Reklama

Reklama

Pan Am

(seriál)
  • USA Pan Am
Trailer
USA, (2011–2012), 9 h 51 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Jack Orman

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Christina Ricci, Kelli Garner, Michael Mosley, Karine Vanasse, Annabelle Wallis, Mike Vogel, Margot Robbie, Jeremy Davidson, Ashley Greene, Goran Višnjič (více)
(další profese)

Epizody(14)

1963: Špičkový tryskáč Majestic Clipper aerolinií Pan Am vyráží na první přelet. Na palubě převáží cestující a posádku do rychle se měnícího světa dobrodružství a mezinárodních intrik. (Viasat)

Recenze uživatele noriaki k tomuto seriálu (1)

Pan Am (2011) 

Tenhle seriál má všecko. Naivně optimistickou atmosféru Ameriky začátku šedesátých let, a nejenom ji, ale i Paříž, Londýn, Řím, Monako a zbytek světa. Castrovu Kubu, Kennedyho Berlínský projev, převrat na Haiti, špióny, zamilované páry a partu letušek tak nádherných, že by snad mohly rozpoutat nadcházející sexuální revoluci samy. Vcelku ani netuším proč si to tak sedlo, protože je tohle jenom naivní soup opera, těžící z nostalgie lidí kteří danou dobu vůbec nezažili a z množství samoúčelných popkulturních odkazů. Ale je to stejně paráda. Je něco lákavého na světě kde Beatles teprve nastupují, móda pořád ještě připomíná stylové padesátky a aerolinie mají tak laxní systém zabezpečení, že by muslimové chrochtali blahem. Věčná škoda že tenhle projekt skončil po pouhých 14 dílech. Sledovat dobu definitivně končící poválečné konjunktury a přicházející roky studentských bouří, protiválečných protestů a kultury hippies, by mohla být nefalšovaná pětihvězdičková záležitost. Těch pět dám ale i tak, protože jsem si už dlouho u něčeho tak neodpočinul, jako u Pan Am. ()

Reklama

Reklama