Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrají:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(více)

Recenze (220)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Podobnost s Housem je jen v aroganci hlavní postavy a v českém dabingu (dabuje ten samý dabér jako Dr. House - nejspíš už to tady někdo psal). Jinak je seriál laděn kriminálně (1.-4. díl a 6.), ale najdou se i díly "Housovského" typu (5.,9. a 10. díl) a ve zbývajících dílech je většinou řešen ve větší míře osud hlavní postavy, v menší míře se toto vyskytuje v každém díle. Toť vše, žádná tragédie, jak mnozí tady píší se nekoná, což není poprvé na tomto serveru. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Šanci jsem téhle atrapě doktora House kříženého s primářem Sovou dala, ovšem další už nedostane. Pominu zřejmou vykrádačku, nepříliš charismatického hlavního protagonistu, prkenné+nesympatické herce i divný dabing (proč, kujva, to už nerozumíme slovenštině?! Navíc je hrubě přes čáru dát Ludskému stejný hlas jako doktoru Barákovi!). Blbé dialogy, scénář jak na školní představení a telenovelovitý vzhled se však ignorovat nedají. Není to možná tak strašné ve srovnání s ostatními seriály, co posledních 10-15 let vznikají ve střední Evropě a zasírají TV kanály, ale ztrácet čas u toho nehodlám. Nebudu hodnotit - za první díl bych dala 45-50%. ()

Reklama

mikhail odpad!

všechny recenze uživatele

Takto to dopadne, ked tvorca seriálu Odsúdené zoberie vulgarizmy a akože "akciu" z Odsúdených, pridá nové "nezvyčajné prostredie", "drsňáka" v hlavnej úlohe okopírovaného slovenského Dr. Housa (bohužiaľ bez jeho charizmy) a vznikne táto zlátanina. Neviem, kam speje dnešná televízia, ale podobný brak odmietam sledovať. Ak to bude mať za následok, že televíziu prestanem sledovať úplne...prosím nevidím v tom problém a dokonca budem rád. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Ale kdepak, nesnaží se vypadat jako dr. House. To jsou ošklivé a zlé pomluvy. Dr. Ludsky jen mluví hlasem dr. House, obléká se jako on a snaží se chovat jako on. Jinak je tu spousta rozdílů. Letecké pohledy se například rozpadají do kostiček, Ludského kamarád není onkolog, ale policajt, a soundtrack stojí za houby. ()

Mashak 

všechny recenze uživatele

Tleskám slovákům kteří mají koule dělat tyhle projekty, i když je někdo bezvýznamný nazve amatérskou fraškou! Mesto tieňov a teď tenhle výtvor jsou pomyslným světlem na konci tunelu... Hodnotím po dvou dílech, které mě bavily víc než jsem čekal. Samotná epizodní linka v obou případech nebyla zlá, tam se to lámat nejspíše nebude. Otázkou je, kam povedou dlouhodobé linky, tedy ty soukromé. Ale fandím tomu a doufám ve vzrůstající tempo! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • V seriálu se často objevuje Ludského červené BMW, automobilka BMW je sponzorem seriálu. (simply)
  • Seriál, ktorý pozerá Ludskeho ex (Jana Kolesárová) v prvej časti, sú Odsúdené, ktoré vyrábala rovnaká spoločnosť ako Dr. Ludskeho. (matthew.17)

Reklama

Reklama