Reklama

Reklama

Hněv Titánů

  • USA Wrath of the Titans (více)
Trailer 7

Deset let po porážce obludného Krakena se Perseus pokouší uchýlit ke klidnému životu jako rybář a otec malého syna. Jenže mezi bohy, oslabenými nedostatkem lidské oddanosti a dlouho vězněnými Titány, pod vedením zuřivého Krona vypukne velká válka. Zeus, který byl zrazen Hadem, je zajat a unesen do podsvětí, a tak se Perseus musí ještě jednou stát hrdinou, aby nalezl Dia a zmařil snahu Titánů vládnout na Zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 7

Recenze (1 121)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte už na nějaký přesný řád řeckých bájí. Kdyby to mělo být všechno podle toho, co je psáno a dáno, tak už není co točit. Díky tomu, že jsem neřešil nějaký souvislosti mezi postavama apod, tak jsem si film docela užil. Obraz a hlavně akce stojí za to, bájné příšery (chiméry, kyklopové) se povedly. Konec je trochu slabší a takový šablonovitý, ale celkově je film jako zábava na 100 minut obstojný a srovnatelný s jedničkou, srovnatelně dobrý! 70% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Kdy si vy, přechytřelí mozkouni, konečně uvědomíte, že tohle není a ani nikdy neměl být Homér říznutý Euripidem se Sofoklovskými vlivy???!!! Já vím, kdyby měl Perseus komplikovaný, sexuálně - obsedantní vztah s matkou, jeho milá by umírala na rakovinu, bohové komunikovali ve filosofických jinotajích a celou dobu si ukazovali vyvinuté mnohoznačné symboly charakterizující palčivé otázky lidského bytí, kdyby to k tomu všemu celé bylo v daktylském hexametru a nejlépe v řečtině a kdyby hlavní hrdina v těch čtyřech existenciálních, černobílých hodinách stopáže jen sem tam zapíchl pár oblud, ovšem výhradně za účelem metaforického zdůraznění psychického rozpolcení vyrachtané baletky, to by tu bylo ale lepkavo a lezlo to v červených číslech ke stovce, co?? Tohle měl být nabušený, oddychový akčňák!! A-K-Č-Ň-Á-K, vy ufoni!!! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Digitální jízda, na kterou by se tvůrci stařičkého Souboje titánů podívali jednou a s opovržením by kopii shlédnutého filmu poplivali a rozkopali samotnou zlostí. Co se totiž neudělá po staru, udělá se s digitálem. Digitální orgie jsou to fakt brutální. Možná i proto je film tak hrozně bláznivý a někdy až šílený. Je to ale zábava, zábava, která je v dnešní době aktuální. Vlastně stejně pitomý jako jednička, bonusem je pak kamera, přes kterou divák skoro nic nevidí, ale přesto by díky ní měl mít podle tvůrců pocit, že tam s bohy je a bojuje po boku Sama Worthingtona. I z toho důvodu o hvězdičku dolů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $83,670,083Tržby Celosvetovo $305,270,083Tržby za predaj Blu-ray v USA $23,591,208 //počet predaných kusov 1,030,459Tržby za predaj DVD v USA $19,042,454 //počet predaných kusov 1,251,257║ Pokiaľ ide o 3D efekt: padajúce či vymrštené kamene do publika, putovanie/nájazd cez skalnatý prielez do útrob zeme, šľahanie lávy navôkol, nejaké tie súboje, ide asi o najvydarenejšie 3D, či že v tomto ohľade sa pripravte na perfektné sústo. Triková stránka prvotriedna, doslova dych vyražajúca, ten rozpočet tam je cítiť. Lenže kameň úrazu je nevýrazná réžia(Jonathan Liebesman samozrejme neprekvapil a len potvrdil že je bez kúska talentu) a samotný príbeh, ktorý sa dá označiť za spleť samoúčelných scénok, bez silného konštruktívneho spojiva a popri kostra príbehu ani nebola najhoršia. Nuž a Perseus dostáva od každého koho stretne na frak a aj tak sa stane vždy víťazom, toho hrdinu mu je potom ťažko zbaštiť, k žiadnej postave si nevytvoríme vzťah, lebo sú v príbehu nasadené ako figúrky na šachovnici bez iskry, občas to kazí aj rýchli strih pri súbojoch, najhoršie v tomto ohľade dopadne súboj s rohatým Minotaurom. Suma sumárum ide len priemer, ktorý ide v šlapajach predchodcu, zachraňujú to triky a 3D pre ktoré sa to ale oplatí vidieť. /videl v kine 3D verziu: 65%/ ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ještě nudnější a po stránce scénáře dementnější než jedníčka a to už je co říct. Efekty jsou sice vynikající a hezky se na to kouká, ale akční scény jsou většinou nudné a nebýt neselhávajících herců, tedy kromě příšerné Rosamund Pike, tak se vlastně ani není na co dívat. Jednička aspoň splňovala jisté požadavka blockbusterové zábavy, dvojka o zábavu většinu filmu ani nezavadila. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (16)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

16.04.2012

Tato zpráva je spíš pro zasmání. Ale co my víme. Adaptace mládežnické sci-fi Suzanne Collinsové už přes tři týdny suverénně kraluje americkému komerčnímu žebříčku. Nesundaly jej ani nové Prcičky, ani… (více)

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

23.03.2012

Alespoň jsou o tom přesvědčení fanoušci legendárního zeleného kvarteta. Ale po pořádku: Michael Bay bude prostřednictvím své společnosti Platinum Dunes produkovat nový hraný film Teenage Mutant Ninja… (více)

Reklama

Reklama