Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

sirien 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý, ale bolí to. Je strašně cítit, že autoři nemají jasnou celistvou vizi, aby udělali další ságu a 12 dílů na sérii je málo - všechno to působí hrozně jako z rychlíku (zejména vztahy postav). Jinak to má všechny tradiční klady - zajímavé postavy (mnohé se mi dokonce líbily víc, než jejich "obdoby" z původního Aanga), promyšlený příběh, krásné vykreslení (dobově hodně posunutého) světa, humor, vážnost... jen je prostě hrozně cítit, že to je celé jen sbírka "útržků", což proti původní sáze těžko obstojí. Přitom některé nápady tam jsou úžasné a klidně by na celou ságu vydaly a spousta věcí (např. příběh stvoření Avatara) nádherně dokreslují původní sérii. ()

Eratashi

všechny recenze uživatele

Zatím po 4 dílech nebudu hodnotit. Aanga jsem ohodnotila právem 5 hvězdičkami, Korra si je ještě bude muset zasloužit. Očekávám, že to bude v přibližně ve stejné délce jako původní anime a proto se vztahy teprve rozvíjejí. Zatím soudím, že jde o velice podobnou strukturu. Korra je stejně živá jako Aang, lítá z jednoho problému do druhého, je postavena před silnějšího nepřítele jako Aang, akorát je všechno trochu víc zrychlené. Korra už si dokonce našla dva přátele. No uvidíme :-) ()

Reklama

Mauric 

všechny recenze uživatele

Jsem popravdě dost rozpačitý nad hodnocením Aangovy nástupkyně. Rozhodně se tvůrcům povedlo vzít to trochu z jiného úhlu a zároveň zachovat rozmanitost charakterů a zajímavou příběhovou linku, avšak nejenom, že je nová avatarka pořádně otravná, ale i velice sympatický nadhled a hravost, jež byly vlastní jejímu předchůdci, zde absentují. Z poměrně nezodpovědného rozpustilého býložrouta se stala psychicky labilní teenagerka. A to nezachrání ani strýček Iroh. Book One [80%], Book Two [65%] Ackoliv se treti kniha znacne odpoutava od nudnosti te druhe a odvazuje se vplout do vod filozofie a nejednoznacnych zaporaku, stale to neni uplne ono. Obzvlaste neschopnost scenaristu resit problemy racionalne, nikoliv stylem "Juu, najednou jsem nasel novou schopnost, jez vsechno resi.", kazi dojem. Uz je ale znat narust kvality, ktery se plne projevi ve ctvrte knize, kde Korra dostane poradne na sisku a konecne zacne pouzivat mozek. Ke slovu se tak dostavaji i ty zajimavejsi upozadenejsi charaktery, jejichz eskapady vyvazuji depikci psychicke promeny hlavni protagonistky. Mno a finale predstavuje definici epicnosti. Posledni ctyri epizody jsem zhltl jako malinu. Book Three [75%], Book Four [90%] ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Steampunk, průmyslová revoluce, boj o moc tentokrát na politický úrovni... A:TLoK je podstatně dospělejší a temnější než A:TLA. Na úkor humoru, kterej ale najdeme i zde. Super je, že přichází se spoustou novejch nápadů, posouvajích avatarský univerzum dál. I zde se zdá se časem dočkáme precizně vykreslenýho světa, kterej logicky navazuje na reálie prvního seriálu. První kniha A:TLA byla moc předvídatelná a velmi okatě poučná. První kniha A:TLoK mi zas nepřijde tak návyková. Oboje vidím na slušnejch 80 % a doufám, že se Korra rozjede stejně jako poslední airbender. Našlápnuto má dobře. || Páni, 2. kniha je prostě super :-) ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní problém Korry vidím v tom, že při nevyhnutelnému srovnávání s legendárním Last Airbenderem tahá trochu za kratší konec stébla. Přitom samostatný příběh je vysoce nadstandardní výtvor animované produkce, který dokáže skvěle fungovat v rámci avatarského světa. Má dobrý námět a nápady, velmi slušně zvládnutou akci, skvělé záporáky (to je třeba podotknout) a původnímu seriálu dělá ve většině případů (krom jednoho) čestnou poklonu. Animace s dobou pokročila a je čistší, plynulejší a dává lépe vyniknout živlobojům. Příběh se od Aanga liší v přístupu, namísto obří osudové linie Korra dávkuje čtyři relativně uzavřené řady. Děj je tedy plošší, zkratkovitější a nechává méně času na vývoj, což není vyloženě špatně, spíše to závisí na subjektivní preferenci. Oříšek jsou postavy, které jsou hlavním „kamenem úrazu“. Korra samotná začíná jako zajímavá, slibná protagonistka, kterou jsem si oblíbil. Problémem je, že časem se zhoršuje, a není sama. Mako po první řadě ztratí pointu a stane se nepotřebným otloukánkem. Asami, už z principu nudné postavě, jsou neustále podsouvány druhořadé zápletky, aby se udržela v příběhu, a nakonec je degradována na LGBT milostný objekt. Bolin jediný má uspokojivý vývoj, kdy charakterově i živelně dospěje a shodí roli jednoduchého vtipálka. Krom zahozených arců postav Koře podráží nohy i kvalitativní výkyvy, tj. průměrná druhá a vyloženě nepovedená čtvrtá řada. Ta první a třetí jsou fajn oddechovým dobrodružstvím, které perfektně vyváží humor a osudovost. Pořád si nicméně stojím za tím, že veškeré výtky trochu neférově pramení ze srovnávání s Aangem. Korra samotná je velmi dobrý seriál a rozhodně stojí za váš čas - 90% ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Když Lin potká Suyin, označí ji za poloviční sestru, načež Su odpoví: „Stejný táta, jiná máma.“ To ale není pravda, jelikož obě jsou dcery Toph. Chyba se vyskytuje pouze v českém dabingu. (Azurovydrak)
  • Korraniným výcvikovým instruktorem v dovednostech ovládání vzduchu je Tenzin, syn Katary a Aanga, předchozího Avatara. (Conspi)
  • Mako v jedné scéně vypráví Koře, jak mu jeho rodiče zabil před očima vládce ohně, když mu bylo 8 let. To se nápadně shoduje s historkou o smrti rodičů Jeta v epizodě Jet (2005) ze seriálu Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005), včetně toho, že je zabil vládce ohně, nebo faktu, že oběma postavám bylo v onom momentě 8 let. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama