Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrají:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(více)

Recenze (220)

GlamourCat odpad!

všechny recenze uživatele

To má být nějaký dr. House na slovenský způsob? Od první minuty je to nepříjemné, nemravné a hlavně strašně moc ohrané. Navíc blbeček Maštalír není ani maličko, ale ani vzdáleně sexy. A když je to celé o tom, že je to sarkastický, ale sexy a inteligentní doktor, tak to ztrácí význam. Ani charismatický není, jako někdy umí být Hugh Laurie. Všetko zle. ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je tento seriál napodobeninou Dr. Housa (tým sa netaja ani tvorcovia), ale mne sa nepáči, že je to tak viditeľné. To správanie, ten prejav to je jednoducho Dr. House 2. Už asi nemajú čo dávať. Ale má to aj pozitíva :), sú to celkom zaujímavé prípady a dá sa na to pozerať. Aj ja som si pozrel tri časti. ()

Reklama

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že vsadit na parafrázi Dr. House nebylo až tak špatné. Zatím je to amatérské tápání, ale věřím, že se bude s každým dílem zlepšovat a že dojde na vychytání základních chyb, které z toho dělají poloamatérskou záležitost. Nemůžu však říci, že bych se nudil a občas mě i zajímá, jak to všechno dopadne.. Myslím, že je to pro bratia docela zajímavej pokus a já jej hodnotím ryze kladně... Snad to půjde nahoru! ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Podobnost s Housem je jen v aroganci hlavní postavy a v českém dabingu (dabuje ten samý dabér jako Dr. House - nejspíš už to tady někdo psal). Jinak je seriál laděn kriminálně (1.-4. díl a 6.), ale najdou se i díly "Housovského" typu (5.,9. a 10. díl) a ve zbývajících dílech je většinou řešen ve větší míře osud hlavní postavy, v menší míře se toto vyskytuje v každém díle. Toť vše, žádná tragédie, jak mnozí tady píší se nekoná, což není poprvé na tomto serveru. ()

mignonka 

všechny recenze uživatele

Byl to sice pilotní, pro mě ovšem poslední díl. První, bohužel negativní dojem na mě udělal český dabing. Odhlédnu-li od toho, že by to byla skvělá příležitost znovu přívést na české televizní obrazovky jazyk našich sousedů, tenhle dabing se tedy nepovedl, a co víc, rušil mě od sledování děje. Tomáš Maštalír sice možná má charisma, ale jeho hlášky by mohly být vtipné pouze tehdy, kdyby až nápadně nevykrádaly jeho amerického kolegu. Iluzi totožného seriálu ještě navíc podporuje stejný dabér. Přesto se domnívám, že tenhle seriál si své fanoušky najde. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Pôvodný desaťdielny seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. (ash99)
  • V osmém díle s názvem "Sterilná pravda" má v jednom ze záběrů Ludského (Tomáš Maštalíř) BMW jinou poznávací značku než obvykle, a to českou 9S3 4819 namísto slovenské BA 316KM. (jirka.jindra11)

Reklama

Reklama