokerové partie mezi Usámou Bin Ládinem, Saddámem Husajnem a Muhamadem Kadáfím, přičemž karty by jim rozdával http://www.csfd.cz/film/6648-predator/ . Zajímavé, jak jeden člověk použije odborný výraz a ostatní se na to vrhnou jak slepice po flusu. Tak jo, já taky. Jdu „zrecyklovat“ svůj odpadkový koš, třeba na něco (chutného) ještě narazím (uhnětu z toho blafu novou netradiční pochutinu) a spravím si tak po tomhle chuť a třeba na tom ještě něco i trhnu. Tenhle snímek je dobrý tak max jako kulisa k usínání. Když pominu tu spoustu do očí bijících lapsů (když už se to tedy ohání přívlastkem „skutečný dokument“), tak jednoduše nepřejdu fakt, že námět několikanásobně předčil následné zpracování. S dovětkem, že srovnávat toto s komorním snímkem Moon D. Jonese nemůžete (snad) myslet vážně? P.s. to uživ. Becket51 – to opravdu byla! P.p.s. zajímavý komentář (pro mě): xxmartinxx ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

20. júla 1969 sa americký astronaut Neil Armstrong stal behom misie Apollo 11 prvým človekom, ktorý vstúpil na povrch Mesiaca. Roku 1970 boli misie Apollo 18, 19 a 20 zrušené v dôvodu nedostatku financií. Siedmeho decembra 1972 bola misia Apollo 17 posledným pristatím ľudí na Mesiaci. Tak znie oficiálna správa. Lenže to nie je pravda. V roku 2011 bolo štyridsať osem hodín prísne tajných materiálov zverejnených na webe lunartruth.com. Pochádzajú z misie Apollo 18. Z týchto znepokojujúcich záznamov bol vytvorený tento film. "Apollo 18" je zaujímavý vesmírny found footage horror. *** ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Dřívější verze filmu obsahovala obří měsíční kamenná monstra. (Cheeker)
  • Scénář byl během natáčení neustále přepisován. (Cheeker)
  • Lunární modul LK byl přibližně třikrát menší, než americký modul LM z programu Apollo, a měl v něm letět jeden kosmonaut. (lukano)

Reklama

Reklama